Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Pomoc ekran od laptop-a se ne gasi!!!
STRANA 1 OD 1
gatyla Pomoc ekran od laptop-a se ne gasi!!! 25.07.2012. 23:04 T46822

status: user
broj poruka: 5
Neznam kako da pocnem, probacu najjednostavnije sto moze, kada ugasim laptop ekran ili displej ostane da svetli, ugasi se tek kad uzvadim bateriju, a ako tako ostavim izvuce bateriju do kraja.
Neznam da li sam bio jasam ali ako ima nekih pitanja tu sam,
a ako je imao neko slican problem ili isti bio bih zahvalan
unapred hvala
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
VMARC Ako sam dobro razumeo 25.07.2012. 23:43 #433359

broj poruka: 9425
Tebi ostaje upaljen backlight. Ako je to u pitanju, dakle pogasi ventilatore i ceo sistem ali ostane samo pozadinsko osvetljenje, onda je verovatno u pitanju LCD inverter, onda maticna ploca (sekcija koja daje impuls inverteru) i na kraju najmanja sansa je LCD kabl.
Posto nisi naveo, kao i vecina, najvazniji podatak a to je model laptopa, pa ne znamo da li je CCFL ili LED ekran u pitanju, onda polazim od toga da je CCFL. Ako je LED onda si u problemu, jer ti je geknula maticna ploca. Ako je pod garancijom, nosi ga odma`...
Edit: Butuj sa hirensa Mini Windows XP, pa vidi da li ce da ugasi ekran kada uradis shut down. Tek da otklonimo svaku sumnju oko sistema, mada ne bi trebao on da zeza.
F650GS Dakar

gatyla da dobro ste razumeli!!! 26.07.2012. 14:38 #433446

broj poruka: 5
Da u pravu ste, napravio sam pocetničku gresku, nisam napisao koji je model laptopa.
MSI VR601 , nadam se da vam to nesto govori, u svakom slucaju hvala za dosadasnjem odgovoru
P.S. butovo sam ga sa hrensom isto se ponasa

VMARC Re: da dobro ste razumeli!!! 26.07.2012. 19:31 #433468

broj poruka: 9425
Onda je nesto od navedenih simptoma. Ako ne resis to do 6.8. javi mi se mailom da pokusamo da sredimo.
F650GS Dakar

:: Da u pravu ste, napravio sam pocetničku gresku, nisam napisao koji je model laptopa
:: MSI VR601 , nadam se da vam to nesto govori, u svakom slucaju hvala za dosadasnjem odgovoru
:: P.S. butovo sam ga sa hrensom isto se ponas
::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647169.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs