Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Nesto nije u redu ali sta?
STRANA 1 OD 1
ixtro Nesto nije u redu ali sta? 23.07.2012. 09:17 T46794

status: user
broj poruka: 441
Zdravo drugari,

Imam konfiguraciju:
MB - ASUS P5K-E
MEM - kingston 1066 blue 2x2gb
ATX - Chieftec 550W
VGA - Asus Ati 5770CU
Monitor - Samsung 923nw rez - 1440x900

Imam ovaj procesor E6550 http://intel.ly/Qe2uZy i uspeo sam da klokujem na 3.3ghz i da mi stabilno radi duze vreme i nabavio sam ovaj e7500 http://intel.ly/Qe3JYI
i uspeo da ga stavim na 3.6ghz stabilno i radi mi to sve ok. Ali problem mi je sledeci u Office radu i filmovima nisam primetio nikakvu razliku ali u igrama
cini mi se da nisam dobio nista cak sta vise cini mi se da radi racunar losije. E moje pitanje je sledece: dali ja to umisaljam ili mozda nesto nije stvarno dobro.
Imam naj svezije drajvere i nemam milijardu gluposti na kompu samo par igara i office paket sa mozilom i filmicima.
Igre: L4D2 i Batttlefield BC2, obe seckaju ali BC2 je skoro ne igrim sa nativnom rezolucijom i sve na low.
Da li je to do cpu ili mozda do drajvera ili same VGA kartice??

Svaki odgovor/sugestija dobrodosao.

Pozdrav svima.
i5-2500k Costa Rica @ 4.2Ghz
ASUS Sabertooth P67
12GB Kingston Gray @ 1600Mhz
MSI N570GTX Twin Frozr III PowerEdition/OC
2x500GB WD Blue Sata3 at RAID 0
X-Fi XtremeGamer
Corsair 750W
Windows 7 Ultimate 64
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
duqp drugar ima isti problem 23.07.2012. 09:45 #432930

broj poruka: 3466
sa phenom 965, asus m5a97 pro, 4gb rama, 600w napajanjem i monitorom 19` na 1024x768, hdd mu je `stariji` 250gb i ja bih ga na njegovom mestu promenio davno davno ali ima iste probleme kao ti :)
ja sam nesto kontao da je do graficke jbg.
ixtro Re: drugar ima isti problem 23.07.2012. 09:59 #432933

E bash bezveze. Ako je problem sa VGA karticom to nije strasno jer imam josh garanciju na nju samo kako da in odnesem u servis i kazem znate seckaju igre :(

ASUS Sabertooth P67
X-Fi XtremeGamer
Corsair 750W
Windows 7 Ultimate 64

:: sa phenom 965, asus m5a97 pro, 4gb rama, 600w napajanjem i monitorom 19` na 1024x768, hdd mu je `stariji` 250gb i ja bih ga na njegovom mestu promenio davno davno ali ima iste probleme kao ti :
:: ja sam nesto kontao da je do graficke jbg.
f0rever Re: Nesto nije u redu ali sta? 23.07.2012. 10:07 #432935

broj poruka: 3821
Nema to vezee sa grafickom.

E6550 je klok vs klok cak i za nijansu jaci procesor od e7500, a u najgorem je slucaju u rangu sa njim.

S obzirom da je e7500 otisao na 3,6GHz a, pritom - ima manje L2 kesa, sto office zapravo voli - otud i to da radi slicno, ili za nijansu losije.

Dakle, upgrade sa E6550 na E7500 je blagoreceno fail.

I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!

:: Zdravo drugari
::
:: Imam konfiguraciju
:: MB - ASUS P5K-
:: MEM - kingston 1066 blue 2x2g
:: ATX - Chieftec 550
:: VGA - Asus Ati 5770C
:: Monitor - Samsung 923nw rez - 1440x90
:: Imam ovaj procesor E6550 http://intel.ly/Qe2uZy i uspeo sam da klokujem na 3.3ghz i da mi stabilno radi duze vreme i nabavio sam ovaj e7500 http://intel.ly/Qe3JY
:: i uspeo da ga stavim na 3.6ghz stabilno i radi mi to sve ok. Ali problem mi je sledeci u Office radu i filmovima nisam primetio nikakvu razliku ali u igram
:: cini mi se da nisam dobio nista cak sta vise cini mi se da radi racunar losije. E moje pitanje je sledece: dali ja to umisaljam ili mozda nesto nije stvarno dobro
:: Imam naj svezije drajvere i nemam milijardu gluposti na kompu samo par igara i office paket sa mozilom i filmicima.
:: Igre: L4D2 i Batttlefield BC2, obe seckaju ali BC2 je skoro ne igrim sa nativnom rezolucijom i sve na low.
:: Da li je to do cpu ili mozda do drajvera ili same VGA kartice?
:: Svaki odgovor/sugestija dobrodosao
:: Pozdrav svima
:: i5-2500k Costa Rica @ 4.2Gh
:: ASUS Sabertooth P6
:: 12GB Kingston Gray @ 1600Mhz
:: MSI N570GTX Twin Frozr III PowerEdition/OC
:: 2x500GB WD Blue Sata3 at RAID 0
:: X-Fi XtremeGame
:: Corsair 750W
:: Windows 7 Ultimate 64
gile23 ... 23.07.2012. 10:07 #432936

broj poruka: 9121
Direct X najnoviji, onda onaj C++ package sta vec, previsoka temperatura pa dolazi do trotlovanja :)?

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Miskonius Tsk, tsk, tsk... 23.07.2012. 10:08 #432937

broj poruka: 4420
Jesi li ti testirao stabilnost procesora na toj frekvenci Linx-om (min sat vremena)?

U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.

f0rever Re: Tsk, tsk, tsk... 23.07.2012. 10:10 #432938

Sta ima da testira? Je l` vidis da covek kaze da je imao E6550 na 3,3GHz i da ga je zamenio za e7500 koji je otisao na 3,6GHz.

Kakav to progres treba da primeti, kada su ti procesori na slicnom kloku slicni i u po pitanju performansi?

:: Jesi li ti testirao stabilnost procesora na toj frekvenci Linx-om (min sat vremena)
:: U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.
Miskonius Re: Re: Tsk, tsk, tsk... 23.07.2012. 10:20 #432943

broj poruka: 4420
Nece da moze...
Linxom se (pre svega) testira stabilnost kloka, a ne (toliko) dobitak u performansama.
Ako je nesto lepo radilo na jednom procesoru a nece na drugom, elementarna dedukcija govori da je do procesora i da je OC nestabilan...
Comprende?

U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.

:: Sta ima da testira? Je l` vidis da covek kaze da je imao E6550 na 3,3GHz i da ga je zamenio za e7500 koji je otisao na 3,6GHz
:: Kakav to progres treba da primeti, kada su ti procesori na slicnom kloku slicni i u po pitanju performansi
:: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: :: Jesi li ti testirao stabilnost procesora na toj frekvenci Linx-om (min sat vremena)
:: ::
:: :: U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.
Voanerges ... 23.07.2012. 10:28 #432944

broj poruka: 202

Да, врло интересантно. Секцају ти игре попут Л4Д2 и БФ2 на таквој конфи?
Ја сам их играо на слабијој конфи, без секцања и икаквих проблема, на крајњим подешавањима. Пробај све што ти кажу, јер све од побројаног може да узрокује проблеме. Једино ако купиш било коју ЕВГА карту свега тога неће бити.
ixtro Re: Re: Re: Tsk, tsk, tsk... 23.07.2012. 10:52 #432947

Testirano ceo jedan vikend od petka popodne do ponedeljka ujutru i nije prijavio nista lose. Zamenio sam ga jer sam ga bukvalno dobio a mislio sam da ga stavim na 4.0ghz ali nece :( pa me mrzi da vracam stari CPU ali izgleda da hocu. Sto se tice za 200mhz nisam ocekivao nista od dobitka ali dobio sam suprotno :(
Inace moguce je da trotluje mada je to iskljuceno u Biosu, a kada izadjem iz igre vidim da CPU usage kuca na 100% i ne pada ( pricam o BC2).
Hvala na odgovorima i pomoci.

ASUS Sabertooth P67
X-Fi XtremeGamer
Corsair 750W
Windows 7 Ultimate 64

:: Nece da moze..
:: Linxom se (pre svega) testira stabilnost kloka, a ne (toliko) dobitak u performansama
:: Ako je nesto lepo radilo na jednom procesoru a nece na drugom, elementarna dedukcija govori da je do procesora i da je OC nestabilan..
:: Comprende
:: U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.
:: :: Sta ima da testira? Je l` vidis da covek kaze da je imao E6550 na 3,3GHz i da ga je zamenio za e7500 koji je otisao na 3,6GHz
:: :: Kakav to progres treba da primeti, kada su ti procesori na slicnom kloku slicni i u po pitanju performansi
:: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: :: :: Jesi li ti testirao stabilnost procesora na toj frekvenci Linx-om (min sat vremena)
:: :: ::
:: :: :: U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.
f0rever Re: Re: Re: Re: Tsk, tsk, tsk... 23.07.2012. 11:02 #432948

Koliko ja razumem, tebi sve radi otprilike isto kao i na starom procesoru, ne?

Ako je tako, nema razloga za brigu.

Ako si ga dobio za dz, zadrzi ga. 45nm vs 65nm, i ipak je bolji po difoltu.

:: Testirano ceo jedan vikend od petka popodne do ponedeljka ujutru i nije prijavio nista lose. Zamenio sam ga jer sam ga bukvalno dobio a mislio sam da ga stavim na 4.0ghz ali nece :( pa me mrzi da vracam stari CPU ali izgleda da hocu. Sto se tice za 200mhz nisam ocekivao nista od dobitka ali dobio sam suprotno :
:: Inace moguce je da trotluje mada je to iskljuceno u Biosu, a kada izadjem iz igre vidim da CPU usage kuca na 100% i ne pada ( pricam o BC2)
:: Hvala na odgovorima i pomoci
:: Windows 7 Ultimate 6
:: :: Nece da moze..
:: :: Linxom se (pre svega) testira stabilnost kloka, a ne (toliko) dobitak u performansama
:: :: Ako je nesto lepo radilo na jednom procesoru a nece na drugom, elementarna dedukcija govori da je do procesora i da je OC nestabilan..
:: :: Comprende
:: :: U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.
:: :: :: Sta ima da testira? Je l` vidis da covek kaze da je imao E6550 na 3,3GHz i da ga je zamenio za e7500 koji je otisao na 3,6GHz
:: :: :: Kakav to progres treba da primeti, kada su ti procesori na slicnom kloku slicni i u po pitanju performansi
:: :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: :: :: :: Jesi li ti testirao stabilnost procesora na toj frekvenci Linx-om (min sat vremena)
:: :: :: ::
:: :: :: :: U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.
ixtro Re: Re: Re: Re: Re: Tsk, tsk, tsk... 23.07.2012. 11:05 #432950

To je i problem Igre mi seckaju ali to nisam probao odmah po stavljanju CPU nego jedno 10 atk dana kasnije, pa sam mislio da se pojebalo nesto u medju vremenu ali siguno nisam imao problema pre sa starim procesorm. Zato i pitam jer mozda nije do CPU nego nesto drugo.

ASUS Sabertooth P67
X-Fi XtremeGamer
Corsair 750W
Windows 7 Ultimate 64

:: Koliko ja razumem, tebi sve radi otprilike isto kao i na starom procesoru, ne
:: Ako je tako, nema razloga za brigu
:: Ako si ga dobio za dz, zadrzi ga. 45nm vs 65nm, i ipak je bolji po difoltu
:: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: :: Testirano ceo jedan vikend od petka popodne do ponedeljka ujutru i nije prijavio nista lose. Zamenio sam ga jer sam ga bukvalno dobio a mislio sam da ga stavim na 4.0ghz ali nece :( pa me mrzi da vracam stari CPU ali izgleda da hocu. Sto se tice za 200mhz nisam ocekivao nista od dobitka ali dobio sam suprotno :
:: :: Inace moguce je da trotluje mada je to iskljuceno u Biosu, a kada izadjem iz igre vidim da CPU usage kuca na 100% i ne pada ( pricam o BC2)
:: :: Hvala na odgovorima i pomoci
:: :: i5-2500k Costa Rica @ 4.2Gh
:: :: ASUS Sabertooth P6
:: :: 12GB Kingston Gray @ 1600Mhz
:: :: MSI N570GTX Twin Frozr III PowerEdition/OC
:: :: 2x500GB WD Blue Sata3 at RAID 0
:: :: X-Fi XtremeGame
:: :: Corsair 750W
:: :: Windows 7 Ultimate 6
:: :: :: Nece da moze..
:: :: :: Linxom se (pre svega) testira stabilnost kloka, a ne (toliko) dobitak u performansama
:: :: :: Ako je nesto lepo radilo na jednom procesoru a nece na drugom, elementarna dedukcija govori da je do procesora i da je OC nestabilan..
:: :: :: Comprende
:: :: :: U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.
:: :: :: :: Sta ima da testira? Je l` vidis da covek kaze da je imao E6550 na 3,3GHz i da ga je zamenio za e7500 koji je otisao na 3,6GHz
:: :: :: :: Kakav to progres treba da primeti, kada su ti procesori na slicnom kloku slicni i u po pitanju performansi
:: :: :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: :: :: :: :: Jesi li ti testirao stabilnost procesora na toj frekvenci Linx-om (min sat vremena)
:: :: :: :: ::
:: :: :: :: :: U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.
f0rever Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tsk, tsk, tsk... 23.07.2012. 11:19 #432952

Onda je Miskonus u pravu, ja nisam lepo razumeo tebe.

Dakle, testirao si ga u Linx i Prime95?

Prolazi? Da li se isto desava i na difoltu?

:: To je i problem Igre mi seckaju ali to nisam probao odmah po stavljanju CPU nego jedno 10 atk dana kasnije, pa sam mislio da se pojebalo nesto u medju vremenu ali siguno nisam imao problema pre sa starim procesorm. Zato i pitam jer mozda nije do CPU nego nesto drugo
:: :: Koliko ja razumem, tebi sve radi otprilike isto kao i na starom procesoru, ne
:: :: Ako je tako, nema razloga za brigu
:: :: Ako si ga dobio za dz, zadrzi ga. 45nm vs 65nm, i ipak je bolji po difoltu
:: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: :: :: Testirano ceo jedan vikend od petka popodne do ponedeljka ujutru i nije prijavio nista lose. Zamenio sam ga jer sam ga bukvalno dobio a mislio sam da ga stavim na 4.0ghz ali nece :( pa me mrzi da vracam stari CPU ali izgleda da hocu. Sto se tice za 200mhz nisam ocekivao nista od dobitka ali dobio sam suprotno :
:: :: :: Inace moguce je da trotluje mada je to iskljuceno u Biosu, a kada izadjem iz igre vidim da CPU usage kuca na 100% i ne pada ( pricam o BC2)
:: :: :: Hvala na odgovorima i pomoci
:: :: :: i5-2500k Costa Rica @ 4.2Gh
:: :: :: ASUS Sabertooth P6
:: :: :: 12GB Kingston Gray @ 1600Mhz
:: :: :: MSI N570GTX Twin Frozr III PowerEdition/OC
:: :: :: 2x500GB WD Blue Sata3 at RAID 0
:: :: :: X-Fi XtremeGame
:: :: :: Corsair 750W
:: :: :: Windows 7 Ultimate 6
:: :: :: :: Nece da moze..
:: :: :: :: Linxom se (pre svega) testira stabilnost kloka, a ne (toliko) dobitak u performansama
:: :: :: :: Ako je nesto lepo radilo na jednom procesoru a nece na drugom, elementarna dedukcija govori da je do procesora i da je OC nestabilan..
:: :: :: :: Comprende
:: :: :: :: U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.
:: :: :: :: :: Sta ima da testira? Je l` vidis da covek kaze da je imao E6550 na 3,3GHz i da ga je zamenio za e7500 koji je otisao na 3,6GHz
:: :: :: :: :: Kakav to progres treba da primeti, kada su ti procesori na slicnom kloku slicni i u po pitanju performansi
:: :: :: :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: :: :: :: :: :: Jesi li ti testirao stabilnost procesora na toj frekvenci Linx-om (min sat vremena)
:: :: :: :: :: ::
:: :: :: :: :: :: U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.
ixtro Vidish vala 23.07.2012. 11:25 #432954

Prolazi? Da li se isto desava i na difoltu?

Naravno da nisam cim sam ga ubo u soket i posle paljenja je odmah bio klokovan. Testiran na stabilnost i to je bilo to. Probacu to pa javljam da li je pomoglo.

ASUS Sabertooth P67
X-Fi XtremeGamer
Corsair 750W
Windows 7 Ultimate 64

ixtro Re: Vidish vala 23.07.2012. 11:54 #432959

Evo probao sam vratio sam ga na stock i radi malo bolje ali necu da se zezam vraticu stari E6550 i staviti ga na 3.3Ghz i onda ce da radi kao sat. Hvala vam ljudi na pomoci.

Pozdrav svima.

ASUS Sabertooth P67
X-Fi XtremeGamer
Corsair 750W
Windows 7 Ultimate 64

:: Prolazi? Da li se isto desava i na difoltu
:: Naravno da nisam cim sam ga ubo u soket i posle paljenja je odmah bio klokovan. Testiran na stabilnost i to je bilo to. Probacu to pa javljam da li je pomoglo
DmasteRNo1 A da ti lepo oboriš Windows 23.07.2012. 13:06 #432964

broj poruka: 6102
instaliraš svež pa onda da vidiš šta se dešava. Možda bi jedan i Clear CMOS pomogao pre reinstalacije Wina.

http://www.dodaj.rs/f/2E/KC/34gQPPV6/inside-my-computer.jpg

philaemos ... 23.07.2012. 21:33 #433030

broj poruka: 2743
Koliko sam razumeo, na kraju si deklokovao E7500 na default i onda radi bolje? Na nizim klokovima?
Onda ti to nisi lepo klokovao, ili ne moze ploca da ti izgura cim ti radi bolje na default.
Nebitno da li je brzi ili sporiji klok za klok od E6550.

Imao sam ja ranije E7300 (default 2.66GHz) i max klok koji je bio stabilan u LinX-u i Prime-u je bio 3.8GHz, i bolje rezultate sam imao u 3D Markovima i Cinebench-u nego na default. Ceo komp je bolje radio.

Ako te ne mrzi poslusaj sta kaze DmasteRNo1. Uvek kada menjas cpu nije lose da ubacis novi Bios i uradis CLEAR CMOS. Stavi i novi Win.

Gare87 jednom prilikom sam pisao 24.07.2012. 02:34 #433071

broj poruka: 4710
skini cpu, pogledaj da ga slucajno nisi pipnuo odozdo na pinovima ili da je soket nesto zaprljan, jednom sam tako skidao cpu(bese to 64bit celeron na 2.6ghz), i kad sam vraco izgleda da sam ga samo malo pipnuo na pinovima i udjem ja u gta SA a ono ne radi vise od 20fps, kad smanjim detalje bolje bude ali opet ima drop, skinem opet i vidim sta je xD glupost ali jbg desava se :)

Dalje, format windows, ubacis novi bios, jer sam i sa tim imao problema nije mi prepoznavao windows cpu jer ploca imala stari bios pre 45nm cpu-ova, posla updatea radi sve ok :) ako opet nesto zajebava, onda vec nzm sta je, ako se ne pregreva nista, da se pogleda memorija, ociste kontakti, razmesti po slotovima pa da se proba......

AMD Phenom II 960T 3.5Ghz
MSI 870S-C45
Patriot 2x2GB DDR3 1600MHz
WD3200AAKS 320GB
WD10EARS 1TB
Sapphire Vapor-X HD 5770 1GB GDDR5
OCZ MXS-PRO 600W
Windows 7 RTM 7600 64-bit

ixtro Reseno 24.07.2012. 08:49 #433083

Evo ovako drugari,
Resio sam problem na sledeci nacin:
Vratio sam stari CPU E6550 i stavio ga na 3.3 i fercera sve lepo. Posto je minimalna razlika a imao sam problema resicu se E7500 i gimnastike sa njim.

@DmasteRNo1 To je prvo sto sam uradio kada sam stavljao CPU samo ga nikada nisam palio na DEFAULT, a instalacija Wina nikako ne dolazi u obzir jer me smara da 3 sata podesavam razne gluposti + je to komp na poslu pa mozda i zatreba :)

@philaemos Noviji Bios ne postoji od onoga sto imam, a radio sam Clear Cmos.

@Gare87 Moguce da se to desilo ili samo ploca nije htela da se dogovori sa ovim CPU-om u svakom slucaju nisu vise zajeno :)

Hvala vam na odgovorima i pomoci.
ASUS Sabertooth P67
X-Fi XtremeGamer
Corsair 750W
Windows 7 Ultimate 64

philaemos ... 24.07.2012. 16:10 #433155

broj poruka: 2743
Za taj E7500 najbolje resenje su oglasi.
A komp ako je sada ok, ne cackaj nista. Koliko radi nek radi.

Dexter013 @ixtro 24.07.2012. 16:16 #433156

broj poruka: 17093
Narani svinje i ne diraj nista,
a taj visak od cpu-a na oglase sto kaze kolega i resen problem.

Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Ghz
Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz
GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13
MBO:AM3+ Asus M5A97
Case:CoolerMasterElite430
PSU:Chieftec 650w a85
CpuCooler:TitanVanesa
Mis: Mx518
Dell 22

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647169.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs