Videh danas da vent iz naslova imaju u ponudi u e**i, pa me interesuje da li neko ima iskustva sa ovim ventom u pull kombinaciji na 212 evo (push je vent koji sam dobio sa hladnjakom). Ploca je M5A99X EVO i ima 4-pin za Chasis fan, pa ne znam dal cu moci da mu kontrolisem obrtaje.
p.s. Ili predlozite neku bolju, po mogucstvu ne mnogo skuplju varijantu .)
hvala unapred
p.s. p.s. Proslu slicnu temu ste mi potpuno ignorisali, mislim mozda niko nije znao sta me zanima, ali ako sam nesto zeznuo slobodno me upozorite ili nek admini obrisu temu
Uzeh juce od decka polovan Xigmatek na 1600 rpm, 3-pinski, da izbacuje vazduh iz kucista i odusevih se kad mi je ohladio komponente, pre svega proc za ~ 4 stepena!
Pa sam poucen tim pozitivnim iskustvom, odma isplanirao i pull kombinaciju i poceo da skeniram prodavnice i polovnjake :) pa rekoh da se konsultujem
Ja imam 2 nova F12 ali nisu PWM, i izvadio sam ih posle mesec dana i zamenio sa Coolink SWiF2 na 1200rpm. Na max obrtajima F12 cuju se kao turbine... meni bar. Cuju se slicno kao Coolink SWiF2 PWM na 1700rpm.
@varangian Od onoga sto ima kod nas da se kupi AC je ok za novac koji moras da izdvojis.
Ok, sad je to popularno, uskoro ce i parada, samo koristite zastitu deco!
Inace preko zime mozes slobodno sve fanove da poskias ili ugasis, preko leta su vise nego dobrodosli.
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Ghz Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
:: Uzeh juce od decka polovan Xigmatek na 1600 rpm, 3-pinski, da izbacuje vazduh iz kucista i odusevih se kad mi je ohladio komponente, pre svega proc za ~ 4 stepena ::
Meni bi trebalo prvenstveno da sluzi za pull kombinaciju, ili mozda zamenim pa stavim xigmateka na to, ali on je 3-pin pa ne mogu kontrolisati obrtaje, tj. on ce da se vrti na max, a push na manje, pa ce to mozda da utice na performanse.
Otvoren sam i za druge predloge, al ovi su mi se ucinili kao dobar odnos cena/kvalitet...
Ove obicne F12 sam platio 560 din pre par meseci, PWM je bio 580 din. Ne znam koje su sada cene, ali ako je i dalje toliko, za te pare je super vent.
Uz F12 PWM dobijes adapter tako da mozes da zakacis jos jedan PWM ventilator na isti 4-pinski prikljucak, tako da ce ti raditi oba, tj menjace se obrtaji na oba venta, jedino sto ce ocitavanje ici samo sa jednog.
@Dex nemo` da zezas coveka, vidis kakva je vrucina...
Uzimaj ekstra su...pre oko mesec dana sam uzeo 4kom u nova comp cena je bila 680din..
kupuo sam cm 612s za mene i 212evo za kolegu
skinuo sam fabricki kuler od 212evo i namontirao na moj 612s probao a zatim stavio ac kulere i doso do saznanja da za neku malu nijansu bolje hlade od fabrickih cm kulera
nisu bucni ostavio sam sebi cm zato sto su lepsi na oko a ova dva cepaju kod kolege na 212evo bez problema ostala dva su na zadnjem i prednjem delu kucista i ekstra su...duvaju za sve pare i preko toga :)
Phenom IIx4 955BE/3.8GHz CM Hyper 612S Asus M5A97 PRO Sapphire HD 6870 Seagate Barracuda® 1TB/SATA3/7200/64MB NZXT Lexa S Exceleram Black Sark 2x4GB/1866MHz Benq G2220HDA LC Powe LC6650GP3 V2.3 http://tinyurl.com/7rgqpg9
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Ghz Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
:: morao sam hitno da zapalim za selo u petak, pa ne stigoh ranije da se javim. Hvala na savetim :: :: p.s. Dexter pozdravicu decka, znam da ti je jos stalo do njega... . :: :: ::
Kad odradim, bacam neke slike, a mozda se poigram i sa oc-om 960t (i u x6 varijanti, kad utvrdim gradivo), al lagano, tek se vezbam .)
p.s. na kolko da podesim pull varijantu da izvlaci vazduh? Push je na ploci podesen na turbo, vise volim hladnocu nego tisinu, pa se vrti od 1 000 do 1 300 u prime.
Meni su podešeni na identičan broj obrtaja, samo jedna F12-ca je nakačena na konektor na ploči, a druga F12-ca je nakačena na prvu, pošto kod F12 na samom kablu imaš mogučnost da priključiš naredni PWM ventilator.
Drugari, instalirah ladjenje za proc i kuciste. Slike nisu neke, sa telefonskom kamerom. Testirano malo kao x4, a malo kao x6 na default kloku. Ali bas malo, oko 15-20 min prime. Ne znam da skracujem linkove, trenutno nemam snage da ucim i to :)
Sledece slike nisu nekog kvaliteta, a i pokazuju moj los kabel management, pa sad slobodno kritikujte. Ja sam performansama zadovoljan, polako cu ih uz vasu pomoc poboljsavati valjda.
U narednom periodu, ako budem mogao i na zahtev cu se pozabaviti sa oc-om, i u x4 i u x6 varijanti, al za to moram da se malo edukujem i proucim osnovne termine tipa NB, voltaza, HT link itd, itd.. Znam po malo al da se doucim...
Nisam bas strucan po pitanju temperatura AMD procesora, ali mislim da treba da budu nize nego na intel-u. Sve do 55-56c je valjda ok (recice ti neko ko ima Phenom x6). Jedino nisi pokazao temperature po jezgru (core0, core1, core2,...), probaj sa Core Temp ili Reat Temp programima. To je bitnije nego temp celog procesora.
EDIT: odgovori ti peki22 za temp AMD-a Kuler, pasta za cpu...?
Pa sad, max temp proca po AMD-u je oko 62 stepena, a ja se secam da sam ga na prime sa stock kulerom i bez zadnjeg venta koji izduvava vazduh terao do 66 stepeni, pa mi je pad od 15 stepeni ok za sad. Pasta je Noctua NT-1 ili tako nesto slicno. Moze biti da je nisam bas stavio dovoljno, ili najbolje, ali to cu menjati malo kasnije i proveriti. Osim toga u kucistu imam jos samo jedan vent 12 blueberry koji uduvava vazduh, pa provetrenost nije bas sjajna, tako da i to ima uticaja.
@philaemos Kada se otkljucaju jezgra core temp ne meri temperature i gleda se samo temp proca, bar koliko ja znam.
Sorry nisam obratio paznju da je otkljucan cpu, video sam posle na slikama sto si kacio da ti pise 0c po jezgru.
Ako su temperature nize nego sto su bile, onda uzivaj. Jel ti za push vent na procesoru max 1300rpm? Kada testiras Prime, stavi ga na max ako se vec sam nije pojacao do kraja.
i 212+. Kod nekih 960T ne radi dobro senzor pa pisu znatno nize temperature, kod tebe i mene, to je ta temperatura za otkljucan 960T, s tim sto tvoj moze verovatno na 1,4v do 3,6GHz, sve preko toga trazi vecu voltazu. Upravo zbog kloka na otkljucanoj 960Tici sam i pazario bolji kuler, znatno se vise greje procesor. br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
Video sam na drugim forumima da i ti imas 960t. Ja se malopre igrah malo i digoh ga u x4 na 3,6 ghz sa 1.42v i NB na 1.25, HT sam stavio na auto, i NB freq na 2600. tu mi dize temp u prime malo manje nego kad je otkljucan u x6 na default ~50.
Probacu opet malo ovih dana da ga stelujem. Sta mi ti savetujes obzirom da imas isti proc?
p.s. Demios je drzao ovaj primerak kod mene u x6 na 4ghz sa 1.42v, al sa mnogo boljim ladjenjem, mislim alpenfohn brocken...
Ma da, on ima Brocken-a lapovanog koji je malo bolji od tvog Hyper-a. Pazi, tvoj ako trazi samo 1.42v za 4GHz to je super, moj trazi blizu 1,5v za 4GHz. Isti nam je proc ali nisu isti primerci, moj trazi vise voltaze za 4GHz i vise se greje, tih 3,6GHz mozes da namestis da ti bude u Turbo modu i da sam kontrolise napon ako imas solidnu plocu, manje ce se grejati proc a da ti base clock bude recimo 3,3GHz, kod mene je sa 3,3 na 3,7GHz u Turbo. HT link gledaj da ti bude u rasponu od 1900-2100, bice ti konfa stabilnija. NB probaj sam na koliko je stabilno da ides, na 2600MHz moze svaki. Ne znam koju plocu imas. br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
:: Video sam na drugim forumima da i ti imas 960t. Ja se malopre igrah malo i digoh ga u x4 na 3,6 ghz sa 1.42v i NB na 1.25, HT sam stavio na auto, i NB freq na 2600. tu mi dize temp u prime malo manje nego kad je otkljucan u x6 na default ~50 :: :: Probacu opet malo ovih dana da ga stelujem. Sta mi ti savetujes obzirom da imas isti proc :: :: p.s. Demios je drzao ovaj primerak kod mene u x6 na 4ghz sa 1.42v, al sa mnogo boljim ladjenjem, mislim alpenfohn brocken.. :: :: ::
Potvrdjujem isto iskustvo. Nakon 2 dana prodati i zamenjeni CM (iako mrzim CM, ovim fan-ovima su me odusevili) fan-ovima na 1100-1200rpm, koji se ne cuju.
:: Ja imam 2 nova F12 ali nisu PWM, i izvadio sam ih posle mesec dana i zamenio sa Coolink SWiF2 na 1200rpm. Na max obrtajima F12 cuju se kao turbine... meni bar. Cuju se slicno kao Coolink SWiF2 PWM na 1700rpm :: :: @varangia :: Od onoga sto ima kod nas da se kupi AC je ok za novac koji moras da izdvojis :: :: :: :: Bilo koje do 1500rpm ce ti zavrsiti posao.Dobro hlade ,a ne cuju se :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1655258 :: :: http://www.techpowerup.com/gpuz/ccsgn/ :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647169. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.