i tako nakon selidbe i svih tih udaraca.. spojio komp sve u fullu i ne mogu da bootujem win.. probao sam sve kombinacije sa ramom, nemam pojma sta da probavam jos? konfig je: i5-2500k stock, asus p8p67 pro, corsair xms3 1600mhz, amd 6950 otkljucana na 6970. Kako dici windows?
beep je sledeci: dugacak, kratak, kratak, kratak.
`If everything seems under control, you`re just not going fast enough.` Mario Andretti
Pogledaj da li u uputstvu koje prati tu plocu (user`s manual) postoji objasnjenje beep codes... Jesi li pokusao da izvadis pa vratis CPU i/ili kartu. Zatim, da odvojis sve sto je kablovima vezano za plocu, izuzev napajanja i tastature?
evo pogledao, kaze da je vga not detected... i upali mi se crveni led na maticnoj kao da ne shljaka dobro ili da nije detektovana tako da je to... e sad, fora je u tome sto mi je prijatelj testirao njegovu graficku na mom kompu kad je moj komp bio zadnji put upaljen (pre selidbe). On je testirao samo da li radi gtx 560ti i radilo je uz malo mucenja.. e sad poceo je update gpu drivera i to u winu shto sam prekinuo.. iskljuchio komp vratio svoju amd 6950 grafu i evo sad problema... sta dalje? probao sam je i vaditi i stavljati naponsku opet.. imam 3 monitora ali probao sam sa svakim pojedinachno i kombinacije ... aaa :x
`If everything seems under control, you`re just not going fast enough.` Mario Andretti
ne znam vise sta da radim... nista mi ne pada na pamet.. ne mogu nikako ni da bootujem bios da mu zviznem novi sistem nije problem ali kako? onaj cmos clear ili sta vec? mozda nisam ni dobro napisao (verovatno) znam da je to neki reset, ali sta? maticna? sta preporucujete?
Graficka ti nije dobro legla u slot, isti identican problem sam imao kod prijatelja,
crn ekran, pistanje, ne mogu da se setim da li je bilo isto kao i kod tebe, sve u svemu probaj ovo probaj ono ma sve zivo, nece i nece,
karte deluje kao da je legla lepo u slot ali verovatno nije, vizuelno deluje da je lepo legla da ne moze vise da se nabije, dobija neki minimalan kontakt ploca da je karta tu ali ne kako treba pa brljavi,
to je kod nas slucaj bio, moguce da je i kod tebe.
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Ghz Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
Stvarno ne mogu da verujem..problem je bio u gpu kao sto smo i znali, grafa nije legla u slot kako treba, a bar sam je 3 puta vadio i stavljao.. Falio je onaj zadnji shkljoc :).. No medjutim, bocnem grafu, i dodje k sebi komp, udjem u win i opet krece update driver, tj found new hw i to..ja ga pustim da odradi i sve to, ali znajuci da imam neki stari driver meni pane na pamet da ja to svakako ocistim i stavim neshto up to date.. I tako ja uninstaliram catalyst i zviznem mu restart i tu se mi vratimo opet na jedan duzhi i tri krakta beepa.. Oo da mu hebem..sta mu je sad, lebac mu poljubim? Proverio grafu opet da nije iskocila ili nesto al je fixirana sa 2 shrafa tako da nema gde ce i da oce.. Fora je sa tim driverima, opet ne moze da detektuje gpu.. :|
Ma nije mi samo jasno kako sada neman post a imao sam par minuta pre..samo ste je restartovan komp zbog uninstaliranih drivera..tako da se nista hardwerski nije diralo..to meni nije jasno..
I taj beep code oznacava da gpu nije detektovana a lezi u slotu lepo..isto tako, probao sam sce kombinacije rama i sa jednim i sa dva shtapa.. Stvarno ne znam..
sve prespojio opet i evo sad radi napokon.. instalirao nove amd drivere i sad ne mogu skontati ovaj eyefinity.. zeza me, nece da mi da da napravim grupu i adjustujem bezel.. cak ni da extendujem monitore... radio sam ovo vec pre dosta puta.. probao sa 2 razlicita drivera.. idem dalje skidati drivere.. ne znam koji je opet.. al dobro bar komp radi :) hvala svima!
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647169. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.