Da li neko moze da mi iskopa .ili ima u nekom service manualu pinouts Dell-ovog invertera, onaj 20-pinski? Inace, laptop je del latitude d800. Izgleda da mi od jutros nesto slabo ide guglanje ili ga i nema po netu.
Ok. Nije mi lap trenutno raskopan...Mislio sam da to sve skockam, ali sada u biti mi treba samo masa i napon, 12V valjda. Hocu da nabudzim drugi inverter. Za kontrolu osvetljenja i on/off mi nije bitno, ionako je slab kontrast i svetlo i kada je na max-u. Snacicu se. Fala ti!
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
masu i napon lako ces naci .. po vise pinova se koristi za njih .. kontrolni obicno idu samo na po jedan pin .. i veoma su bitni ukoliko ih ima jer nece se upaliti invertor ukoliko nedobije ON signal i neku vrednost na PWM .. u principu na te pinove mozes spojiti 3.3V i invertor ce kontati da je sve OK ..
Znam to, vec sam ih budzio, ali ovde mi ne treba taj `ON`(mada je na vecini invertera ON kada nema napona, a gasi kada je 5V prisutan, ne znam za ovde kakva je situacija) Za osvetljenje mi ne treba da ga smanjujem jer je iovako na max bedno. Ovde je fora sto cu da prikacim inverter od neonki za kuciste, samo malo moram da ga ojadim i poskidam nepotrebstine, kao sto je ona glupost za u ritmu muzike...a i da skastrim PCB posto je prevelik. Tako da mi samo treba masa i +12V i reseno. Vec sam probao i sve sljaka odlicno kada na taj inverter skopcam neonkice u lapu i napajam sa nekog spoljnog 12V ispravljaca. Ne bih se patio, ali nigde ne mogu da pronadjem orig. inverter, tako da sam osudjen na budzovanu, kao i obicno, jbg. Ima dosta slicnih, ali ne bih kupovao i rizikovao da opet moram i njih da hebavam i uklapam...
Hvala jos jednom druze!
Pozdrav!
probaj onda da nadjes na kupini limunu i kupujemprodajem invertor za gericom 17120 ili chiligrin ili clevo laptopove .. extra prost .. nema kontrolnih signala samo + i - i izlaz za jednu lampu .. dimenzije su 13cm x 1cm x 0.4cm ..
Codic, pomagaj. Sve sam skockao, radio pet min i crkla mi jedna lampa (desni deo ne osvetljen), a desni deo radi vec par dana non-stop bez ikakvih problema. Samo sam zacuo neko cvilenje u panelu i ugasila se desna strana. Najverovatnije crkla lampa. E sad mene interesuje gde se nalaze te lampe i kakve su i da li se mogu negde naci?Rastavio sam panel i ne vidoh de su lampe, ili su tanke k`o dlaka, bem li ga. Skinuo par onih slojeva, ali gledam svetli sa strane a ne mogu ih locirati...
Pratim ja kabekcic i vodi sa strane, ali ulazi negde gde izgleda da nema mesta za lampu, zato mi i cudno. Inace, kada ga rasklopim osvetljava samo desnu stranu i nigde ne vidim gde bi mogla biti lampa, jednostavno svetle svi oni slojevi, hmm. Kao da se svetlo nalazi u nekom mrezastom sloju, vrlo mi cudno. Evo, slikao sam nalepnicu panela. Ajd, leba ti ako si se susretao sa slicnim panelom, sta da radim da dodjem do tog magicnog svetla. E da, ima samo jedan konektorcic za lampu.
P.S. Sto je najcrnje, slikao sa sa SE c510 ,na slepo, kojemu ne radi display pa je mozda losa slika, a ne mogu ni na laptopu da proverim jer je jako mracno, hehehe, katastrofa.
Ima jedan konektor, ali se kabel racva na obe strane, tako da sam siguran da ga neki djavo osvetljava sa obe strane, ali nikako da utuvim gde se nalaze lampe ili neki LED i sl. Mislim da elektronika nema veze sa osvetljavanjem, jer meni panel radi ok, samo nemam osvetljenje na levoj strani posto je crklo, tj. nepostredno pred crkavanje je zacvililo par sec. i ugasila se strana, dok druga fura vec dva dana bez ikakvog problema. Videcu da ga totalno rasklopim, valjda cu naci to sugavo svetlo.
Evo kako izgleda, inace sada je svetlo malo slabije zbog duzine kabla za lampu.
Bas cudno, ne mogu da verujem da je to nekima resilo problem, mada ja sumnjam da ce i meni pomoci, jer sa cuo to cvilenje u panelu i onda se ugasila lampa, tako da sam uveren da je crkla. Nista, raskopacu ga celog da dodjem do lampi i onda cemo znati sta je. Trenutno nemam ni jedan, tj. imam neki Dell-ov, za 6 CCFL-a, ali se plasim da je prejak za ovde da isprobam, jer je za 19` monitor. U svakom slucaju cu kupiti nov inverter, a sada cu da vidim sta je sa tom levom stranom pa javljam.
Steta, dobra mu baterija, a i kupio sam nov punjac 4.62A i radi punom snagom sada. A pre sam muku mucio sa 3.3A, tj obarao je takt na 600MHz. Tnx covek!:)
Definitivno ima samo jedna CCFL lampa i to samo dole. Sta je ono na drugoj slici, uokvirio sam, lici na neke lampice, ima ih sa gornj i leve strane? Da nije i to neko svetlo? Oznaka je jwd94af. Vidim da na ploci ima i VR1 trimer, a i zavojnica L1, hmmm...Ne znam zasto bi to i riknulo, jer CCFL lampa sa donje strane (koju sam inace skopcavao) nema nikakve veze sa tom plocicom? Nije valjda da je osvetlljenje samo ta jedna lampa sa donje strane, koja inace svetli sada polovicno?
code, ako su i ono lampe (sto sam uokvirio), onda definitivno nikad nisu ni radile, bar odkad je laptop kod mene. A inace nisam bio zadovoljan sa jacinom osvetljenja...
Ok, znaci samo ona osvetljava. Probacu nesto da skarabudzim od panela Thinkpad a22m 14` ,mozda ce i da osvetli ok. Ne znam da li da pokusam ovu neonku da spojim na Dell-ov inverter od 19`? Da li moze da gekne zasto sto je lampa 15`?? Mislim samo na kratko da vidim da li ce cela svetleti.
Bocnuo u Dell 19` inverter i lampa radi odlicno, tj puim sjajem. Puno mi je da dajem 2500din za tog Dell-a, mada vredi, ali sam trenutno svorc:) Gledacu da nadjem samo inverter i to bi bilo to.
Hvala covek na pomoci! Pozdrav!
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647169. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.