Naime radi se o kvaru gore navedenog monitora/tv-a a manifestuje se tako što radi jedno 15-20 minuta i onda trepne nekoliko puta i samo ugasi ekran, ton se i dalje čuje samo kao da ugasi ekran odn. pozadinsko osvetljenje, otvorio sam ga i probao sa zamenom elektrolita na ploči napajanja ali se i dalje ponaša isto. Sećam se da sam na jednom LCD-u menjeo fetove ali on se sasvim drugačije ponašao tako da ni na njih ne sumnjam. U režimu monitora radi isto, tako da sve ukazuje na neki kvar u naponskoj jedinici ali koji? Ima li neko ko bi mogao da mi pomogne oko rešavanja ovog problema? Unapred hvala i pozdrav svim forumašima
Prema tome kako si opisao, ako su naponi iz mreze stabilni, problem je u invertorima za napajanje neonki za pozdinsko svetlo, nisam otvarao takav monitor ali predpostavljam da imas dva invertora smestenih sa leve i desne strane panela, oklopljenih limenim kavezom, proveri na njima u kakvom su stanju elkondi, ako imas ESR-metar, proveri lemove i na kraju mos-fetove, ako imas osciloskop pogledaj oscilograme dok radi monitor pa uporedi sa oscilogramima na gejtovima kada monitor stane. Nema tu neke filozofije, nadam se da sam ti pomogao, pozdrav!
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647169. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.