Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
da li ja mogu da testiram računar od kvarova
STRANA 1 OD 1
kefalo81 da li ja mogu da testiram računar od kvarova 15.06.2012. 19:11 T46251

status: user
broj poruka: 775

nekim programom, jer mi je 7750be i 2gb rama na biostar 780 chipsetu prilično spor, naročito na chromu.
Ako chrome ostane upaljen npr. preko noći nema šanse da odradim nešto, potrošnja rama ode na 2gb, i da bi bi se neka komanda u browseru ostvarila treba vremena.
Medjutim ne bih rekao da je samo ram problem jer kada sam uzeo komp prije 3 godine on je bio zmaj.
Sad sam trenutno na operi , medjutim i tu mi je sporo, npr kucam i ono prikaže otkucano sa zakašnjenjem.
Ili skrolanje na ekranu je ponekad frustrirajuće.
Problem je i što mi je sempron 145 +2gb rama na poslu brže od ovog što imam, tj ne zakucava.
Problem je što ja i kada smanjim potrošnju rama na 1gb on je i dalje relativno spor.
ranije je problem na ovom računaru bio još veći tj. bio je još sporiji kada je na njemu bio monitor rezolucije 1650x1050. Sada je manja rezolucija i prihvatljivije je.

Da moram napomenuti da sam imao problema sa usb izlazima, i da je to u garantnom roku servisirano i kao sad je ok. Medjutim da ja ne bih to na ploči ponovo pokvario ja sam ubacio taj dodatak sa usb izalzima sa zadnje strane da premostim ploču.

Pitanje je
-kako da testiram računar

-da li je moguće da je npr integrisana grafika u kvaru ili baguje

-da li je samo ram

Unapred se zahvaljujem :)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
codeus ... 15.06.2012. 19:29 #425311

broj poruka: 4054

za pocetak full format i svez sistem .. pa onda `stresiraj`

Simon72 ... 15.06.2012. 19:42 #425313

broj poruka: 2799
Mislim da je to relativno normalno a i ko ostavlja brouzer cele noci :) To je problem brouzera gutaju memoriju sve je u flešu. Meni bilo koji jede 2 gb naravno zavisi i koliko tabova koristis, koji ti je OS i koliko si iznapunio sistem kojekakvim glupostima a to obicno svi radimo.
Maticnu nemožeš da testiraš. Memoriju pa imaš u samoj sedmici ako taj os koristis a možeš i neke programe da koristis recimo hirens ili neki linuks live cd. Procesor prime recimo. Grafiku...
Ugasi fleš pa vidi kako ti se ponasa i skeniraj komjuter. Lako je reci uradi sistem sto je i najlakse al mene iskreno sve to mrzi. Sistem mi je star nekih 3 godina i skroz je prolupo al tera i dalje.
U principu ipak uradi sistem ko što ti rece ako znaš kako se radi i ako te ne mrzi.

kefalo81 znam sistem da uradim, al me mrzi, ali opet više me mrzi ovo paćenje 15.06.2012. 19:45 #425316

broj poruka: 775

tako da ću onda uraditi sistem koji je inače xp i morao bi da fino radi sa xp, jer mašina sa browserom ili čak dva njih otvorena i otvorenim wordom pride, bila ekstra brza a sad je kao puž.

codeus ... 15.06.2012. 19:53 #425320

broj poruka: 4054

kod mene je xp sp3 black edition .. 2 gb rama .. upaljen Winfast .. foxit rider (10 tabova) .. Mozila (55 tabova) .. zauzece 1.5Gb .. e2180 .. i sve leti .. zaboravio sam kad sam instalirao windoze .. jos imam i ATI i Nvidia gpu drajvere jer menjam grafike u ritmu zamene charapa .. i nista nebrisem .. kad pukne pukne ..

bosh skini 15.06.2012. 20:00 #425323

broj poruka: 1332
program ADVANCED SISTEM CARE.dobar programcic

Asus CUcore 6770 1gb
msi 870-c45
2x2 kingston hyperX blu 1600mhz
athlonII x4 630 3.2ghz (cm TX3)
Hitachi 500gb
lc600h

imarkovic Re: da li ja mogu da testiram računar od kvarova 15.06.2012. 21:33 #425340

broj poruka: 19009
task manager i process explorer da vidis koji procesoi ti zauzimaju resurse.. da li imas xp sa sp3, da li imas neki antivirus itd..

::
:: nekim programom, jer mi je 7750be i 2gb rama na biostar 780 chipsetu prilično spor, naročito na chromu
:: Ako chrome ostane upaljen npr. preko noći nema šanse da odradim nešto, potrošnja rama ode na 2gb, i da bi bi se neka komanda u browseru ostvarila treba vremena
:: Medjutim ne bih rekao da je samo ram problem jer kada sam uzeo komp prije 3 godine on je bio zmaj
:: Sad sam trenutno na operi , medjutim i tu mi je sporo, npr kucam i ono prikaže otkucano sa zakašnjenjem
:: Ili skrolanje na ekranu je ponekad frustrirajuće
:: Problem je i što mi je sempron 145 +2gb rama na poslu brže od ovog što imam, tj ne zakucava
:: Problem je što ja i kada smanjim potrošnju rama na 1gb on je i dalje relativno spor
:: ranije je problem na ovom računaru bio još veći tj. bio je još sporiji kada je na njemu bio monitor rezolucije 1650x1050. Sada je manja rezolucija i prihvatljivije je
:: Da moram napomenuti da sam imao problema sa usb izlazima, i da je to u garantnom roku servisirano i kao sad je ok. Medjutim da ja ne bih to na ploči ponovo pokvario ja sam ubacio taj dodatak sa usb izalzima sa zadnje strane da premostim ploču
:: Pitanje je
:: -kako da testiram računa
:: -da li je moguće da je npr integrisana grafika u kvaru ili baguj
:: -da li je samo ram
:: Unapred se zahvaljujem :
ramzesIII Nije lose da proveris... 15.06.2012. 22:00 #425343

broj poruka: 1017

Temperaturu procesora, i Hard disk.

To su dve stvari koje mogu da uspore kompjuter, a ti mozes da ih testiras i otklonis kao uzrok.
Neba Re: Re: da li ja mogu da testiram računar od kvarova 16.06.2012. 10:31 #425385

broj poruka: 1197
Ovo je jedini odgovor koji ima veze sa temom... Tuga :))

:: task manager i process explorer da vidis koji procesoi ti zauzimaju resurse.. da li imas xp sa sp3, da li imas neki antivirus itd.
:: ::
:: :: nekim programom, jer mi je 7750be i 2gb rama na biostar 780 chipsetu prilično spor, naročito na chromu
:: :: Ako chrome ostane upaljen npr. preko noći nema šanse da odradim nešto, potrošnja rama ode na 2gb, i da bi bi se neka komanda u browseru ostvarila treba vremena
:: :: Medjutim ne bih rekao da je samo ram problem jer kada sam uzeo komp prije 3 godine on je bio zmaj
:: :: Sad sam trenutno na operi , medjutim i tu mi je sporo, npr kucam i ono prikaže otkucano sa zakašnjenjem
:: :: Ili skrolanje na ekranu je ponekad frustrirajuće
:: :: Problem je i što mi je sempron 145 +2gb rama na poslu brže od ovog što imam, tj ne zakucava
:: :: Problem je što ja i kada smanjim potrošnju rama na 1gb on je i dalje relativno spor
:: :: ranije je problem na ovom računaru bio još veći tj. bio je još sporiji kada je na njemu bio monitor rezolucije 1650x1050. Sada je manja rezolucija i prihvatljivije je
:: :: Da moram napomenuti da sam imao problema sa usb izlazima, i da je to u garantnom roku servisirano i kao sad je ok. Medjutim da ja ne bih to na ploči ponovo pokvario ja sam ubacio taj dodatak sa usb izalzima sa zadnje strane da premostim ploču
:: :: Pitanje je
:: :: -kako da testiram računa
:: :: -da li je moguće da je npr integrisana grafika u kvaru ili baguj
:: :: -da li je samo ram
:: :: Unapred se zahvaljujem :
Bobi4ever Re: da li ja mogu da testiram računar od kvarova 16.06.2012. 10:42 #425387

broj poruka: 4879
1.
Ako nemas antivirus, instaliraj recimo NOD 32, imam negde i fix da ti radi do 2050 godine, skeniraj lepo sve particije, pobij viruse ako ih ima.
2.
Otvori start i kucaj msconfig. U odeljku Startup, pogasi programe koji ti nisu potrebni ili one za koje nisi ni znao da imas, u sustini, ostavi ono samo sto ti je najpotrebnije. Sve sto treba da uradis je da odstikliras programe i kliknes apply, posle toga resetuj racunar.
Takodje ne bi bilo lose da skines HW monitor, cisto da proveris temperature.
Nadam se da si bar cistio racunar od kad si ga kupio...
Ako ti posle ovoga sto sam naveo i dalje racunar radi usporeno kao i ranije, odradi svezu instalaciju windowsa.
br>http://tinyurl.com/ch3mu7j

tortojed Tesko da ce moci: na racunaru sastavljenom od kvarova, ne moze 16.06.2012. 22:06 #425488

broj poruka: 10999
da se pokrene ni jedan test...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647169.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs