Kupih pre neki dan novu ploču, procesor i memoriju (i5 2320, asus h61 m le/usb 3.0), sve sastavih (2 stara Hitači SATA HDD-a, DVD-RW, ATI 4870 grfička, TT napajanje 600W) i insalirah windows 7 64-bitni. Sve je radilo lepo 2-3 dana. Onda je komp krenuo da izbacuje iz igrica, pa da se restartuje. Probao sam da reinstaliram sistem ali instalacija dođe do pola i onda prijavi da ne može da pročita neki fajl (probao sa tri različita diska i tri različite verzije sedmice), da se restartuje, izbacuje plavi ekran dok na kraju posle svega nije završio instalaciju. Međutim, kada se komp restartuje (posle instalacije upravljačkih programa), ponovo se dešavaju iste stvari da bi se posle 3-4 restarta i plava ekrana podigao ali prijavljuje da ne vidi ATI drajvere za video karticu. Instaliram drajvere ali opet isto da bi konačno prestao da radi tj. kad ga uključim samo blago na trenutak zavrti ventilatore (na kućištu, kuleru od CPU hladnjaka i kuleru na grafičkoj) ali se zatim ništa ne događa. Dakle, POMAGAJTE!
:: Kupih pre neki dan novu ploču, procesor i memoriju (i5 2320, asus h61 m le/usb 3.0), sve sastavih (2 stara Hitači SATA HDD-a, DVD-RW, ATI 4870 grfička, TT napajanje 600W) i insalirah windows 7 64-bitni. Sve je radilo lepo 2-3 dana. Onda je komp krenuo da izbacuje iz igrica, pa da se restartuje. Probao sam da reinstaliram sistem ali instalacija dođe do pola i onda prijavi da ne može da pročita neki fajl (probao sa tri različita diska i tri različite verzije sedmice), da se restartuje, izbacuje plavi ekran dok na kraju posle svega nije završio instalaciju. Međutim, kada se komp restartuje (posle instalacije upravljačkih programa), ponovo se dešavaju iste stvari da bi se posle 3-4 restarta i plava ekrana podigao ali prijavljuje da ne vidi ATI drajvere za video karticu. Instaliram drajvere ali opet isto da bi konačno prestao da radi tj. kad ga uključim samo blago na trenutak zavrti ventilatore (na kućištu, kuleru od CPU hladnjaka i kuleru na grafičkoj) ali se zatim ništa ne događa. Dakle, POMAGAJTE! ::
crko ti komp :) pocupaj sve, ostavi samo napajanje, plocu, procesor, dvd i jednu memoriju. monitor ubodi u integrusu. apdejtuj bios na v4104. ubaci hirens boot disk i testiraj (memtest, prime, itd...). ubaci primarni hard. formatiraj i testiraj. ubaci drugi hard. formatiraj i testiraj. ___________________________________________________ http://img810.imageshack.us/f/useyourcpu.jpg/
Sad sam na poslu, a pošto je jelte, komp neupotrebljiv, ne mogu od kuće da komuniciram pa vas molim da mi date neke korisne sugestije šta da probam kada dođem kući.
sta ti nije jasno od ovoga sto sam ti napisao? dok si na poslu skini ``hirens restored 15.1`` :) ps. kad zavrsis sa formatiranjem instaliraj win i drndaj ga par sati pre nego sto ubacis graficku. ubaci graficku. testiraj sa http://www.ozone3d.net/benchmarks/fur/ ___________________________________________________ http://img810.imageshack.us/f/useyourcpu.jpg/
:: Sad sam na poslu, a pošto je jelte, komp neupotrebljiv, ne mogu od kuće da komuniciram pa vas molim da mi date neke korisne sugestije šta da probam kada dođem kući :: :: ::
:: sta ti nije jasno od ovoga sto sam ti napisao? dok si na poslu skini ``hirens restored 15.1`` : :: ps. kad zavrsis sa formatiranjem instaliraj win i drndaj ga par sati pre nego sto ubacis graficku. ubaci graficku. testiraj sa http://www.ozone3d.net/benchmarks/fur :: __________________________________________________ :: http://img810.imageshack.us/f/useyourcpu.jpg :: :: :: Sad sam na poslu, a pošto je jelte, komp neupotrebljiv, ne mogu od kuće da komuniciram pa vas molim da mi date neke korisne sugestije šta da probam kada dođem kući :: :: :: :: :: ::
ja bih prvo proverio taj hard disk pomocu MHDD=-a sa krekovanog hirens-a ili u samom windows-u pusti recimo hdtune da ti skenira hard
:: Sad sam na poslu, a pošto je jelte, komp neupotrebljiv, ne mogu od kuće da komuniciram pa vas molim da mi date neke korisne sugestije šta da probam kada dođem kući :: :: ::
Znači kad ga uključim, ne dobijam sliku na monitoru, ne mogu da pristupim biosu, probao i sa integrisanom grafikom ali se ništa ne događa - sve je mrtvo.
ploca, proc i memorija su ti novi, jel da? ako BEZ IJEDNE DRUGE KOMPONENTE nece da baci sliku, nosi na reklamaciju ___________________________________________________ http://img810.imageshack.us/f/useyourcpu.jpg/
e to nisam video, da ne dobijas sliku na monitoru.. jedino da probas da uradis clear cmos (izvadi bateriju pa vrati na ploci dok je kuciste izvuceno iz struje), pa kresni.. eventualno izvuci memoriju pa vrati u slucaju da je oslabio kontakt ili ako je nedovoljno dobro ubacena
:: Znači kad ga uključim, ne dobijam sliku na monitoru, ne mogu da pristupim biosu, probao i sa integrisanom grafikom ali se ništa ne događa - sve je mrtvo :: :: ::
Sada sam zvao Duocom pošto sam kod njih kupio ploču, rekoše ljudi nema problema, donesite računar, imamo servis, ako je naša ploča crkla zamenićemo, ako nije ona videćemo šta je problem pa vi odlučite šta dalje. Da li je moguće da su i kod nas neki ljudi tako profesionalni.
:: Sada sam zvao Duocom pošto sam kod njih kupio ploču, rekoše ljudi nema problema, donesite računar, imamo servis, ako je naša ploča crkla zamenićemo, ako nije ona videćemo šta je problem pa vi odlučite šta dalje. Da li je moguće da su i kod nas neki ljudi tako profesionalni :: :: ::
Moze da bude i napajanje, imao sam pre neki dan takav slucaj, jos odem i kupim sa covekom hdd, zabadanje, zamrzavanje, nece da bootuje prijavljuje hdd da ne valja, no boot device, uzmemo novi kad novi pocne da dize sistem i cuje se kako cvakce, dodje do nekih 25% i stane, ja ubacim njegov hdd kod mene i on sljaka, zakacim moje napajanje na njegov komp sve radi vrhunski, ode covek vrati hdd i uzme novo napajanje.
eto jedno malecko iskustvo gde bih se zakleo da je hdd crkao.
Nemogucnost instalacije, windowsa je 85% do memorije i 15% do HDD-a.Moguce je da je memorija ispravna ali da je ploca lepo ne prepoznaje, druga mogucnost je da su svi slotovi popunjeni pa da ploca opet zeza.
Probaj ovako da bootujes samo sa jendnom plocicom memorije u prvom slotu (ili kako ti pise u uputstvu za plocu kad ima samo 1 memoriski modul), i kreni instalaciju ako prodje kako treba znas da je do memorije, onda mozes sistemom eliminacije da isprobavas sve module dal su ok, ako svi prodju test onda su ispravni, tad imas problem memorija-ploca, ima da se namucis dosta dok ih ne sredis da rade kako treba.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647169. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.