Naime, danas uzimamo nov racunar, bez operativnog sistema, Asus P8H61-M LX3 Intel® Celeron® G460 1.8GHz nVidia GT210 4GB DDR3-1333 Kingston WD 500GB HDD SATAII i moj momak uzima stari hard sa vec postojecim windowsom koji je takodje SATA II i prikljucuje ga sa namerom da se sa tog harda dize sistem... medjutim apsolutno nista se ne desava... on onda misleci da je pogresno povezao kablove sve razmesta, i premesta po 50 puta, na kraju vadi stari hard i vraca sve na pocetak (kako on misli da bi trebalo) medjutim opet se nista ne desava,ne dize se ni bios....pri tom se cuje standardno bip pri paljenju racunara, ventilator radi, al ne vidim nikakvo lampicu na maticnoj... da li moze biti da je on nesto pogresno povezao i sta bi moglo biti? na maticnoj imaju 4 sata plava prikljucka sa brojevima 1,2,3,4 i postoji jedno sata power kablo sa tri mesta...uredjaji su hard i optical device... pomagajte, posto gigatron servis ne radi pre ponedeljka a ja cu poludeti uz njega!
Mislim momka, ne racunar :) Salu na stranu, probati jos jednom sa novim diskom, proveriti sve kablove, izvuci i vratiti memoriju, grafiku i probati opet. Kada dobije sliku na ekranu sa svim novim komponentama onda neka proba stari hard ali vrlo verovatno ce morati reinstalacija windowsa
Hehe, da li je uopste upalio i skopcao monitor? Moze biti da je od ceprkanja po unutrasnjosti malo pomerio g. karticu iz lezista. Neka je izvadi i proba da li ce sa integrisanom proraditi, a onda da vrati Gt210.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
problem i jeste u momku, doveo me je do usijanja...on smatra da je problem u tome sto nije siguran gde na sata slotovima treba da prikljuci hdd a gde rezac...a ja mislim da je problem u tome sto je uzdrmao grafiku ili nesto slicno... sutra cu sve povaditi i vratiti lepo, pa cu izvaditi bateriju...ako nista, oticicu placuci u gigatron...
nije bitno gde stavis sata prikljucke harda i optike najverovatnije te zeza graficka ili memorija probaj da izvadis memorije i stavi samo jedan modul u prvi slot hard prikopcaj novi(nema nista od sistema od starog kompa) i javi da li dobijas sliku biosa
ako se cuje standardno bip, onda je otprilike sve sepo povezano sem monitora... ako imas ono uputstvo za povezivanje racunara korak po korak (sto prica o svakom kablicu po recenicu), kreni po njemu, i ma koliko da si sigurna da si nesto uradila svaki korak dobro prostudiraj (neces verovati koliko su ceste najtrivijalnije stvari).
a sto se hdd-a sa starkog hdd-a, to nece raditi sigurno (osim ako je na tom starom racunaru potpuno ista ploca i sl..i). dakle - nista stari hdd, jedino da ga zakacis kao sekundarni!
a windows moras instalirati iz pocetka (ako nemas cd/dvd onda sa fles-a) p.s. da li radi bios kada izvadis stari hdd? ako radi onda su verovatno oba hdd-a `dzampovana` kao masteri... na starom hddu ces naci uputstvo za dzampovanje starog kao slave - probaj to...
A da niste slucajno spojili na integrisanu grafiku, a ne na GT 210? Desava se i iskusnijima. Od formalnog obrazovanja plaćaćeš račune. Od samoobrazovanja ćeš se obogatiti, ali ne u Srbiji. :D
locirala sam problem, i za sada mogu mirno da spavam... kako je ishcupavao kabla, valjda je pomerio malo nesto,kontam graficku, sve sam izvadila i vratila i evo sad radi...:) hvala svima puno!
dakle, sve ispocetka - korak po korak - veoma cesto resenje... pozz!
:: locirala sam problem, i za sada mogu mirno da spavam.. :: kako je ishcupavao kabla, valjda je pomerio malo nesto,kontam graficku, sve sam izvadila i vratila i evo sad radi...: :: hvala svima puno :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647169. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.