Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Zeza Ati 4870
STRANA 1 OD 1
smmaxel Zeza Ati 4870 18.05.2012. 21:37 T45762

status: user
broj poruka: 24

Marfijev zakon u punom sjaju :(

Taman da postavim komp na prodaju koji me je lepo sluzio i na kojem su se docimeri ubijali od igrica i reko ajd ja kao da ga testiram da mogu da garantujem za ispravnost i naravno Marfi...

Problem je totalno cudan... Na nekim igricama komp blokira i zatamni ekran dok na drugim moze da radi danima i da se nista ne desi...
Npr: na PES 2012 igra puca redovno i restart jedino pomaze, Mafia II svremena na vreme puca dok Crysis 2 i Dirt 3 nikad nisu pukli ma koliko se igre igrale.

Probao sam sa novim sistemom, zamenom drivera, zamenom biosa, ciscenjem kartice i stavljanjem nove paste ali opet isto...

Jedino sto sam primetio da kada smanjim brzinu procesora za 50% (ne grafickog nego bas CPU) da se na problematicnim igrama komp isto zapucava ali mnogo redje sto mi smrdi da bi problem mogao da bude i u napajanju... :/

E sad bas i nemam neku mogucnot da kod nekog odnesem i testiram graficku pa me zanimaju vasa misljenja i sta bi mozda tu moglo da se uradi... Sem rerne :)

Konfiguracija je sledeca:
AMD Phenom 9500 2.2GHz
4x1GB DDR2 Geil Black Dragon 800Mhz 4-4-4-12
Sapphire Ati Radeon 4870 512MB
Asus M2N-E nForce 570Ultra
550W Blueberry

E sad posto i dalje kontam da prodam komp da li da ga dajem u delove ili da kupim neku polovnu graficku i prodam sve zajedno?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko ATI 18.05.2012. 21:42 #418421

broj poruka: 6650
Trebao si da kupiš ati karticu koja ne traži napajanje, tzv. pasivno napajanu karticu. Sunčani kolektor se spoji crevima i to radi....
Naravno da je u ATI-ju problem, u čemu bi drugom bio? U Bljakberiju? A, ne....

Savet je da lepo izvadiš tu ati karticu, prodaš je po ne previše bezobraznoj ceni, i iskoristiš nvidija integrisanu karticu. Garantujem da će dobro da radi sa tim bljakberijem i plus ćeš još da ućariš para, pri prodaji konfe i kartice separatno.

Budale veruju u sreću.

VMARC Ma jel moguce da ATI zeza...? 18.05.2012. 21:49 #418424

broj poruka: 9425

F650GS Dakar

Tristram Re: 18.05.2012. 22:04 #418433

broj poruka: 1872
Vid` kurca vodenog, blueberry 550OB (ovčjih brabonjaka) skoro pa može da potera 4870. Dobar je svega mi, viđao sam ih da se znoje i sa 9600GT. Reci mi samo kume jesi li morao da mu natakariš dva šestopinska adaptera ili samo jedan?

VMARC Re: Re: 18.05.2012. 22:13 #418438

A mozda nije ukacio ni jedan?

F650GS Dakar

:: Vid` kurca vodenog, blueberry 550OB (ovčjih brabonjaka) skoro pa može da potera 4870. Dobar je svega mi, viđao sam ih da se znoje i sa 9600GT. Reci mi samo kume jesi li morao da mu natakariš dva šestopinska adaptera ili samo jedan
::
filni :) 18.05.2012. 23:07 #418462

broj poruka: 1220
Ova ploca nema integrisanu grafiku ... takoc da mora da kupi drugu. ) ... Bar da imas neku drugu karticu da ubacis da vidis... jbg ovako napamet.. sumnjam da je napajanje.. Jer ipak vuce vise kartica na Krizu II i Dirt 3 nego na PES 2012 .... Mozda kartica nije sportski tip..pa ne voli fudbal.. promeni sport :D

MSI 770-C45
AM3 Athlon x3 445( otkljucan X4 )
TakeMS 2x1gb DDR3 1333Mhz+ 2gb DDR3 Kingston 1333Mhz
2x160GB Maxtor
MSI OC 5670 1gb GDDR5
Asus DVD/RW

smmaxel E da, jos jedna zanimljivost... 19.05.2012. 01:09 #418480

E da i jos jedna vrlo zanimljiva stvar... Kad odem kuci na neko vreme (posto mi je komp u drugom gradu) i kad se ne pali neko vreme onda moze duze da gura i PES i sve te problematicne igre ali cim jednom zabaguje to je to i opet krene redovno da izbacuje...

Mislim da cu da pretresem elektrolite na grafickoj i vidim da nije u njima problem.

Imam neki dobar osecaj da je samo to (to bi bila sreca u nesreci) :)

Ma Bljakberry je do jaja :) To kad vidim da ljudi na kompove skoro slicne potrosnje stavljaju KME napajanja i ona to izdrzavaju (neko vreme doduse) onda bi trebalo da i ovaj malo kvalitetniji kinez odradi posao.

f0rever Re: E da, jos jedna zanimljivost... 19.05.2012. 01:34 #418483

broj poruka: 3821
Druskane, tesko je to od kvalitetnog.

Taj BLJUBERI, nije adekvatno napajanje za HD4870.

I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!

:: E da i jos jedna vrlo zanimljiva stvar... Kad odem kuci na neko vreme (posto mi je komp u drugom gradu) i kad se ne pali neko vreme onda moze duze da gura i PES i sve te problematicne igre ali cim jednom zabaguje to je to i opet krene redovno da izbacuje..
:: Mislim da cu da pretresem elektrolite na grafickoj i vidim da nije u njima problem
:: Imam neki dobar osecaj da je samo to (to bi bila sreca u nesreci) :
:: Ma Bljakberry je do jaja :) To kad vidim da ljudi na kompove skoro slicne potrosnje stavljaju KME napajanja i ona to izdrzavaju (neko vreme doduse) onda bi trebalo da i ovaj malo kvalitetniji kinez odradi posao
VMARC Lakse ti je da pretreses elektrolite na hi end grafici 19.05.2012. 11:38 #418506

Nego da zamenis ocegledno nedovoljno dobru komponentu?
Nista, kad pretreses vga, izvadi procesor, zameni memoriju, pa hard, optiku, proveri fleseve da li imaju viruse, promeni monitor, onda pogledaj plocu pa ako te i dalje zeza rasparcaj to u delove i prodaj a napajanje zadrzi za novu masinu.
Jel imas neki stampac zakacen? Skener...? Proveri i to...

F650GS Dakar

toothless Možda je čovek pomešao Blacberry i Blueberry... :) 19.05.2012. 14:32 #418523

broj poruka: 3241
Misli da je sve što ima voćku u nazivu ekstra kvalitetno.Blackberry, Apple,...

https://www.mojdom.rs http://tiny.cc/msvoj
Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - 6 GB DDR3 - Hitachi 500GB+750GB - Powercolor 6850 - LC6650GP3 V2.3 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED - Genius Navigator 535

smmaxel Moguce RESENJE 23.05.2012. 19:54 #419233

Ma to za Blueberry i ostala napajanja su gluposti... Napajanje radi penal.
Isto kao sto ni cheftec, CM i ostali velikani ne proizvode za sebe napajanje tako ni ova malo kvalitetnija kineska ne proizvode svoja... samo stavljaju nalepnice .)
Ne kazem da su ista po kvalitetu i dugovecnosti ali ne treba ni preterivati sa razlikama.

E sad povratak na glavnu temu i graficku... Navodno je to u pitanju BIOS i moze na netu da se nadje Sappihire Radeon 4870 BIOS CRASH FIX.

Ljudi su prijavljivali da im se isto tako desavalo da jedne igre rade a druge ne...

E sad posto sam odlucio da prodam komp u delove i neke sam vec prodao pa sad ne mogu to da isprobam i potvrdim.

Uglavnom svi koji imaju neki problem sa grafickom neka probaju sa tim BIOS FIX-om koji pronadju, u svakom slucaju vredi pokusati.

Miskonius Genijalno 23.05.2012. 20:25 #419238

broj poruka: 4420
Kobajagi si nasao resenje za problem koji u stvari nisi resio
Jesi li siguran da su elektroliti OK?

U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.

f0rever Re: Moguce RESENJE 23.05.2012. 21:22 #419242

broj poruka: 3821
Kakav vrhunski post. Odavno nisam procitao toliko nasranih slova u jednom postu!

Bravo za tebe, skroz u trollart fazonu, ili ne?

Tesko tome ko je uzeo tu 4870.. :(

I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!

:: Ma to za Blueberry i ostala napajanja su gluposti... Napajanje radi penal
:: Isto kao sto ni cheftec, CM i ostali velikani ne proizvode za sebe napajanje tako ni ova malo kvalitetnija kineska ne proizvode svoja... samo stavljaju nalepnice .
:: Ne kazem da su ista po kvalitetu i dugovecnosti ali ne treba ni preterivati sa razlikama
:: E sad povratak na glavnu temu i graficku... Navodno je to u pitanju BIOS i moze na netu da se nadje Sappihire Radeon 4870 BIOS CRASH FIX
:: Ljudi su prijavljivali da im se isto tako desavalo da jedne igre rade a druge ne..
:: E sad posto sam odlucio da prodam komp u delove i neke sam vec prodao pa sad ne mogu to da isprobam i potvrdim
:: Uglavnom svi koji imaju neki problem sa grafickom neka probaju sa tim BIOS FIX-om koji pronadju, u svakom slucaju vredi pokusati
smmaxel Kenjator vs kenjator 25.05.2012. 17:08 #419597

Pa ti nije bilo dovoljno pa si i ti morao da dokenjas nesto!?

E ovako resenje postoji i potrebno je flesovati graficku... To je propust Sapphir-ovih inzenjera pa su izbacili BIOS Crash Fix sto mozete skinuti ovde:
http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?cid=1&gid=3&sgid=567&pid=174&psn=&lid=1&leg=0#

Hebes forum u kojem ti moras da postavis pitanje a posle i da das odgovor... Mislio sam da je ovo malo ozbiljnije ali izgleda da su kenjatori ovde prevladali...

Ti istrajni maesto sa pljugom, ti bi mogao da budes od koristi i ucinis nesto pozitivno za forum kad vec nemas konkretnih odgovora ni na jednu temu i zato `Get the fuck f0rever out of here`!
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647169.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs