Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
pomoc servisera
STRANA 1 OD 1
ctrl pomoc servisera 18.05.2012. 09:23 T45752

status: user
broj poruka: 779
u pitanju je sestrin komp,kaže da su se prvo pojavile neke `hijeroglife` po ekranu pa je pokušala da ga restartuje i od tada se ovo dešava.Da li moze delimicno da se zakljuci sta je vrisnulo?
Prilikom podizanja sistema dođe do ove tačke i stane http://www.dodaj.rs/?3U/uP/jlKJBiR/160520124529.jpg
Ako može mala pomoć,šta da pokušam da uradim treba joj danas komp pod hitno
Unapred,HVALA
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Stripy Re 18.05.2012. 09:31 #418292

broj poruka: 4163
Hijeroglifi u 99% ukazuju na neispravnu grafiku.

ctrl re 18.05.2012. 09:39 #418293

pretpostavljam da je tako.A da li je moguce da nece da digne sistem zbog iste?
Probacu sa drugom pa se javljam

ctrl reseno je 18.05.2012. 10:40 #418304

vrisnula memorija

alrad 18.05.2012. 11:02 #418307

broj poruka: 4843

Koja je memorija da je stavimo na crnu listu ?

tortojed Pa, mala je bila sansa da se radi o graf karti - gigabajtov logo je sasvim lepo 18.05.2012. 12:31 #418324

broj poruka: 10999
`nacrtan`. Pomenuti `hijeroglifi`, koji se javljaju prilikom POST- ovanja ukazuju ili na crkavanje memorije ili chipset-a (ploce).

ctrl Crucial Ballistix Tracer 19.05.2012. 15:33 #418526

svrstao bi je u vrhunsku,ali jbg.Sve ima rok trajanja
http://b.imagehost.org/0938/Crucial_Ballistix_Tracer_DDR3_01.jpg

::
:: Koja je memorija da je stavimo na crnu listu
Morow Re: 19.05.2012. 18:29 #418537

broj poruka: 1038
Secam se pre par godina kad mi je vrisnuo pixel shader na 7900 GTO da mi je ekran izbacivao hijeroglife.

goranstvl Problem 05.07.2012. 01:15 #429333

broj poruka: 2
Pozdrav. Od juče imam problem sa pokretanjem kompa, a problem se ogleda u sledećem: prilikom startovanja sve krene kako treba i onda jedan dugi i osam kratkih zvučnih signala. Po tome problem sa grafikom. Izvađena grafička, ali prilikom startovanja isto, kao da je grafička u slotu. Reset biosa i PCI grafička, sve radi normalno! Ceo dan sam čistio konektore grafičke, izduvavao PCI-e slot, ali promene nema. Grafička proverena na drugoj ploči, radi bez problema. I sve ostale komponente su testirane i sve rade. Takođe i druga grafička stavljana na ploču, mada je to bilo ajde čisto da probam, jer ploča pišti i bez grafičke, pa je najverovatnije problem do ploče. Pitam za savet jer ovaj `beep` je kako kažu non fatal. Da ne zaboravim, radi se o MSI K9 neo ploči.
UNAPRED HVALA

Stripy Re: Problem 05.07.2012. 01:20 #429335

broj poruka: 4163
Ako je ova
http://www.msi.com/pic/product/five_pictures9_255_08a46300c2fb666af826b3c2b308a4f3.jpg
u kantu i kupi drugu

:: Pozdrav. Od juče imam problem sa pokretanjem kompa, a problem se ogleda u sledećem: prilikom startovanja sve krene kako treba i onda jedan dugi i osam kratkih zvučnih signala. Po tome problem sa grafikom. Izvađena grafička, ali prilikom startovanja isto, kao da je grafička u slotu. Reset biosa i PCI grafička, sve radi normalno! Ceo dan sam čistio konektore grafičke, izduvavao PCI-e slot, ali promene nema. Grafička proverena na drugoj ploči, radi bez problema. I sve ostale komponente su testirane i sve rade. Takođe i druga grafička stavljana na ploču, mada je to bilo ajde čisto da probam, jer ploča pišti i bez grafičke, pa je najverovatnije problem do ploče. Pitam za savet jer ovaj `beep` je kako kažu non fatal. Da ne zaboravim, radi se o MSI K9 neo ploči
:: UNAPRED HVAL
goranstvl Problem 05.07.2012. 01:26 #429340

broj poruka: 2
Da, ta je. Hvala na odgovoru, znam da je cela serija bila . . i da je vreme pregazilo, ali nije me loše služila, nisam baš zahtevan korisnik. No šta je tu je još jednom hvala na brzom odgovoru i pozdrav

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647169.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs