Doneli mi racunar na popravku, inace time se bas i ne bavim... Evo ga problem: Racunar je mrtav nece da pali.. Zamenim napajanje stavim iz mog racunara opet nece, probam kratak spoj na ploci pinovi za power dugme opet nece, menjam ram uzmem od mog racunara, skinem graficku(ima integrisanu na ploci) ne pomaze.. Proverio Ram, Graficku i Napajanje sve radi u kombinaciji sa mojim racunarom. Nisam ispitao Cpu nemam odgovarajucu plocu meni je intel njemu AMD al mislim i da Cpu nije ispravan morao bi da se upali racunar. Moj zakljucak je da je ploca riknula Foxconn A690VM2MA-RS2H Cpu je Amd x2 5000+ grafika Asus 3650 silent napajanje neki lom od 400w Da li jos nesto moze da bude da ne uzimam plocu dzabe ako nije do nje vadio i bateriju resetovao bios... Hvala u napred...
Odnesi ti to lepo kod kolega majstora ovde na forumu...
09.05.2012. 14:50
status: user broj poruka: 3241
pa će ti srediti, kad se već time ne baviš.Ili reci ortaku da odnese tamo da se ti ne jebavaš za džabe.Ja sve hardverske kvarove forwardujem kod Stripy-ja...
Diagnostiku si odradio perfektno, ploca je genknula, pokupi loot :)
Najveci problek kod dijagnostike su sami korisnici. Dodje i kaze jbga ovo nece da radi, ja pitam sta ste radili u trenutku kad je prestalo da radi, odgovor nista sve normalno.Jel racunar OC, nije, jel neko cacko nesto po njemu, nije.
I na kraju kad ocistim prasinu da dodjem do komponenti i osposobim racunar, u bios-u nasviran OC preko normalnih granica, volaza za ko da tera TA pec, stavljena, i kad mu to kazem, kune se da mu niko nije cackao po racunaru, pa posle cujem da su mu bili razni `experti` i sredjivali `masinu`, a isla je ko zmaj :))))
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647169. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.