Skoro sam uzeo navedeni procesor i hteo bih da ga otkljucam,vec sam probao da otkljucam sve uradio kako treba,ACC,unleash mode,all cores i komp se ugasi kao sto treba,ali posle toga nece da upali uopste,ugasi se posle izlaska iz BIOS-a,upali se i posle 2-3 sekunde ugasi se i moram da stisnem power button jedno 3-4 puta dok se ne upali i resetuje BIOS..E sad ja vise sumnjam u napajanje i plocu nego na to da su jezgra defektna,uglavnom nisam probao sa 3 jezgra jer mi maticna izbacuje 6 jezgra ako se secam,kad idem na manual,kao sto rekoh napajanje (intex dual fan 500w,znam kinesko sranje) ili ploca asus m5a78l le,iako pise da ima max 125w tdp,ne bih rekao da je tako..
nema ploca 125w, nego podrzava procesore koji mogu da trose do 125w. ako ne bi rekao da je tako nosi je na reklamaciju. ako ti ne priznaju reklamaciju i ustanove da moze da podrzi 125w tdp, prebaci napone sa auto na manual na propisane vrednosti i eventualno 0.1-0.2v preko i testiraj jedno po jedno jezgro. ps. napajanje ti ne podrzava 125w tdp, baci ga u djubre. ___________________________________________________ http://img810.imageshack.us/f/useyourcpu.jpg/
1. CPU ti je prodat kao dual-core, ne kao quad-core 2. 99,9% su ti jezgra defektna i nece ti pomoci novo napajanje, vec kupovina Fenoma koji ima cetiri jezgra 3. Stagod da pokusas, male su sanse da uspes ako CPU nece ni da POSTUJE kada probas da otkljucas jezgra 4. To je neopevano djubre od ploce. Ima 3+1 naponsku, i ko zna koliko taj Fenom zapravo povuce kada se otkljuca, pa sve i da ga otkljucas - ne bi bilo pametno da ga drzis na toj ploci. 5. Batali sve to, nema vajde od toga. Defektan ti je CPU, rekao sam ti to vec, na KGB forumu.
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: :: Skoro sam uzeo navedeni procesor i hteo bih da ga otkljucam,vec sam probao da otkljucam sve uradio kako treba,ACC,unleash mode,all cores i komp se ugasi kao sto treba,ali posle toga nece da upali uopste,ugasi se posle izlaska iz BIOS-a,upali se i posle 2-3 sekunde ugasi se i moram da stisnem power button jedno 3-4 puta dok se ne upali i resetuje BIOS..E sad ja vise sumnjam u napajanje i plocu nego na to da su jezgra defektna,uglavnom nisam probao sa 3 jezgra jer mi maticna izbacuje 6 jezgra ako se secam,kad idem na manual,kao sto rekoh napajanje (intex dual fan 500w,znam kinesko sranje) ili ploca asus m5a78l le,iako pise da ima max 125w tdp,ne bih rekao da je tako..
a znam i iz iskustva jer sam imao Athlon x3 450 koji nije hteo da se otkljuca na slicnoj ploci kao tvojoj tj. isti chipset,a problem sam resio tako sto sam moj proc dao drugaru a ja za sebe narucio athlona- isto x3 455 koji se potvrdjeno otkljucava i otkljucao se iz prve evo vec par meseci radi bez greske,a maticna mi se slicno ponasala kao kod tebe posle pokusaja da otkljucam ovaj prvi koji se ne otkljucava,ugasi se komp. i ne mozes ga povratiti,samo cupanje iz struje ili clear cmos
:: Hajde ovako, da razjasnimo par stvari pre svega :: :: 1. CPU ti je prodat kao dual-core, ne kao quad-cor :: 2. 99,9% su ti jezgra defektna i nece ti pomoci novo napajanje, vec kupovina Fenoma koji ima cetiri jezgr :: 3. Stagod da pokusas, male su sanse da uspes ako CPU nece ni da POSTUJE kada probas da otkljucas jezgr :: 4. To je neopevano djubre od ploce. Ima 3+1 naponsku, i ko zna koliko taj Fenom zapravo povuce kada se otkljuca, pa sve i da ga otkljucas - ne bi bilo pametno da ga drzis na toj ploci :: 5. Batali sve to, nema vajde od toga. Defektan ti je CPU, rekao sam ti to vec, na KGB forumu :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! :: :: :: :: :: :: Skoro sam uzeo navedeni procesor i hteo bih da ga otkljucam,vec sam probao da otkljucam sve uradio kako treba,ACC,unleash mode,all cores i komp se ugasi kao sto treba,ali posle toga nece da upali uopste,ugasi se posle izlaska iz BIOS-a,upali se i posle 2-3 sekunde ugasi se i moram da stisnem power button jedno 3-4 puta dok se ne upali i resetuje BIOS..E sad ja vise sumnjam u napajanje i plocu nego na to da su jezgra defektna,uglavnom nisam probao sa 3 jezgra jer mi maticna izbacuje 6 jezgra ako se secam,kad idem na manual,kao sto rekoh napajanje (intex dual fan 500w,znam kinesko sranje) ili ploca asus m5a78l le,iako pise da ima max 125w tdp,ne bih rekao da je tako..
Kontam da je sve to lose,uglavnom ionako sam hteo sve to da zamenim u skorije vreme od krs napajanje,kulera,graficke i maticne..Uglavnom nisam kupio procesor sa namerom da ga otkljucam i kao dual core me sluzi odlicno i jos je black edition pa mogu da ga klokujem,ali nista od toga dok malo ne sredim komp i uzmem neke pare..Opet hvala svima,potrudicu se da uzmem bolju plocu,doduse ako moze neko da mi preporuci neku neka ostavi ovde predlog
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: Kontam da je sve to lose,uglavnom ionako sam hteo sve to da zamenim u skorije vreme od krs napajanje,kulera,graficke i maticne..Uglavnom nisam kupio procesor sa namerom da ga otkljucam i kao dual core me sluzi odlicno i jos je black edition pa mogu da ga klokujem,ali nista od toga dok malo ne sredim komp i uzmem neke pare..Opet hvala svima,potrudicu se da uzmem bolju plocu,doduse ako moze neko da mi preporuci neku neka ostavi ovde predlog
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647169. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.