da li postoji mogucnost da se sempron le 140 otkljuca na msi k9n6pgm2-v2 ili ako se otkljuca na nekoj drugoj ploci kada je vratim u moju da li ce da ga vidi kao singl ili dual to sve pod uslovom da uopste moze
Ta ploca ne moze dodatno da otkljucava zakljucana jezgra
05.05.2012. 23:41
status: user broj poruka: 9425
Procesor se otkljucava samo u sklopu sa plocom, tj. ploca mu aktivira dodatna jezgra. Kada se prenese na drugu plocu, procesor radi ponovo po fabrickim podesavanjima (ostaje Sempron LE-140).
ta ploca nema mogucnost otkljucavanja jezgara. za razliku od nje, sempron 140 se skoro u 100% slucajeva uspesno otkljucava na svakoj ploci koja poseduje tu mogucnost, i slobodno se moze reci da je najisplativiji procesor na trzistu. za dva minuta posla postaje sasvim pristojan athlonIIx2 na ~ 3.5GHz za smesno malo para i to sa fabrickim kulerom. za kucnu upotrebu i nezahtevan gejming savrsen procesor ___________________________________________________ http://img810.imageshack.us/f/useyourcpu.jpg/
Pored G530 Celerona taj Sempron nema sta da trazi...
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: ta ploca nema mogucnost otkljucavanja jezgara. za razliku od nje, sempron 140 se skoro u 100% slucajeva uspesno otkljucava na svakoj ploci koja poseduje tu mogucnost, i slobodno se moze reci da je najisplativiji procesor na trzistu. za dva minuta posla postaje sasvim pristojan athlonIIx2 na ~ 3.5GHz za smesno malo para i to sa fabrickim kulerom. za kucnu upotrebu i nezahtevan gejming savrsen proceso :: __________________________________________________ :: http://img810.imageshack.us/f/useyourcpu.jpg :: ::
Slazem se. Samo je problem sto se taj Sempron moze upariti sa plocama sa boljom integrisanom grafikom, dok se Keleraba moze upariti samo sa Intel HD2000. Ako se planira ubacivanje bilo kakve grafike, onda ga Keleraba sije. E sad, cinjenica je da se oba CPUa uglavnom uparuju sa najjeftinijim integrisanim plocama, oko 35 eura, sto za Sempron znaci i bolji izbor.
F650GS Dakar
:: Pored G530 Celerona taj Sempron nema sta da trazi.. :: ::
mene je ovaj komplet dopao u nekoj razmeni sa 2g kingston rama 160 maxtor sata hdd i tosibinim rezacem pa sam hteo da vidim sta mi ciniti posto je sve u garanciji do februara 2013 na sve to i ploca pocela zeza slot za ..grafu,, novim od nedelje na reklamaciju pa da vidim ako mi ponude zamenu ,ove, ploce da probam da nesto doplatim i uzmem neku na kojoj bi mogao da otkljucam semprona i naravno bude malo bolja
mene je ovaj komplet dopao u nekoj razmeni sa 2g kingston rama 160 maxtor sata hdd i tosibinim rezacem pa sam hteo da vidim sta mi ciniti posto je sve u garanciji do februara 2013 na sve to i ploca pocela zeza slot za ..grafu,, novim od nedelje na reklamaciju pa da vidim ako mi ponude zamenu ,ove, ploce da probam da nesto doplatim i uzmem neku na kojoj bi mogao da otkljucam semprona i naravno bude malo bolja
Super ako je tako, jer ces u zamenu dobiti AM3 plocu, od kojih gotovo svaka moze da otkljucava tog Semprona. Za pocetak im ne pominji nikakvu doplatu, prvo vidi sta ce da ti ponude .-) F650GS Dakar
:: :: mene je ovaj komplet dopao u nekoj razmeni sa 2g kingston rama 160 maxtor sata hdd i tosibinim rezacem pa sam hteo da vidim sta mi ciniti posto je sve u garanciji do februara 201 :: na sve to i ploca pocela zeza slot za ..grafu,, novim od nedelje na reklamaciju pa da vidim ako mi ponude zamenu ,ove, ploce da probam da nesto doplatim i uzmem neku na kojoj bi mogao da otkljucam semprona i naravno bude malo bolja :: ::
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647169. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.