Evo ovako kad startujem racunar pokrenu se ventovi hard krene da drlja, ali nema onog cuvenog beeeeep,nema slike na monitoru i sve tako stoji.Ja onda uradim clear cmos i racunar se startuje uz naravno ponovno podesavanje u biosu najnormalnije.To radi par dana pa opet Jovo nanovo opet clear cmos i sve radi
konf:c2d e6550 3020mhz xigmatek gaia asus p5kc 2x2 mushkinsilverline ddr3 1600mhz(radi na 1333) hdd wd 160 gb sata2 msi 6870 1 gbddr5 CM 460 W
Na prvu loptu nesto najjednstavnije i najlakse, izvadi 1 stap memorije pa prbaj neko vreme samo sa njim, posle probaj sa drugim, na kraju ako nema problema zameni ram u druga dva slota na ploci.
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
Ne znam da li ta ploča ima ono dugmence `memory OK`, pa da probaš to.Ja sam tako rešio sličan problem sa kompom na poslu.Nekada je dovoljno da izvadiš i vratiš memoriju i sve radi OK.
Pa valjda bi mu onda samo resetovao CMOS sam od sebe...
26.04.2012. 17:36
status: user broj poruka: 3241
ne bi pravio problem u podizanju sistema.Ako mu sve radi kada uradi clr cmos, to mu dođe na isto kao da je baterija crkla.Nisam čuo da baterija može da pojebe cmos osim što ga resetuje...
:: mozda i ona pravi proble :: :: :: CPU: AMD Athlon II 44 :: GPU: Gigabyte 5870 SO :: RAM: Kingston HiperX 2x2GB 1066mh :: MBO: Gigabyte 770-DS :: PSU: CM GX-550 :: HDD: 2xSamsung F3 Spinpoint RAID :: CPU COOLER: CM V :: HP CAS :: ::
Ako nije memorija, jer ti rece da si probao? razne kombinacije tipa: ostavi samo jednu, zameni mesta, itd.? Onda...
Kad se to opet desi, probaj: iskljuci komp na dugme >4 sekunde iscupaj strujni kabl, pritisni nekoliko puta dugme, spoji strujni kabl, ukljuci.
Ako se ukljuci normalno, onda probaj sa drugim napajanjem, a ako opet bude isto, onda je najverovatnije ploca. Proveri kondenzatore oko procesora (a i ostale) dal` se nisu `naduvali`.
Naravno, podrazumeva se da si proverio temperature i da si ocistio hladnjake-ventilatore,...?
evo ovako : memorija na sve moguce nacine okrenuta menjana i ne znam sta sve=radi vadjena graficka pa vracena =radi svi kablovi raskaceni pa zakaceni =radi vadio bateriju pa vratio=radi drugo napajanje probano i isti efekat ploca pregledana i koliko ja vidim nema kondenzatora a da su se naduvali vratio sve na normalu proc sa 3020mhz na 2330mhz,ram na 1333mhz bios poslednji sto ima na zvanicnom sajtu temp proc 23 stepena,ploce 34,hdd33,gpu38 ali i dalje ako se ugasi ili resetuje prvo clr cmos pa onda moram na f2 da load settings inace ako odem da podesim bios na f1 opet ista prica clr cmos pa ispocetka(mozda sam obrnuo za f1 i f2 ali razumecete me vec sta sam hteo da kazem)
Probaj sa prvim biosom za tu plocu i jos samo jednim od narednih koji nisi probao. Ako to ne pomaze, onda ti ne preostaje drugo nego da trazis negde takvu slicnu plocu za probu, a s obzirom da to nije lako naci, onda ti ostaje servis... Ako si skidao pa vracao graficku ne znaci da je ispravna, moras probati sa drugom i tako memorija i ostalo sve do ploce i procesora (koji ti je bio overklokovan?!)... To je sad onaj mukotrpni metod eliminacije, a ti nemas delove za isprobavanje...
Probaj i da odneses komp kod komsije-drugara i upalis, cisto da si siguran da ti nije losa elektricna instalacija uzrok, jer sam se nagledao raznih anomalija (i crkavanja) zbog lose el. instalacije (i produznih kablova)... Moze ploca da strada i od toga (neki deo), a da ne crkne skroz (i da se to spolja nikako ne vidi) i ostane poluispravna...
Probaj da raskacis sve: hard disk, dvd, sve kartice osim graficke (probaj i integrisanu graficku ako imas na ploci), adsl, externe usb uredjaje, itd., i onda vidi jel se isto ponasa. Ako da opet, = LOSA PLOCA, mada te mozda i procesor zeza (malo verovatno), ali u svakom slucaju treba ti slicna ploca za probu...
menjao memoriju,grafiku,hdd i nema pomoci posle drljanja hdd-a i dalje nista dok se ne uradi clr cmos pa f2 dauradi load biosa da udjem u win.proc clockovan na 3020mhz sa gaia ladnjakom,nije se nesto mnogo grejao ,a ni ploca bar tako kazu speed fan i core temp
Ali vidi da nadjes neku za probu, jer 99% je ploca, ali ako je proc., onda si pukao dzaba za plocu, ili da nadjes neki slican processor pa da probas u toj ploci... Zato sam rekao za servis, jer tamo imaju sve za testiranje, pa kad utvrde sta je 100% onda ti naplate samo to sto zamene... Bar je tako u mom servisu...
Probaj prvo sa drugom memorijom, znaci ne sa svojom, vec pozajmi nekog kingstona (self lubricate) od drugara. Ubaci i probaj. Ako se isto desava, `vataj macolu i udri po ploci, al` pre macole zameni bateriju na ploci, ako ni to ne pomaze onda je plojka vec jednom nogom u grobu.
http://i52.tinypic.com/1o64b8.jpg Sapphire 5770 Flex Da li je ova graficka neka osakacena verzija? -Jeste, to je bio 5870 jednog dana, ali je onda dobio strelu u koleno...
zabodem jos jednom ddr 2 mem od pre isusa hrista,mi stoji u nekoj kutiji, i probam par puta da startujem win7 i radi svaki put,uzmam vratim ddr 3 i sad sve fercera ko podmazano
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647169. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.