Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Enermax T.B. Silence i Xigmatek XAF-F1456-kratki utisci
STRANA 1 OD 1
Sub-Z Enermax T.B. Silence i Xigmatek XAF-F1456-kratki utisci 19.04.2012. 20:59 T45313

status: user
broj poruka: 1621
Kao jedan od onih koji lomi glavu oko svake komponente, pa i ventilatora, htedoh da iznesem par utisaka vezano za gorepomenute. Nemam vremena za opširniji review:
T.B. Silence http://goo.gl/m1FQi 12cm, cca 900rpm, 42.11 CFM, zamenio sam Magmu (1500rpm, 69.15 CFM) njim, pomalo skeptično, bio mi je bučan. Na 900 RPM skoro nečujan, dobra izrada, metalni okvir-sve u svemu dobar za izbacivanje vazduha, uprkos manjem protoku, pogotovo za 5e , koliko sam ga platio.
XAF-F1456 http://goo.gl/UHShd 14cm, do 90,3 CFM, max. 1200 RPM, nešto drugačija zverka, zanimljiv dizajn, montira se u rupe za 12-ice po potrebi, duva kao blesav, ali bučan na max obrtajima (iako ne iritira), držim ga na nekih 900 rpm kao front intake, jedva čujan-solidno uvlači vazduh. Cena 12e.
Uz 3 Apollish-a od 14cm i Noctue na C12P-SE14, konačno tišina uz solidno hlađenje...
Fiat iustitia, et pereat mundus
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Ishmerish Ma ko phucks preformance 19.04.2012. 21:03 #413388

broj poruka: 7285
Pazi sto je ovaj xigmatec hebozovan....!!!!

Lala 4ever!
http://fwd4.me/zCE

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost, doduse za prvu nisam siguran`

OCz re 19.04.2012. 22:22 #413402

broj poruka: 2900
Nisi kod nas uzeo ili ne bar novog TB-a ?

I ja ga planiram pozadi za kuciste, samo na 900RPM bi ocekivao da bude maltene necujan sa pola metra do metar i zaista mislim nacujan, da ne izvalim razliku kada je upaljen, a kada nije - jel takav ili pak nije ? Nije mi problem da ga smanjim preko fan kontrolera, ali ipak ne bih zeleo da ga spustam nesto ispod tih 850-900RPM na koliko ocekujem da ce raditi. Trenutno koristim CM sickleflow 2000RPM koji drzim na 940-960RPM gde ispunjava gore naveden uslov.

P.S uzeo si 3pin verziju sa nalepnicom kao sa slike ili onom skroz kao srebrnom ?
Sub-Z Re: re 19.04.2012. 22:37 #413403

Jok, u Nemačkoj oba. Nečujan je, meni je kućište na stolu, bukvalno 30 cm od glave...kad sam ga priključio, mislio sam da sam smanjio voltažu na kontroleru...samo blagi huk se čuje, i to na 20 cm od uha. Uzeo sam taj sa linka, 3 pina. Mada je na amazonu ovaj http://goo.gl/CnHjM

:: Nisi kod nas uzeo ili ne bar novog TB-a
::
:: I ja ga planiram pozadi za kuciste, samo na 900RPM bi ocekivao da bude maltene necujan sa pola metra do metar i zaista mislim nacujan, da ne izvalim razliku kada je upaljen, a kada nije - jel takav ili pak nije ? Nije mi problem da ga smanjim preko fan kontrolera, ali ipak ne bih zeleo da ga spustam nesto ispod tih 850-900RPM na koliko ocekujem da ce raditi. Trenutno koristim CM sickleflow 2000RPM koji drzim na 940-960RPM gde ispunjava gore naveden uslov
:: P.S uzeo si 3pin verziju sa nalepnicom kao sa slike ili onom skroz kao srebrnom ?
OCz re 19.04.2012. 22:40 #413405

broj poruka: 2900
Da, ukapirao sam i sam da postoji sa te dve nalepnice. A PWM verzija je izgleda kao tvoj. Nisi mozda dobio gumene `srafove` uz njega ili tako nesto ? Posto uz ovaj drugi se dobija, mozda je ta neka razlika u pitanju cim je i skuplji (osim ako nisi bas ubo dobru cenu).

Sub-Z Re: re 19.04.2012. 23:05 #413411

Jok, imao sam neke Xilence od ranije (mislim da sam u Duocomu uzeo za neku siću)...stižu klasični šrafovi i 3pin to molex, to je to. Za drugi ne znam, pravo da ti kažem nisam ni obraćao pažnju, slučajno sam naleteo na njega za ravno 5e, na sniženju je bio.

:: Da, ukapirao sam i sam da postoji sa te dve nalepnice. A PWM verzija je izgleda kao tvoj. Nisi mozda dobio gumene `srafove` uz njega ili tako nesto ? Posto uz ovaj drugi se dobija, mozda je ta neka razlika u pitanju cim je i skuplji (osim ako nisi bas ubo dobru cenu)
Bobi4ever Uz Apollish Vegas 19.04.2012. 23:14 #413412

broj poruka: 4879
stizu gumenjaci...

http://i52.tinypic.com/1o64b8.jpg
Sapphire 5770 Flex
Da li je ova graficka neka osakacena verzija?
-Jeste, to je bio 5870 jednog dana, ali je onda dobio strelu u koleno...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647169.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs