Na vazduhu, uz vrhunske kulere može da ide do 4.3GHz grubo rečeno, uz poštovanje deklarisanog termalnog opsega koji je po AMD-u 62c. Dalje, sve zavisi i od primerka, tj. koliko će mu trebati struje, odnosno na kom će naponu raditi da dostigne te taktove. Iz iskustva, razliku između 4GHz i koliko god MHz iznad nećeš osetiti, jedino ćeš dobiti neki poen više u sintetici. Sa tvojom pločom, koja ima golu naponsku smatraj sve iznad 3.7-3.8GHz dobrim rezultatom.
Na to pitanje teško da ti neko može dati odgovor. Možeš da ga koristiš doživotno, a možeš da ga menjaš za nešto drugo već sutra. Zavisi isključivo od tebe koliko dugo ćeš biti zadovoljan tim Tubanom.
Moracu malo da te ispravim. Ni za jedan amd procesor ranije, neznam za ove novije,nemozes reci e radice na preko 3,8 ili ko sto ti kazes na 4,3 GHZ...
Sve zavisi od primerka do primerka,secam se kad sam imao asus 890 gx cipset, da su ljudi bili sretni samo kad uspeju na njoj da stave 4 ghz za ovaj procesor...
Znam iz iskustva ako phenom nece na 4ghz, ili preko,mozes da stavis voltazu kolko oces,on to nece prebaciti kao stabilnu frekvenciju,nekad ce je i prihvatiti,ali nakon nekog vremena pojave se anomalije i onda patka...
Doduse neki primerci ce raditi i na 4,3ghz... Al to je raritet.
asus p7p55d-e & intel i7 860/`Gainward` gtx470- referentna cista nvidia :-)/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/ssd patrior 60gb + samsung f4 2tb.
:: Na vazduhu, uz vrhunske kulere može da ide do 4.3GHz grubo rečeno, uz poštovanje deklarisanog termalnog opsega koji je po AMD-u 62c. Dalje, sve zavisi i od primerka, tj. koliko će mu trebati struje, odnosno na kom će naponu raditi da dostigne te taktove. Iz iskustva, razliku između 4GHz i koliko god MHz iznad nećeš osetiti, jedino ćeš dobiti neki poen više u sintetici. Sa tvojom pločom, koja ima golu naponsku smatraj sve iznad 3.7-3.8GHz dobrim rezultatom :: :: :: http://goo.gl/1h9Wl :: ::
Nije bas raritet, al` cesto se desava da Phenom II 1090t stvarno nece preko 3,8GHz.
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: Moracu malo da te ispravim. Ni za jedan amd procesor ranije, neznam za ove novije,nemozes reci e radice na preko 3,8 ili ko sto ti kazes na 4,3 GHZ.. :: :: Sve zavisi od primerka do primerka,secam se kad sam imao asus 890 gx cipset, da su ljudi bili sretni samo kad uspeju na njoj da stave 4 ghz za ovaj procesor.. :: :: Znam iz iskustva ako phenom nece na 4ghz, ili preko,mozes da stavis voltazu kolko oces,on to nece prebaciti kao stabilnu frekvenciju,nekad ce je i prihvatiti,ali nakon nekog vremena pojave se anomalije i onda patka.. :: :: Doduse neki primerci ce raditi i na 4,3ghz... Al to je raritet :: :: :: asus p7p55d-e & intel i7 860/`Gainward` gtx470- referentna cista nvidia :-)/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/ssd patrior 60gb + samsung f4 2tb :: :: :: Na vazduhu, uz vrhunske kulere može da ide do 4.3GHz grubo rečeno, uz poštovanje deklarisanog termalnog opsega koji je po AMD-u 62c. Dalje, sve zavisi i od primerka, tj. koliko će mu trebati struje, odnosno na kom će naponu raditi da dostigne te taktove. Iz iskustva, razliku između 4GHz i koliko god MHz iznad nećeš osetiti, jedino ćeš dobiti neki poen više u sintetici. Sa tvojom pločom, koja ima golu naponsku smatraj sve iznad 3.7-3.8GHz dobrim rezultatom :: :: :: :: :: :: http://goo.gl/1h9Wl :: :: :: ::
Tu si u pravu, 4Ghz je dostignuto tek sa C3 revizijom...
U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.
:: Moracu malo da te ispravim. Ni za jedan amd procesor ranije, neznam za ove novije,nemozes reci e radice na preko 3,8 ili ko sto ti kazes na 4,3 GHZ.. :: :: Sve zavisi od primerka do primerka,secam se kad sam imao asus 890 gx cipset, da su ljudi bili sretni samo kad uspeju na njoj da stave 4 ghz za ovaj procesor.. :: :: Znam iz iskustva ako phenom nece na 4ghz, ili preko,mozes da stavis voltazu kolko oces,on to nece prebaciti kao stabilnu frekvenciju,nekad ce je i prihvatiti,ali nakon nekog vremena pojave se anomalije i onda patka.. :: :: Doduse neki primerci ce raditi i na 4,3ghz... Al to je raritet :: :: :: asus p7p55d-e & intel i7 860/`Gainward` gtx470- referentna cista nvidia :-)/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/ssd patrior 60gb + samsung f4 2tb ::
Igre se prave za konzole pa se rade konverzije za pc, Ps3 i xbox360 su izasli pre oj ha godina i nista se nije menjalo kod njih, e sad ako neku igu ocajno optimizuju da radi lose za pc da ti treba azdaja od kompa ko je jebe , nemoj ni da je igras, sreca pa takvih igara ima malo.
Zamisli koja je grafika bila pre 5 godina i koji procesori, i da teras sve naslove najnovije sa ps3 i xboxa danas sa tim hardwerom od pre 5 godina, extra!
Realno taj procesor je i vise nego dovoljan za igre a bice sigurno i narednih godinu i vise dana bez ikakvog OC-a, kad izadju nove generacije konzola bice potreban mozda neki blagi upgrade masine, eventualno zameni grafiku malo kasnije jer sad nemas potrebe i bices opet miran duze vreme, ne bacaj pare ako ih nemas, ako ih imas kupuj sta god zelis.
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
Brate, pogledaj šta sam napisao. Rekoh da može(generalno), a ne da mora i da će ići, takođe da sve zavisi od primerka do primerka, tako da je tvoj post u neku ruku besmislen. A ove brojke su svakako okvirne. Znam ljude koji nisu uspeli ni preko 3.5GHz da izvuku, zato napisah da ukoliko izgura preko 3.7GHz treba da bude zadovoljan.
A C3 revizija nema veze sa Thubanom, već sa Deneb jezgrom.
:: Moracu malo da te ispravim. Ni za jedan amd procesor ranije, neznam za ove novije,nemozes reci e radice na preko 3,8 ili ko sto ti kazes na 4,3 GHZ.. :: :: Sve zavisi od primerka do primerka,secam se kad sam imao asus 890 gx cipset, da su ljudi bili sretni samo kad uspeju na njoj da stave 4 ghz za ovaj procesor.. :: :: Znam iz iskustva ako phenom nece na 4ghz, ili preko,mozes da stavis voltazu kolko oces,on to nece prebaciti kao stabilnu frekvenciju,nekad ce je i prihvatiti,ali nakon nekog vremena pojave se anomalije i onda patka.. :: :: Doduse neki primerci ce raditi i na 4,3ghz... Al to je raritet :: :: :: asus p7p55d-e & intel i7 860/`Gainward` gtx470- referentna cista nvidia :-)/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/ssd patrior 60gb + samsung f4 2tb :: :: :: Na vazduhu, uz vrhunske kulere može da ide do 4.3GHz grubo rečeno, uz poštovanje deklarisanog termalnog opsega koji je po AMD-u 62c. Dalje, sve zavisi i od primerka, tj. koliko će mu trebati struje, odnosno na kom će naponu raditi da dostigne te taktove. Iz iskustva, razliku između 4GHz i koliko god MHz iznad nećeš osetiti, jedino ćeš dobiti neki poen više u sintetici. Sa tvojom pločom, koja ima golu naponsku smatraj sve iznad 3.7-3.8GHz dobrim rezultatom :: :: :: :: :: :: http://goo.gl/1h9Wl :: :: :: ::
Okvirno ili ne - cinjenica je da se jedna gomila Thuban/Deneb procesora fino overklokuje na 4+GHz a druga ne.
Nema tu sta okvirno da se prica, cinjenica je da sve zavisi od primerka i maticne ploce, donekle.
:: Nismo ni on ni ja rekli da ima, covek je govorio okvirno o AMD procesorima. kao i ja.. :: :: U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka. :: :: :: :: A C3 revizija nema veze sa Thubanom, već sa Deneb jezgrom :: :: :: :: :: :: :: ::
kuler od 40eu uopste nije problem, ali tvoj ortak optimista DA :)
:: 3.8 je turbo ? :: :: Forever ti znas kako oc ide :) :: :: Kazi kako moze sa ovom plocom ovaj cpu da se ocuj :: :: ortak sa 1050t je ocevao na 4.2 sa nekim kulerom od 40 :: :: ::
Ploca ima 4+1 naponsku, CPU ume da povuce dosta kada se klokne - pa ce se mosfet-i verovatno zagrejati dosta, tako da ti ne bih preporucio nista preko 3,8GHz sa ili bez turbo.
Konkretno, znam ovde jednog lika koji je sa 8+1 plocom uspeo da izvuce 3,8GHz stabilno sa 1090t.
A znam i jos jednog lika, koji je sa bas, bas dobrom plocom stabilizovao 1090t na 4,2GHz.
Ja sam sa M4N98TD EVO drzao 960t Fenoma na 4GHz sa 1,41v(ne racunam vdroop, zato navodim ovaj napon), jer ga M4N98TD poprilicno i u obilnim kolicinama poseduje.
Tako da, sve to zavisi od primerka. Imao sam jednog 965BE Fenoma koji nije isao preko 3,8GHz stabilno.
:: 3.8 je turbo ? :: :: Forever ti znas kako oc ide :) :: :: Kazi kako moze sa ovom plocom ovaj cpu da se ocuj :: :: ortak sa 1050t je ocevao na 4.2 sa nekim kulerom od 40 :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647169. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.