Kao sto rekoh komp je neki athlon 2400, msi kt4av, fx 5200, 1,3 Gb rama. Nekad se upali normalno,i radi po 6 sati, a nekad nece da se upali,tj podigne win, i posle desetak sekundi restart i tako u krug. Nema pravila, komponente ispravne,upravo pisem sa ovohg kompa, ali sa ubuntu-a 9. I da ubuntu radi po ceo dan,bez problema.E sad probao reinstal win-a medjutim restartuje se na samom ucitavanju diska...Ima li neko neki pametan predlog Hvala .
nema buta sa usb-a , bios nije najnoviji,ali mislim da ne pravi problem, jer evo sada sam se vratio u win, i odavde pisem surfam, i za sada nema problema, ali posle nekog vremena znam da ce krenuti u restart,tako je unazad nekoliko dana dok je masina kod mene, sumnjam na napajanje,da u nekom trenutku zabode neki napon, nisam probao sa drugim,ali ako radi nekoliko sati pa krenu problemi, ne znam, a kondenzatori na ploci dobri, kazem radi super nekad, a nekad cim se digne win,posle deset sek. kras i restart i tako u krug sve dok ga ne ugasim..
To da su `kondenzatori na ploci dobri` slobodno precrtaj.
17.03.2012. 00:50
status: user broj poruka: 10999
Cinjenica da nisu `naduvani` itd., jos ne znaci da su `dobri` - daleko od toga. Odavno su poceli da se suse (elektrolitski kondenzatori, to jest) i kapacitet im je opao a `curenje struje` se povecalo... Rezultat: `radne tacke` su se `pomerile`, potreban je samo mali, malecki nepredvidjeni impuls u lancu cija je prva karika mreza od 220V~ a poslednja - monitor, pa da citava, naizgled stabilna konstrukcija, pukne kao kula od karata...
Pod tim ` dobri` mislio da nisu naduveni,a naravno da su vec poprilicno suvi, ali evo sad vec dobih 45 minuta bez ikakvih problema, 15 otvorenih tab-ova, u pozadini photoshop, premier i edius, i sve radi, mislim ne resetuje se komp.Zato mi nista nije jasno.. Ostavicu ga preko noci, pa sutra,
Re: Ako odvratna drtina od ploce sa odurnim VIA KT400 chipset-om...
17.03.2012. 07:20
status: user broj poruka: 6650
TOrta is sleepy....
Problem je vezan za hard disk, tj. njegovu ispravnost ili stanje, koje se detektuje prilikom instalacije. Instalacija zabaguje jer ima problema sa diskom. Windows nekad radi nekad ne radi - tj. radi dok ne naiđe na sektore diska s kojima ima problema.... Sad, nije mi jasno, ako ti se zakucala instalacija, kako ti onda još radi windows.... ili nešto nije baš jasno napisano, nema veze, uglavnom, formatiranje particija sa windowsom ili, još bolje, celog hdd-a i ispitivanje sa hdd regeneratorom, pa onda ponovno partiionisanje i instalacija - ako je disk ok tj. nije gecrkt...
nisam isao na ful instalaciju,nego pokusao sam repair i proslo je ono ucitavanje drivera , a kad krene ucitavanje win-a onda restart, i podigne stari win, i radi neko vreme, mada sam testirao hard, i kao u redu je, moracu da skinem i procesor, mozda lose lezi, Hvala na odgovorima , mislio sam da necu morati sve da rasturam ali nema druge
Rešeno bar za sada, ali i dalje ne znam u cemu je bio problem, rastavio sve ocistio vratio proc, memoriju, kablove, i evo celo popodne radio sa starim win-om. Hvala svima na odgovorima. Pozdrav..
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647169. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.