Pozdrav svim berzasima, dugo pratim forum ali nisam imao potrebe da se do sada oglasavam... Naime posedujem stariju konfiguraciju pentijum4, ploca asus p4p8x sa procesorom Intel P4 socket 478 na 2.4Ghz/512kb/533 i odradio sam upgrade na procesor sa 3.0Ghz/1Mb/800 i pri podizanju sistema komp je prepoznao nov procesor i trazio da se bios podesi. Podesio bios i komp se restartovao i kada je trebao da podigne sistem nije izbacio post screen i ne izbacuje nikakvu sliku na monitor, svi ventovi se vrte, cuju se hardovi, optika ali monitor ne daje nikakvu sliku... Znam da posle promene procesora nije neophodna reinstalacija sistema, bios je bio neki od poslednjih za tu plocu, u specifikaciji ploca podrzava taj procesor... Sistem je Win7, ostatak konfiguracije 2,5 giga rama, graficka AGP ati3850 i sve je radilo pre zamene procesora ok. Probao sam da vratim moj stari procesor i vadio bateriju sa ploce i nista ne pomaze, ne znam sta bi moglo da pomogne ako ima neko ideju bio bi zahvalan.
Jel su naduveni kondenzatori na ploci, tu oko procesora?
28.02.2012. 22:15
status: user broj poruka: 10
Nisu, proverio sam sve kondenzatore i nijedan nije naduven. Najgore mi je sto ne mogu n u bios da udjem da probam da podesim nesto jer nece ni post screen da izbaci samo se ukljuci, cuje se da radi i to je sve. Proverio monitor radi, grafcka je radila ok pre upgrade-a i izbacio je da je prepoznao nov procesor i posle restarta nista.
Resetuj bios. Mozda su sada ostale postavke za taj od 3.0GHz i naravno da nece da se podigne kada si vratio stari. Moguce je da taj novi nije ispravan. ili ga ploca ne mirise bas, bez obzira sto ga navodno zvanicno podrzava.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Bih ja resetovao da znam kako kada nece ni post screen da mi izbaci :( Procesot je ispravan verovatno jer ga je pr prvom podizanju sistema prepoznao i zatrazo da podesim bios... Inace vratio sam stari procesor i nista pa onda opet ovaj novi i opet nista, nece uopste da izbaci sliku...
Napajanje je ispravno, bar je bilo i ne vidim zasto bi bio problem u njemu kada nista nisam oko njega dirao samo promenio procesor i pastu i ponovo ukljuco komp. Inace napajanje je LC 550W GP2.
:: Ona 4 pina sto sluze za napajanje procesora.. :: :: F650GS Daka :: ::
Bios nisam sada flesovao sada nego ranije jos pre dve tri godine a poslednja verzija biosa je iz 2005. Vadio sam bateriju par puta ali ne na par minuta vec na dvadesetak sekundi, probaci da izvadim malo duze kao sto si rekao na par minuta pa da vidim da li daje neki rezultat...
:: Izvadi bateriju iz ploce, sacekaj neki minut, vrati bateriju pa ukljuci komp :: :: NZXT Hades modde :: Asus M4A88T-V EV :: Gemini II Coolink 120Px :: Phenom II X6 1600 :: Kingston HyperX 2x2GB DDR3 1600MH :: Powercolor 6850 1GB DDR5 @ 850/4400MH :: WD Caviar Blue 320GB 7k 16M :: Cooler Master M52 :: http://tinyurl.com/c :: ::
OK ostavicu pa cu videti sta ce biti... Najgore mi je sto moram sutra da putujem na par dana a ako ovo ne resim necu imati mira dok se ne vratim...
A ako sam sprzio taj chp ima li ploci spasa ili je otsal u vecna lovista? :/
:: izvuci kuciste iz struje .. skini baterju i ostavi tako .. idi spavaj .. sklopi to sve ujutro . :: :: problem je najverovatnije sto taj chipset podrzava 800mhz fsb kao OC .. i to radi kad je nova ploca .. najverovatnije si sprzio clk chi :: :: steta . ::
ja se kolegi Djomla,a i ostalima izvinjavam na nepaznji... A ti ako muces ne znaci da svi to rade.
Pomislio sam da je GA, posto sam imao isti problem sa P965-DS3 posle zamene procesora. I posle nekoliko clear cmos-a i restarta probudila se, i nije vise bilo problema.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647169. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.