Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
STEDNJA STRUJE
STRANA 1 OD 2  
cakleni STEDNJA STRUJE 13.02.2012. 20:10 T43219

status: user
broj poruka: 320
Obecavam da cu od danas do kraja februara (ili ranije u slucaju stabilizacije elektromreze u Srbiji :D ), DOWNKLOKOVATI dole navedenu konfiguraciju na default podesavanja!
Sto znaci 2 jezgra manje i 400Mhz nize za preostala dva jezgra i jedan led 12cm fan manje... Mozda jos neke sitnice, a 212+ se verovatno nece ni paliti :D

Sad odoh na onaj sajt da sracunam ustedu, kontam da ce potrosnja opasti za bar jednu, dve sijalice.

Pozdrav

B55@4cores 3.6Ghz & CM 212+,
Gigabyte GA-770TA-UD3,
Gigabyte 5750 OC 1GB GDDR5,
Kingston HyperX DDR3 1600Mhz 9-9-9-24 1.808V,
WD 500Gb, Recom 550W plus,
Altec Lansing ATP3
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mixer93 Re: 13.02.2012. 20:24 #398570

broj poruka: 4187
Ja sam poceo nocu da gasim komp... :)

zoza STEDNJA STRUJE 13.02.2012. 20:26 #398571

broj poruka: 66

I ja sam poceo nocu da gasim komp.Ali TA pec ne smem jer temperatura u sobi ne prelazi 19 stepeni i ako imamo daljinsko grejanje.

Lug što bre gasite kompove? 13.02.2012. 20:28 #398572

broj poruka: 993
i ostale sprave? dovoljno je pokvariti strujomere.

AMD PII 940BE, MUGEN2, LP DK 790GX M2RS, Geil 4*1gb Ultra, MSI HD 6870 Twin Frozr II OC, LG 204WT, HD642JJ, HD103SJ, Optiarc DVD RW AD-7200S, CHIEFTEC BA-01B-B-B , M12II-620Bronze, Blueberry SW-M28... A4TECH X7 G800, glodar X-7

tortojed Nema sanse da na opisani nacin smanjis potrosnju `za jednu do dve 13.02.2012. 20:40 #398574

broj poruka: 10999
sijalice` (cak ni ako si mislio na one male sijalice koje se ugradjuju u frizidere i rerne).
Potrosnja ce pasti za desetak W, eventualno par desetina W i to u full load-u. U idle rezimu, 5-6W...

Ako stvarno hoces da pomognes rasterecenju nase elektrodistributivne mreze, predji na Intel-ovu platformu (SandyBridge Core i7 i starija izdanja Core i5 imaju TDP od 95W umesto 125 - 140W za CPU koji imas sada). To ti je u startu usteda od 40-ak W... Bez anderklokovanja.
vladapsd Re: Nema sanse da na opisani nacin smanjis potrosnju `za jednu do dve 13.02.2012. 20:47 #398576

broj poruka: 1010
Torto aj meni `omoguci` ocu i ja da `predjem` zarad ustede i rasterecivanja elektro distributivne mreze.

:: sijalice` (cak ni ako si mislio na one male sijalice koje se ugradjuju u frizidere i rerne)
:: Potrosnja ce pasti za desetak W, eventualno par desetina W i to u full load-u. U idle rezimu, 5-6W..
::
:: Ako stvarno hoces da pomognes rasterecenju nase elektrodistributivne mreze, predji na Intel-ovu platformu (SandyBridge Core i7 i starija izdanja Core i5 imaju TDP od 95W umesto 125 - 140W za CPU koji imas sada). To ti je u startu usteda od 40-ak W... Bez anderklokovanja.
tortojed Hoces da ti ja budem SPONZOR? Pa vidi: ja se prihvatam UCESCA 13.02.2012. 20:51 #398577

u sponzorisanju tvoje kupovine, pod uslovom da ovde oformimo odgovarajuci KONZORCIJUM... Ti se mozda secas (pa je to i razlog za ovo tvoje javljanje?) da sam jednom davno i izneo ovu ideju... Osnivanje jedne vrste `kase uzajamne pomoci`.

Ali nemoj da budes lenj: obrati se i Elektrodistribuciji, pa zatrazi zajam (kredit)

vladapsd E, ja mislio... 13.02.2012. 21:00 #398579

broj poruka: 1010
...nesto preko veze posto sam bio ubedjen da si u timu za stednju koju je oformila nasa vlada na celu s predsednikom, pa reko da isposlujes nesto za clanove foruma .)

tortojed Imao si veoma pogresna ubedjenja. No, obrati se Predsedniku. 13.02.2012. 21:03 #398581

Moglo bi da upali, narocito ako si clan DP (nesto ti je mnogo zuckast ovaj avatar)...

Lug hahaha, 13.02.2012. 21:08 #398582

broj poruka: 993
oduvek mi je bio sumnjiv taj avatar što zapišava žutim po plavoj pozadini

AMD PII 940BE, MUGEN2, LP DK 790GX M2RS, Geil 4*1gb Ultra, MSI HD 6870 Twin Frozr II OC, LG 204WT, HD642JJ, HD103SJ, Optiarc DVD RW AD-7200S, CHIEFTEC BA-01B-B-B , M12II-620Bronze, Blueberry SW-M28... A4TECH X7 G800, glodar X-7

Miskonius A ti si se tortice bas nastedeo struje 13.02.2012. 21:12 #398583

broj poruka: 4420
sa tim resoom sto imas u kucistu, a koji je sposoban za cak i reprodukciju i Full HD filmova?

U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.

cakleni STEDNJA STRUJE 13.02.2012. 21:23 #398586

broj poruka: 320
@Torta, zaboravih da napomenem da je sad enejblovan C&Q i upravo podesavam opcije za stednju.
Samo nisam smislio jos, sta i kako, da li sleep, hibernacija, totalno su mi strane ove opcije .)

Bice tu lepe ustede, obzirom da je komp upaljen ~ 8h dnevno, a u upotrebi je realno, pola od tog vremena.

B55@4cores 3.6Ghz & CM 212+,
Gigabyte GA-770TA-UD3,
Gigabyte 5750 OC 1GB GDDR5,
Kingston HyperX DDR3 1600Mhz 9-9-9-24 1.808V,
WD 500Gb, Recom 550W plus,
Altec Lansing ATP3

mixer93 Re: STEDNJA STRUJE 13.02.2012. 21:27 #398587

broj poruka: 4187
Onda si slab, meni radi konstantno komp...

:: @Torta, zaboravih da napomenem da je sad enejblovan C&Q i upravo podesavam opcije za stednju
:: Samo nisam smislio jos, sta i kako, da li sleep, hibernacija, totalno su mi strane ove opcije .
:: Bice tu lepe ustede, obzirom da je komp upaljen ~ 8h dnevno, a u upotrebi je realno, pola od tog vremena
:: B55@4cores 3.6Ghz & CM 212+,
:: Gigabyte GA-770TA-UD3,
:: Gigabyte 5750 OC 1GB GDDR5
:: Kingston HyperX DDR3 1600Mhz 9-9-9-24 1.808V
:: WD 500Gb, Recom 550W plus,
:: Altec Lansing ATP
skella STEDNJA STRUJE 13.02.2012. 21:31 #398588

broj poruka: 51
GRAND SOU I NAROD PITA,GRAND ZVEZDE EMISIJE NAJVECI POTROSACI
TROSE STRUJU ZA SVE PARE

ASUS Sabertooth 990FX
Phenom II X6 1055t @ 3700MHz @ 1.325v
OCZ Vendetta 2
8GB (2x4GB) KINGSTON1600MHz DDR3
ASUS GTX 560ti DCII
SILICON POWER SSD 64GB
Samsung SyncMaster BX2231
ANTEC P182
THERMALTAKE ToughPower 750W

ilicstefan @zoza 13.02.2012. 22:30 #398604

broj poruka: 1577
U tome je glavni problem.

Naime sa kompjuterom nećeš mnogo uštedeti. Evo ti primera, moje napajanje može da isporuči 600 w max. U punom opterećenju ne verujem da troši cela konfiguracija preko 450 w.

Međutim sa druge strane, ta TA peć troši kao 50 kompjutera :) Neko klimu, neko TA peć, neko kvarcnu... Pa ti računaj. Za moju klimu znam da troši 1.6 kilovata kada greje što je zaista mnogo. Pošto skoro svi ljudi koji su u stanovima imaju daljinsko grejanje koje nije baš tako efikasno na ovaj minus. Na to dodajte nepostojeću izolaciju spoljnih zidova, sijalice koje ne štede i eto vam rekordne potrošnje.

Kod mene je situacija sledeća. U celoj kući imam štedljive sijalice koje manje troše, jeste da su bile skuplje, ali se sad itekako isplate. 12 sijalica i sve troše manje. Zatim imam izolaciju na celoj kući (ne živim u stanu) i imam centralno grejanje na čvrsto gorivo (ugalj, drva i sve živo što gori, uključujući ponekad i klipove kukuruza). Temperatura u kući nekad pređe i 25 stepeni, možda je i više. Umalo da zaboravim, tu su i prozori koji dobro dihtuju tako da je gubitak toplote minimalan.

Šta je poenta sveg ovog mojeg izlaganja. Jednostavno, ako malo uložite tokom leta u izolaciju i grejanje u stanu ili kući, drastično ćete da smanjite račune za struju, a i samu potrošnju struje, a ne time što ćete da gasite jednu sijalicu a u stanu vam radi grejno telo koje troši za jednu elektranu.

Što se tiče klokovanja, ja još mogu i da overklokujem zimi. Neće mi nešto dići izdatak za struju :)

P.S.
Možda neki podaci nisu tačni, nisam električar, ali shvatićete poentu.

Ko kaže da čovek ne može da leti?

http://www.youtube.com/watch?v=KwVDgTxr7fM

matz re 13.02.2012. 22:35 #398607

broj poruka: 801

lazu ,manjka para u budzetu pa izvoze struju ,dinar otiso u 108 ,a mmf ne daje pare ... ranije kad smo imali neku industriju pa radile fabrike nije bilo pitanja oko potrosnje
Gare87 Re: @zoza 13.02.2012. 22:47 #398609

broj poruka: 4710
`malo da se ulozi u izolaciju`!?!? Covece da je malo svi bi to odmah uradili, kotao 100000 dinara na cvrsto gorivo, drva 20m3(kuca bez izolacije) 20*3000=60000(ako je cena zapravo 3000), gde je tu hrana, internet, kablovska...i ostalo???? Preracunaj se malo, kako bi mi ovde sto je prosek plata 15000, 20000 ili maximalno 25000 otplatili sve to i da ostane i za kucne troskove, racunajuci ajde da su 2 clana u porodici zaposljena, ili da imaju primanjima slicna ovim......

Eh moj ti, slabo si ti informisan.....

Intel q8200 2.3GHz OC 2.9Ghz
Gigabyte GA-ep35-ds3l
Kingston HyperX 2x1GB DDR2 800+Elixir 1GB 800MHz
WD3200AAKS
WD10EARS
Sapphire Vapor-X HD 5770 1GB GDDR5
OCZ MXS-PRO 600W
Windows 7 RTM 7600 SP1 32-bit

:: U tome je glavni problem
:: Naime sa kompjuterom nećeš mnogo uštedeti. Evo ti primera, moje napajanje može da isporuči 600 w max. U punom opterećenju ne verujem da troši cela konfiguracija preko 450 w
:: Međutim sa druge strane, ta TA peć troši kao 50 kompjutera :) Neko klimu, neko TA peć, neko kvarcnu... Pa ti računaj. Za moju klimu znam da troši 1.6 kilovata kada greje što je zaista mnogo. Pošto skoro svi ljudi koji su u stanovima imaju daljinsko grejanje koje nije baš tako efikasno na ovaj minus. Na to dodajte nepostojeću izolaciju spoljnih zidova, sijalice koje ne štede i eto vam rekordne potrošnje
:: Kod mene je situacija sledeća. U celoj kući imam štedljive sijalice koje manje troše, jeste da su bile skuplje, ali se sad itekako isplate. 12 sijalica i sve troše manje. Zatim imam izolaciju na celoj kući (ne živim u stanu) i imam centralno grejanje na čvrsto gorivo (ugalj, drva i sve živo što gori, uključujući ponekad i klipove kukuruza). Temperatura u kući nekad pređe i 25 stepeni, možda je i više. Umalo da zaboravim, tu su i prozori koji dobro dihtuju tako da je gubitak toplote minimalan
:: Šta je poenta sveg ovog mojeg izlaganja. Jednostavno, ako malo uložite tokom leta u izolaciju i grejanje u stanu ili kući, drastično ćete da smanjite račune za struju, a i samu potrošnju struje, a ne time što ćete da gasite jednu sijalicu a u stanu vam radi grejno telo koje troši za jednu elektranu
:: Što se tiče klokovanja, ja još mogu i da overklokujem zimi. Neće mi nešto dići izdatak za struju :
:: P.S
:: Možda neki podaci nisu tačni, nisam električar, ali shvatićete poentu
:: Ko kaže da čovek ne može da leti
:: http://www.youtube.com/watch?v=KwVDgTxr7f
CrowBgd Ja sam 13.02.2012. 22:50 #398612

broj poruka: 1376
danas nio zatecen. Lemilica nece da lemi,ja unimer premerim napon.....200V u Bgd pa ti vidi
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2122209

drum Re: Nema sanse da na opisani nacin smanjis potrosnju 13.02.2012. 23:03 #398613

broj poruka: 1301

Hoćeš da kažeš da svi uzmemo Fermi,tad nam TA peći neće ni trebati,a svima će nam biti toplo?

tortojed Ama, ljudi, citajte pazljivo i jos pazljivije razmisljajte: nisam JA... 13.02.2012. 23:14 #398614

taj koji bi da stedi. Niti sam tvrdio da je MOJA konfiguracija stedljiva. Sto mi ustedi Intel, potrosi mi NV, u redu. Ali, to sto je POTROSENO, to je dalo i REZULTATE (igre, obrada video materijala...). Ono sto VASE crvenke potrose, odlazi kompletno u disipaciju toplote. Vi trosite MNOGO a dobijate MALO (i jos se dogrevate). Ja trosim MALO VISE a dobijam MNOGO VISE (pa se usput i dogrevam)...
- - - - - - - - - -
Usput da primetimo: citava ta prica o opterecenosti mreze je naduvana, barem kada se radi o STRUKTURI opterecivaca. Naime, najveci potrosaci su industrijski kompleksi za preradu metala i obradu fosilnih goriva. Usteda ostvarena gasenjem nekoliko desetina hiljada sijalica na po nekoliko sati dnevno, kap je u moru...

gile23 Re: Ama, ljudi, citajte pazljivo i jos pazljivije razmisljajte: nisam JA... 13.02.2012. 23:47 #398622

broj poruka: 9121
@torta Ti imas i ringlu sa tim GTX470 :). Nevezano za temu, jel moze objasnjenje zasto ATI vuce skoro 2 puta vise TFLOPS po kartici u odnosu na nVidia, kartice istog cenovnog ranga :) ? To znaci da je cista snaga ATI kartice 2 puta veca u odnosu na nVidia karticu, samo softver ne ume da je iskoristi :) ?

Stednja struje, treste reklame samo tako, evo pumpa ovde kod mene ko Las Vegas, a u gradu svuda iskljuceno osvetljenje.

Keva gleda te zvezde Granda, koliko ja uhvatih na kraju, covek rece da nece da odrzi emisiju u skladu sa stednjom (neka emisija u nedelju, nem pojma koja).

Retko koja klima moze da radi na -25, klima trosi nekih ~2-3 KW koliko se secam, ako ne i vise :).

Takodje se slazem sa covekom da je potrebno uvesti u kucu sto bolju izolaciju, sto manji gubitak energije, bolje dihtovanje mnogo manje ce energije da se izgubi u ponovnom zagrevanju kuce.

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed To je, Gile, ono sto STALNO podvlacim - neefikasnost. Vuce struju 14.02.2012. 00:32 #398642

ama ne daje rezultate (sem toplote). Gomila nemocnih tranzistora (osim ako neko zeli da ima tranzistorsko grejanje u sobi)... Na mojoj ringli NESTO se i ISPECE. Vase ringle samo greju (kao da su radijatori)...

Miskonius Re: Ama, ljudi, citajte pazljivo i jos pazljivije razmisljajte: nisam JA... 14.02.2012. 00:34 #398644

broj poruka: 4420
Ama ja ne znam kako te taj radioaltivni otpad dosad nije ubio...
Tough little bastard...
Mani ti potrosnju graficke karte za koju ti treba sopstveni transformator da bi mogao miran da je koristis,
da si ti nama torto ziv i zdrav, to je najbitnije.
Jel imas alergiju, mucninu, povecanu stitnu zlezdu, cudne ekstremitete koje izlaze iz glave, mutacije
vec postojecih organa i slicno?

U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.

:: taj koji bi da stedi. Niti sam tvrdio da je MOJA konfiguracija stedljiva. Sto mi ustedi Intel, potrosi mi NV, u redu. Ali, to sto je POTROSENO, to je dalo i REZULTATE (igre, obrada video materijala...). Ono sto VASE crvenke potrose, odlazi kompletno u disipaciju toplote. Vi trosite MNOGO a dobijate MALO (i jos se dogrevate). Ja trosim MALO VISE a dobijam MNOGO VISE (pa se usput i dogrevam)..
:: - - - - - - - - - -
:: Usput da primetimo: citava ta prica o opterecenosti mreze je naduvana, barem kada se radi o STRUKTURI opterecivaca. Naime, najveci potrosaci su industrijski kompleksi za preradu metala i obradu fosilnih goriva. Usteda ostvarena gasenjem nekoliko desetina hiljada sijalica na po nekoliko sati dnevno, kap je u moru..
gile23 Re: To je, Gile, ono sto STALNO podvlacim - neefikasnost. Vuce struju 14.02.2012. 00:36 #398646

broj poruka: 9121
Moja ATI ringla je jedno vreme imala temp od 80 stepeni u idle + je proizvodila zvuk kao mali avioncic, 3 u 1, greje, moze nesto da se pece + ubija sablasnu tisinu koja vlada napolju u ovim trenuTcima.

PS. Podjebavas za 10 :).

Pozdrav!

:: ama ne daje rezultate (sem toplote). Gomila nemocnih tranzistora (osim ako neko zeli da ima tranzistorsko grejanje u sobi)... Na mojoj ringli NESTO se i ISPECE. Vase ringle samo greju (kao da su radijatori)..
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed @Miskonius: stalno su mi u glavi neki zenski extremiteti... 14.02.2012. 00:41 #398649

... a povremeno i na qurtsu.A i pomenuti organ mi je znatno uvecan, otkako sam upoznao jednu slatku, mladjahnu komsinicu... Mozda sam bolestan - cas se poveca, cas se smanji. A i zestoko balavi pre nego sto se smanji (da nisam prehladjen, jao si ga meni?!)...

gliga79 Re: @Miskonius: stalno su mi u glavi neki zenski extremiteti... 14.02.2012. 00:55 #398655

broj poruka: 4641
Mladjana komsinica:
http://turbofolk.blog.siol.net/files/2011/12/boki-13-bo-objavil-novo-zgoscenko-december-2011-1.jpg

Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w

:: ... a povremeno i na qurtsu.A i pomenuti organ mi je znatno uvecan, otkako sam upoznao jednu slatku, mladjahnu komsinicu... Mozda sam bolestan - cas se poveca, cas se smanji. A i zestoko balavi pre nego sto se smanji (da nisam prehladjen, jao si ga meni?!)..
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs