Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Svi smo danas overklokeri
STRANA 1 OD 1
Gloc Svi smo danas overklokeri 10.01.2012. 14:01 T42490

status: user
broj poruka: 57
Pa tako i ja
Imam par pitanja za one koji su bolje upoznati ili dobro poznaju mogucnosti moje ploce. Daklem imam Asus m5a99x evo i PII 960t. Sad moja pitanja su:
1. Koliki napon mogu da stavim, a da mi ne ugrozava cpu?
2. Da li da klokujem samo podizanjem mnozioca ili da se malo drndam sa fsb-om?
3. Kolike su normalne temperature za cpu, meni je cak kad sam ga stavio na 3.6 ili 3.7 temp. dostigla 65C u prime95, posle 45min. (ali mi je to ocitavanje u asus probe 2, posto mi ni jedan drugi softver tipa core temp i everest ne pokazuje temperaturu tacnije pise 0C)
4. Stok kuler je u pitanju pa bih kupio neki do 3k da je pristojan i da nije mnogo bucan (citao sam po forumu da je Gaia ok).
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Tristram Re: 10.01.2012. 14:49 #390086

broj poruka: 1872
1. Do 1,55V ako su ti temperature i dalje ok, za svaki dan bez naprezanja idealno do 1,45.

2. Podiži množilac, osim ako nisi naumio malčice i memoriju da prcneš, svejedno neće mnogo daleko.

3. Ako si otključao procesor pokazivaće ti uvek 0°C temperaturu jezgara, ako nisi moguće da ti je mator program. U prvom slučaju prati standardno temperaturu na soketu i uzmi da ti je na opterećenju u jezgrima oko 5°C veća. Gledaj da ti u testovima ne ide preko 75.

4. Aha, 212+ ili gaia, isti stojko.
Gloc Re 10.01.2012. 15:17 #390094

CPU sam otkljucavao pa sam ga vratio na 4 jezgra, a probao sam i sa novim bios-om, ali opet isto reaguje tj. 0C i sa 4 i sa 6 jezgara.
Napon sam stavio na manual i na 1.275.
Ne znam sta bih dobio ako bi i memoriju malo drndao? Jedino sto mi nisu jasni oni latency-i tj. da li s tim smem da se zezam?
Memorija je HyperX na 1600 stim da sam i to morao da podesim jer je fabricki na ploci stavljeno `auto` na cemu mem. radi na 1333mhz.
uroshnet Ha 10.01.2012. 18:44 #390142

broj poruka: 1033
Doticna konfa ispod je ovako isla: Pisao sam o mom primerku CPU-a ide lepo do 3.8 ali sa cetiri jezgra, kad mu ukljucim jos ona dva dodatna nece ni 10% da se gazi sto mi neko ovde na forumu nije verovao, ali tako je, inace voltaza je oko 1.35V, temperature su posle 30min LinX-a 55C sa default kulerom. Nisam nesto pomogao, ali se nadam da ce ti posluziti.

ASUS M5A99X EVO
Phenom II X6 1605T
Kingston HyperX 2x4GB @1600MHz
GTX 460 768MB
CM GX550

Gloc Re 11.01.2012. 19:05 #390414

Meni temp kad je otklucan i kad ga roknem na 3.7 u prime95 posle 10min. nagruva 65 pa i vise stepeni, trebao bih da uzmem neki hladnjak ali pitanje je koji jer vidim da se ljudi zale da nema CM212+ a ni Gaia-e?
Imam jos jedno pitanjce.
Da li memoriji smem da stavim veci napon od 1.65V?
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs