Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Toshiba ASP
STRANA 1 OD 1
codeus Toshiba ASP 08.01.2012. 21:51 T42464

status: user
broj poruka: 4054

da li mozda na ovom forumu ima nekog ko je serviser u Kimteku i moze da da responce code kao odgovor na power on password na jednoj lepoj portege r100 toshibici ??

polomih se ceo dan da dekodiram sebi lap sto sam uzeo na ljimundu .. nemam trenutno tsop adapter da preflesujem bios ,, a i kbc chip nemam s`cim ..

iscitao sam 24c02w6 eeprom ali od toga (ma koliko se kinezi busali u grudi) nema nista .. sa njim ili bez njega lap trazi sifru ! ckak sam brisao bajt po bajt u eepromu nebi li nekako setovo ili obrisao (ff, 00) konfiguracioni bit .. nishta ne vredi ...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MilosNBG ... 09.01.2012. 00:41 #389784

broj poruka: 1586
I ja sam imao pokusaje da to resim ali nikako nije uspevalo. Jedino da se proba sa kontaktiranjem toshibine podrske, posto kazu da samo oni to resavaju, bem li ga

U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!

VMARC Ako je samo Power on ne i HDD pass 09.01.2012. 12:35 #389831

broj poruka: 9425
Onda trebas da kratkospojis kondenzator koji se obicno nalazi kod Tosiba ispod PVC nalepnice kod RAM modula.
Dakle, kratko ga spojis, tako spojenog upalis lap i sacekas boot sekvencu. Ukoliko imas dva RAM modula, onda ces morati mozda da radis sa jednim, jer ce ti drugi pokriti prostor gde se kontakti nalaze.

Ja sam tako skinuo pass na raznim modelima Tohiba, ali na Portege nikada, tako da... Eto, mozda moze i na njoj.

EDIT:
Evo kako to od prilike izgleda na nekom od modela, cisto da imas predstavu. Ovde ide spajanje kontakta sa nekom masom, a cesci je slucaj da samo spojis dva lema od kondenzatora, jedan pored drugog...

http://i125.photobucket.com/albums/p44/HunterX21/Satellite/BIOS_C.jpg

F650GS Dakar

codeus ... 09.01.2012. 13:37 #389834

broj poruka: 4054

tnx Vmarc ..

na zalost nemaju sve toshibe clrcmos pad .. to je rezervisano za jednu seriju Salelite, Pro i Tekre

na portege nefunkcionise ni Key flpoy metod, ni LPT loop metod, ni clr cmos pad (nema ga), ima eeprom na sebi ali niko nezna koji bit ili nible treba izmenjati ..

znaju neki kinezi ali traze 300$ ... hebem ih u zuto dupe

jedino sto funkcionise je response code metod (bez otvaranja i skidanja chipova) .. ali toshiba ukoliko nisi vlasnik i ako lap nije u garanciji trazi 150 pfunti ..

ma ... pravim adapter i reprogramiracu flash ..

VMARC ja mislim da ovo nije klasican CCMOS 09.01.2012. 13:43 #389838

broj poruka: 9425
Vec clear eproma gde drzi pass, ali si u pravu, jer kad bolje razmislim, mislim da sam resetovao samo Satellite modele.. Evo tu mi je jedna koju sam resetovao letos, Satellite pro...

F650GS Dakar

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs