Kod komsije komp koji je kupljen odprilke pre 2 godine jos uvek nismo ja i on uspeli da utvrdimo sta je uzrok ovome.Restartuje mu se kom samo u igrama, i to 2 min, max cim igra krene.Bilo koja igra zahtevna nezahtevna odmah mu restartuje komp.Ovo je konfiguracija: Ploca: Asus P5Q Pro Ram mem.: 1x2 Kingston Hiper x 1066mhz DDR2 HDD: Western Digital 500Gb sata 2 7200rpm (neznam koja oznaka) Graficka: Asus 9800GTX+ 512mb Procesor: Intel E8400 nije klokovan DVD-RW: Pionir 215 Napajanje:Thermaltake Toughpower 600W W0103 Monitor: Samsung 22` - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Probali smo testove Ungine Haevan, futuremark,prime95,HDD Regenerator,OCCT i oni prodju bez problema ali na 3D marku restartuje mu se komp na drugom testu (one dve lopte u sumi) Ubacivao sam i moju graficku Gigabyte GTS 250 OC i moju ram memoriju Kingston 800mhz DDR2, i isto se desava.Dok filmovi HD rade,Bilo koji zahtevan program radi.Neznam sta je upitanju sve keceve iz rukava sam ispucao. Covek kupio komp tada u to vreme za igre a, nije odigrao ni jednu.E jedino igra Limbo (to je onaj mali covecujak, igra crno bela, jedino mu ona radi oko 15 minuta. Ja sumjam na plocu ali moze da bude svasta, jeli mozda postoji neki program da se testira ploca.Mozda ova ploca nevoli nVIDA graficke kartice.I rucno je podeseno naponi za cpu i ram u biosu. Ima neko kuciste od Coler Mastera pa mu napajanje stoji dole. Ako neko zna sta je uzrok svemu ovome bilo bi od velike pomoci, mozda je neko ima slican problem. Znaci restart kompa samo u igrama i nema BSOD 9Palavi Ekran) cist restart.Cak smo brobali i igru Call Of Duty 2 i ona restart. Srecna vam nova godina i Bozicni praznici.
Ne gasi se samo se restartuje kao da si ga rtestartovao na kucistu. Znaci nista nije klokovano, cak je probao i na manjoj rezoluciji 1024x1280 i opet isto.Monitor mu ima rezoluciju 1650x1080. Secam se kada je kupio komp nije mogao da se instalira Windows Vista, dodje do pola i plavi ekran, a sad ima windows XP SP3 i sad mu radi. Mislim radi mu instalacija i da mu padne sistem moze da instalira nov os. I Bios je zadnji v2012 za Asus P5Q Pro.
Vec klasican feler na nekoj instrukciji. Da je u pitanju pregrevanje, smrzavao bi se i gasio nasumicno. Ovako, ako sam dobro razumeo, uvek se u sintetickom testu smrzne na istom mestu...? Probaj da zamenis procesor, ako imas mogucnosti.
Nije komp kupljen na limundu ili kupindu ili kako se vec zove.Delovi za kom su kupljeni u razlicitim radnjama pa je sklopljen.I da na pomenem da je tada pre dve godine uzeo memoriju Geil black dragon. Ona uopste nije htela da radi sa ovom plocom pa je zamenio za kingstona. Evo nasao sam isti kvar samo ko zna od kada je ovo http://goo.gl/pQ6B6. E taj lik i ovaj komsija imaju istu plocu http://goo.gl/u91z9 i isti kvar samo ovom liku puca na nekom drum video testu ne u sumi. Ipak mislim da je ploca. Jos nije probao one flash igre dali bi i one restartovale komp.
Čekam Sky da se javi. Čoveka je bila sramota da se javi pune dve godine, ali to je Intel NVidia kombinacija ` koja se ne kvari `. Možda je mislio da to tako treba..... Ajde Sky, daj čoveku savet šta da radi.
Gigabyte MA 770-ES3, AMD Phenom II x4 955 BE, CoolerMaster Hyper TX2, 2x2 GB Kingstone DDR2 800 low profile, Palit GTX 460 768 MB, WD 320GB AAKS Black, WD 500GB AAKS Blue, LC Power 6650 GP3 V2,3, Thermaltake V4 Black, CoolerMaster Aerogate II.
:: Čekam Sky da se javi. Čoveka je bila sramota da se javi pune dve godine, ali to je Intel NVidia kombinacija ` koja se ne kvari ` :: Možda je mislio da to tako treba.... :: Ajde Sky, daj čoveku savet šta da radi :: :: Gigabyte MA 770-ES3, AMD Phenom II x4 955 BE, CoolerMaster Hyper TX2, 2x2 GB Kingstone DDR2 800 low profile, Palit GTX 460 768 MB, WD 320GB AAKS Black, WD 500GB AAKS Blue, LC Power 6650 GP3 V2,3, Thermaltake V4 Black, CoolerMaster Aerogate II :: ::
ako sam negde preskocio citanje (mnogo rakije mi je u krvi ), ali ne videh da je iko pomenuo da probas drugo napajanje... ASUS M5A99X EVO Phenom II X6 1605T Kingston HyperX 2x4GB @1600MHz GTX 460 768MB CM GX550
Pre nego sto sam pokrenuo testove u biosu sam podesio fsb za cpu 333, mnozilac 9, memorija stavljena na 1066 i u Ai Twaker stavljeno moderate, a bilo je na auto.Ima tu jos nesto da se podesava ali neznam staje.Latencija za memoriju 5-5-5-18 mislim da je to latencija nisam toliko strucan.I ima da se podesavalju neki naponi za cpu,dram,nb north bridge,pci-e... to nisam smeo da diram ostalo je na auto. Linx je prosao bez restarta, 3D mark06 je prvi put prosao bez restarta sto nemogu da verujem.Posle toga igra Limbo crno bela igra je radila bez restarta, ali se opet restartovalo na Call Of Duty 2, mozda 1 minut posle igranja.Moguce je da treba da se podese ti naponi za gore navedeno.Mozda je sve u biosu, ali na mojoj ploci koju imam J&W IP35Pro toga nema tako da nisam smeo da pipam mozda nesto i spalim.Bolje to da odradi neko ko zna. Da li neko oze da nadje na netu podesavanja kako se podesava bios za ovu plocu, dali nesto tako uopste postoji. Hvala ljudima koji su izasli u susret.
Igre zabadaju, kvari se registry. AMD x2 250 + GTS250.
Prvo što sam primetio je da su temperature visoke: i procesora, i grafike. Procesor posle par minuta u Everestu dođe do 80 C, a grafika posle par benča u Video Card Stability Test dođe do 90 C. Nisam ga rasklapao, ali primećujem da mu je CPU hladnjak pun prašine, tako da dok ta 2 hladnjaka i karticu (obično se nahvata prašine koju razveje CPU fan na pozadini grafičke) ne očistim - ne smem dalje da pišem.
Navodim ovo kao primer, jer ništa nisi naveo za temeprature. Meni u testovima računar radi, problem pravi u igrama.
@vladarko na linku http://goo.gl/hEI4p test odradjen za procesor ukljucen je bio svo vreme i program CPUID Hardwer Monitor i tu pokazuje temperature svega, uradio sam PrintScreen 1 sec posto je program zavrsio nisu temperature mogle da padnu za tu jednu sekundu.Samo pogledaj link i tu su i temperature.Jos nisam imao priliku da probab neku Ati karticu na ovoj ploci.Ali moguce je da treba da se podese pravi naponi za cpu u gpu za defalt (ko je ja ne znam).Jedino mi preostaje da gledam po youtubu kako je neko radio OC sa ovom plocom pa da upisem isto.Pozdrav.
Da, video sam taj link, verovatno sam ovo napisao, jer nisi naveo temperature crvenim slovima , izvini, promaklo mi je.
Proba sa Ati karticom jeste neko rešenje, ali je lakše probati sa zamenom napajanja, kao što je uroshnet predložio: lakše je, treba ti samo scredriver i malo volje (i ispravno napajanje).
Takođe, predlažem ti, pošto već imaš mogućnosti, da probaš kartu u drugom PCIe slotu.
Stavljena nova pasta i probao drugu graficku neku iz fioke Asus 7300 GT i opet isto, i na kraju krajeva sam nasao ovo http://goo.gl/kkLLa i stavio podesavanja od korisnika `billyb_07` samo je kod komsije mnozilac 9 i FSB Frequency sam stavio 333 i ostalo sve isto i to mora da se upamti u bios-u kao OC Profil inace vraca sve na default citaj AUTO. I zato je zabadalo.Eto komsiji 2 godine stojalo to tako nepodeseno, ko bi mogao da da predpostavi da je tako nesto. Na mojoj ploci nema ovolika podesavanja kao na ovoj ima samo za ram,cpu,pci-e i sata po jedna stavka. Ali ovako detaljno nema. Pozdrav ljudi i hvala na trudu.
Moja Makina J&W IP35 Pro Intel E8400 3Ghz 2x2 GB Kingston DDR2 800Mhz MSI GTX460 OC 1GB Western Digital 250GBAAKS Western Digital 640GB Blue Western Digital 1TB Black Western Digital 1TB Green Chieftec GPS-550AB-A 550w Philips 192E1SB
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.