Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Cudan problem sa racunarom
STRANA 1 OD 1
nemanja21 Cudan problem sa racunarom 04.01.2012. 21:33 T42400

status: user
broj poruka: 1227
Dakle racunar prilikom paljenja ne daje sliku na monitor, vec tek posle 4,5 restarta, kada zatim zabode prilikom podizanja sistema.
Probano sa dva hard diska, na prvom zabode prilikom dizanja sistema, na drugom gde je xp pukne bsod na pocetku jos i pre nego sto ima bilo kakve sanse da se vidi o cemu je rec i onda pada u restart loop.
BIOS radi najnormalnije, a ono sto sam prvo primetio u HW monitoru jeste da je temperatura CPU-a ocitvala nekih 96C, nakon cega sam detaljno ocistio kuler i zamenio pastu, a nakon toga je temperatura spala na 70C? (C2D cpu je u pitanju). Problemi su ostali isti.
Probano je sa iskljucenim svim sata i pata uredjajima, menjani slotovi rama, kombinacije samo sa jednim stapom (2x2Gb Kingston), bez grafike...
Kako mi je receno tim problemima je prethodilo to da se kompjuter jedva palio, a kada se upali da pri pokretanju bilo cega zahtevnijeg zabada momentalno.
Na sta ja sumnjam je ploca (MSI P45) ili eventualno cpu ili grafika? Ima li neko ideju kakav je problem po sredi?

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ikaiaki Re: 04.01.2012. 21:41 #388923

broj poruka: 316
A da proveriš HDD

ikaiaki hdd 04.01.2012. 21:42 #388924

broj poruka: 316
mislim na kablove sa HDD

gliga79 Bios 04.01.2012. 21:46 #388927

broj poruka: 4641
Da li mozes da otvoris?

Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w

:: mislim na kablove sa HD
::
imarkovic Re: Cudan problem sa racunarom 04.01.2012. 21:46 #388929

broj poruka: 19018
sta je radjeno tom nesrecnom cpu? jel vadjen sa ploce, premestan, tako nesto slicno..? izvadi plocu, cpu iz nje, uzmi lupu pa pogledaj da nisu iskrivljeni pinovi na njoj.. drugo, zbog cega sumnjas da je do grafike ako ti se proc. greje ko blesav, sigurno je do toga, kapiram da ploca ocitava ok, pipni rukom malo box

:: Dakle racunar prilikom paljenja ne daje sliku na monitor, vec tek posle 4,5 restarta, kada zatim zabode prilikom podizanja sistema.
:: Probano sa dva hard diska, na prvom zabode prilikom dizanja sistema, na drugom gde je xp pukne bsod na pocetku jos i pre nego sto ima bilo kakve sanse da se vidi o cemu je rec i onda pada u restart loop.
:: BIOS radi najnormalnije, a ono sto sam prvo primetio u HW monitoru jeste da je temperatura CPU-a ocitvala nekih 96C, nakon cega sam detaljno ocistio kuler i zamenio pastu, a nakon toga je temperatura spala na 70C? (C2D cpu je u pitanju). Problemi su ostali isti
:: Probano je sa iskljucenim svim sata i pata uredjajima, menjani slotovi rama, kombinacije samo sa jednim stapom (2x2Gb Kingston), bez grafike...
:: Kako mi je receno tim problemima je prethodilo to da se kompjuter jedva palio, a kada se upali da pri pokretanju bilo cega zahtevnijeg zabada momentalno.
:: Na sta ja sumnjam je ploca (MSI P45) ili eventualno cpu ili grafika? Ima li neko ideju kakav je problem po sredi
Dragg re 04.01.2012. 21:47 #388930

broj poruka: 2270
Prvo proveri napajanje, pozajmi od nekoga. Ako simptomi ostanu, onda je ploča.

gliga79 Cudan problem sa racunarom 04.01.2012. 21:48 #388932

broj poruka: 4641
Ne stigoh da ispravim zbog imarkovica :)
Sumnjam na plocu. Negde pravi otpor i desava se toliko visoka temperatura
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w

nemanja21 Re: ... 04.01.2012. 21:50 #388934

@ikaiki nemam trenutno taj kabl, mada nije mi to ni palo na pamet jer ipak i pri samom paljenju pravi probleme.

@gliga79 kao sto napisah, bios kada konacno baci sliku, radi najnormalnije.

@imarkovic mislim da nije vadjen, bar obzirom na prasinu na koju sam naisao oko socketa... pinove na ploci sam od oka pregledao i cine mi se ok. telo kulera nikako ne daje tih 70,90c...

@dragg napajanje mi se cini ok (Chieftec CTP-500), u biosu ocitava dobre napone, ali probacu i to.

imarkovic Re: Re: ... 04.01.2012. 21:54 #388935

zadnja solucija je update firmare-a.. dalje ako imas problem konsultuj se sa kolezom Nemanjom(stripy), kladim se da zna napamet sta fali toj ploci, mozda ti da pametan savet

:: @imarkovic mislim da nije vadjen, bar obzirom na prasinu na koju sam naisao oko socketa... pinove na ploci sam od oka pregledao i cine mi se ok. telo kulera nikako ne daje tih 70,90c..
nemanja21 Re: ... 04.01.2012. 21:59 #388938

i ja sumnjam na plocu, razlog vise jer sam je nasao katastrofalno montiranu, na lose kuciste umesto srafova i podloski su stavljeni neki plasticni tiplovi?!

znam, nadam se da ce videti temu :)

imarkovic Re: Re: ... 04.01.2012. 22:05 #388939

pa ok moze da ima te umetke ali bar 2 zasrafljena srafa.. a podloske koje nisu provodne NIKAD na plocu ne idu, u svakom slucaju mozes da je izvadis iz kucista i testiras

:: i ja sumnjam na plocu, razlog vise jer sam je nasao katastrofalno montiranu, na lose kuciste umesto srafova i podloski su stavljeni neki plasticni tiplovi?
:: znam, nadam se da ce videti temu :
VMARC Cetiri moguca problema 04.01.2012. 22:06 #388941

broj poruka: 9428
Msi 70%
vga 20%
cpu cooler ne naleze dobro (jedna od 4 zabice ne klikne
dobro) 5%
Napajanje 5%

S1000RR

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60379. Broj poslatih odgovora: 647241.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs