Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Problem...Hitno
STRANA 1 OD 1
nvboza Problem...Hitno 04.05.2007. 16:39 T4237

status: user
broj poruka: 10

Imam bug na kompjuteru koji se manifestuje tako sto je sve idealno osim kad udjem u igricu bilo koje vrste onda mi se desava da misu ili tastaturi treba 100 godina da odreaguju tj. kasne. Reinstalirao sam Windows i opet isto. Mislio sam da su driver-i od ploce i to sam skinuo poslednje i isto. Neznam sta da radim...Molim ako se neko sreo sa ovakvim glupim problemom nek mi se javi ili na PM ili mailom. Konfiguraciju mozete videti sa strane
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Pa, mi ovde ne vidimo masinu 04.05.2007. 16:56 #18031

broj poruka: 5706
Navedi delove posto je vrlo bizarno. Jesi li stavio sve potrebne drivere za recimo nForce, VIA Hyperion 4in1, ATi, nVidia, SB`AC`97..sto novije??? Proveri da ti neki pozadinski servis ne gusi CPU...ili mozda, kolege imaju konkretnije predloge?!

M i G

Dyca re 04.05.2007. 17:05 #18033

broj poruka: 1574
Napisi prvo konfiguraciju pa da vidimo sta bi moglo da bude,takodje navedi kod kojih se igrica to desava.Ja bih na tvom mestu jos jednom reinstalirao windows i skinuo drajvere koji su se pokazali najbolje i da budu sto noviji i probao bih ponovo,ako opet ne bude radilo onda je do hardvera.Ako je do hardvera onda problem mozes da resis jedino zamenjivanjem jedne po jedne komponente i tako ces biti isiguran u cemu je problem...

Oglasnik Kasnjenje 04.05.2007. 20:44 #18066

broj poruka: 726

Siguran si da je rijec o `bilo kojoj igri`?Mozda tvoja graficka k. nije dovoljna za optimalan rad u igrama koje ti pokusavas da pokrenes .Nije neuobicajeno da je kretanje misa i tastature usporeno,uprkos cinjenici da igra `ne sjecka`.Takodje,problem mogu biti i drajveri graficke kartice.Navedi koju graficku k. imas,kao i neku od problematicnih igara.
Pisko Fond reči 04.05.2007. 21:38 #18070

broj poruka: 6648
Ma, treba malo mašte u odgonetanju problema....
Ja sam to shvatio ovako: zauzeće procesora je 100%, ali, ne sa igrom kao izvršnim programom nego sa nečim drugim.... (to bi bilo ono: tastatura i miš....)...
Neka minimizuje sa ALT-TAB igru i pokrene sa ctrl-alt-del Task manager i pogleda šta od procesa - programa koči tj. zauzima procesorske cikluse i memoriju... može da pomogne u odgonetanju.
I, bez svega ovoga, neka promeni drajvere grafičke, directx i nakon toga ponovo instalira drajvere matične ploče.... najsvežije. Kod drajvera grafičke, ako ima stare, neka onda proba sa najsvežijima, i, obratno, `starije` grafičke ponekad ne podnose nove drajvere, pa treba probati sa verzijom koja im odgovara...
servicio probaj 31.05.2007. 22:04 #20643

broj poruka: 3

1. Pobrisi sve dzojstik i game kontrolere ako ih ima.
2. Ukucar u run, dxdiag i vidi pod karticom input ima li kakvih problema.
3. Napisi da li ti odgovor tastature i misa kasni u svim ili nekim igrama pa da vidimo konkretno sta je u pitanju.
4. Svakako iskljuci antivirus ako ga imas.
5. Proveri slobodan prostor na C disku.
6. Ukoliko igras sa cd-a prebaci to u neki virtual image pa probaj bez cd-a.

7. Nadam se da ne pokusavas da igras igricu iz 2007 na racunaru iz praistorije.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60367. Broj poslatih odgovora: 647110.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs