Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Za vas strucnjake razna pitanja
STRANA 1 OD 1
FAQ Za vas strucnjake razna pitanja 12.12.2011. 18:30 T41956

status: user
broj poruka: 532
Imam 2 diska jedan C je manji i pun a drugi D je veci i prazan. Hocu da odkinem deo od D i dodam na C, dali to moze iz Computer Management alata pa Disk Storage i na koji nacin? U pitanju je XP. Koji alat mi je za sto najsigurniji da mi ne zezne nesto posto je manje vise kriticno sa podacima a nemam gde da ih macinjem.

Drugo imam nekoliko starih kompjutera na kojima rade knjigovodje i stalno ima problem. Dali mogu preko neceg a da nije remote desktop da ja od sebe pristupim tamo i resim problem od mene a da ne moram da od njih nista zahtevam od podataka i kad zavrsim i ugasim da im se sve vrati kao sto je bilo a ne da ostano izlogovnai kao na remote desktop. Neko je pricao o VNC ili TV ali ne znam dali je to to i kako da podesim da mi pri mom logovanju ne trazi nikakve parametre osim da znam koji je komp i da kad zavrsim sve vrati na normalu.

Za sada to.

Puno pozdrava!!!!!!!!!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Tristram Re: 12.12.2011. 18:33 #383758

broj poruka: 1872
Ako je tvoja formulacija ispravna, jedini alat kojim možeš da izvedeš operaciju pod 1 je oštra testera.

Pod dva mislim da ničim ne može baš tako kao što si zamislio, budi malo fleksibilniji.

Puno pozdrava i tebi!!!!!!!
vladarko ... 12.12.2011. 18:56 #383764

broj poruka: 4228
1a. Bekap C particije sa Acronis True Image, risajz sa Acronis Disk Director, refreshment - muškarci znaju najbolje, jer su skloni iritaciji

1b. Bekap C sa Windows Backup, risajz sa Patition Magic 8, lastin rep sa Mosta Preko Ade

2. Imam licencirani Symantec PC Anywhere, ali mi je brži i bolje mi završava posao Remote Desktop. Lakši i prilagodljiviji u nekim slučajevima je Team Viewer.

Slažem se sa starinom: morao bi da napraviš neki kompromis.

Pozdrav!

Vlada

JovanZ re 12.12.2011. 19:00 #383766

broj poruka: 3008
Da li imas dva diska ili dve particije? Ne mozes da spajas dva fizicka diska u jedan niti da na ustrb jednog povecavas ili smanjujes drugi. Mozes da jedino pripojis logicku particiju fizickoj i to samo ako pripada hardu na koji hoces da je `nalepis`

Mislim da team Viewer ima opciju da racunar na kojem je instaliran uvek `ocekuje` dolazece konekcije, tako da mozes da se zakacis kada god zelis, i naravno da ne moras da se izlogujes iz njihovog profila.

A imas i malo napredniji alat, koji mi je jedan kolega sa foruma preporucio i kome sam veoma zahvalan na tome, a to je RAC Client\Rac server, koji je i remote desktop, virtual lan i jos gomila stvari u jednom pakovanju. E sada, proguglaj pa vidi da li ti to odgovara.

I sta za tebe znaci da vrati na normalu? Komp na koji se kacis ce ostati u stanju u kojem ga ti ostavis. Ako nesto zeznes, to ostaje zeznuto :)
vladarko Re: re 12.12.2011. 19:05 #383768

Rekao bih da misli na Remote Desktop koji izloguje korisnika prilikom priključivanja.

Pozdrav!

Vlada

:: Da li imas dva diska ili dve particije? Ne mozes da spajas dva fizicka diska u jedan niti da na ustrb jednog povecavas ili smanjujes drugi. Mozes da jedino pripojis logicku particiju fizickoj i to samo ako pripada hardu na koji hoces da je `nalepis
::
:: Mislim da team Viewer ima opciju da racunar na kojem je instaliran uvek `ocekuje` dolazece konekcije, tako da mozes da se zakacis kada god zelis, i naravno da ne moras da se izlogujes iz njihovog profila
:: A imas i malo napredniji alat, koji mi je jedan kolega sa foruma preporucio i kome sam veoma zahvalan na tome, a to je RAC Client\Rac server, koji je i remote desktop, virtual lan i jos gomila stvari u jednom pakovanju. E sada, proguglaj pa vidi da li ti to odgovara
:: I sta za tebe znaci da vrati na normalu? Komp na koji se kacis ce ostati u stanju u kojem ga ti ostavis. Ako nesto zeznes, to ostaje zeznuto :)
FAQ Hm 12.12.2011. 19:16 #383775

Sad sam probao ovo cudo sto ste rekli ali ne kapiram kako radi. Vidim samo neke sifre da izbacuje za Teamviwer i neke identifikacione brojeve pa ne kapiram sta i gde i kako to ide?

acosuper imas na HIRENS CD 12.12.2011. 19:38 #383778

broj poruka: 1207
program se zove EASUS

http://www.youtube.com/watch?v=aJ_lp141YKQ&feature=related
CPU: AMD Athlon II 445
GPU: Gigabyte 5870 SOC
RAM: Kingston HiperX 2x2GB 1066mhz
MBO: Gigabyte 770-DS3
PSU: GX-550W
HDD: 2xSamsung F3 Spinpoint RAID0
CPU COOLER: CM V8
CASE

vladarko Re: Hm 12.12.2011. 20:12 #383786

TV treba da bude pokrenut na oba računara: jedan je domaćin (host), drugi je klijent. Klijent se priključuje na domaćina nakon što od njega sazna Partner ID i lozinku, respektivno.

@acosuper: verovatno misliš na Easus Partition Master?

Pozdrav!

Vlada

:: Sad sam probao ovo cudo sto ste rekli ali ne kapiram kako radi. Vidim samo neke sifre da izbacuje za Teamviwer i neke identifikacione brojeve pa ne kapiram sta i gde i kako to ide
FAQ Re: Re: Hm 12.12.2011. 21:08 #383794

Da ali tu moram da trazim da mi posalje sifru svaki put kad se restartuje komp a ja hocu da je ista :-(

I jos jedno pitanje. Imam Windows Start Home 7 na kome je samo bosanski jezik. Ne mogu preko update opcije da ubacim drugi jezik tipa americki. Pratio sam ono sa jutjuba i nece, samo mi nudi putanju do direktorijuma u kome cu imati neki LIP fajl ali ja ne mogu da nadjem language paket za Windows 7 ali za engleski. A preko update ne mogu. Ima li negde da se svuce samo paket LIP za engleski koji bih ponudio dijalogu za izmenu jezika?

:: TV treba da bude pokrenut na oba računara: jedan je domaćin (host), drugi je klijent. Klijent se priključuje na domaćina nakon što od njega sazna Partner ID i lozinku, respektivno
:: @acosuper: verovatno misliš na Easus Partition Master
:: Pozdrav
:: Vlad
:: :: Sad sam probao ovo cudo sto ste rekli ali ne kapiram kako radi. Vidim samo neke sifre da izbacuje za Teamviwer i neke identifikacione brojeve pa ne kapiram sta i gde i kako to ide
:: ::
subzero88 re 12.12.2011. 22:29 #383813

broj poruka: 179
Imas na glavnom prozoru Teamviewer-a opciju da ne moraju slati uvek sifre, a jezicki paket mozes staviti samo na Ultimate, mada probaj ovo, kazu da radi: http://www.froggie.sk/
za engleski: http://www.froggie.sk/7lp32rtm.html
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Athlon II x3 445/Gigabyte 770T-D3L/2x2GB DDR3-1333/Gainward 4850 512mb GS/Benq G2220HD+LG 42ld450

luja-88 Re: 13.12.2011. 02:43 #383866

broj poruka: 1656
NetSupport je ono sto tebi treba za remote administraciju.
http://www.netsupportmanager.com/index.asp
Radi bas kako ono sto si ti zamislio ali nije besplatan pa ne znam koliko ti to odgovara za posao.
Povezujes se kada god hoces, bez sifre i sl. gluposti, bitno je samo da je pokrenut klijent na udaljenoj masini. Mozes da biras da li ce na udaljenoj masini da se vidi to sto radis ili ne, da budes samo posmatrac, samo da kontrolises masinu, a moze da bude i zajednicka kontrola.
caranovic Za br 2 13.12.2011. 09:00 #383879

broj poruka: 434
http://www.teamviewer.com/sr/index.aspx nisam siguran ali mislim da mozes da nadjes krekovanu verziju, ovaj program ti je bas za take stvari

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs