Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Braun serija 300-1 model 5747
STRANA 1 OD 2  
cakleni Braun serija 300-1 model 5747 07.12.2011. 21:34 T41863

status: user
broj poruka: 320
Kupila mi zena Braun brijac, znam da je off topic, al ajd, oprostite ovaj put i dajte dobar savet :)

Elem, masinica za brijanje sa dve glave, extra mrezicom, moze da se pere vodom...
Ali, uvek ima ali, glupa masinica od 6000 din, nema mogucnost punjenja baterije,
iako sve jeftinije od nje se pune i rade bez kabla sve u 16???

Realno, mislio sam da je crkla baterija, punio sam, al nije dala znake zivota.
Odem do radnje, kad tamo provalimo da je masinica samo na struju, a zeni to NISU rekli.

POENTA: Nece da mi zamene proizvod za npr. skuplji uz moju doplatu, jer
AKO JE NAPISANA GARANCIJA NEMA VRACANJA ?

Ja nesto izblefirao, pomenuo trzisnu inspekciju... ostavio podatke, zvace me...
P.S. Proizvod kupljen pre 8-9 dana ima racun, garanciju, ne koriscen, samo probao punjenje

Kakva su moja prava ? Sta da radim?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Cekaj malo: sta ti znaci `punio sam`? Da li je ta masina za brijanje 07.12.2011. 21:47 #382769

broj poruka: 10999
DEKLARISANA kao `baterijska` (rechargeable accumulator powered) ili je predvidjeno da bude direktno napajana sa 220V AC? Ja sam, pre jedno 3 godine, kupio CleanCut, za 2000 dinara. Napaja se SAMO preko (ugradjene) baterije. To pise u reklami, u uputstvu i to tako radi. Punjac radi samo kao punjac (aparat ne sme da bude koriscen dok je na punjenju).

vladarko I ja sam prošle godine punio moj poklon tako. 07.12.2011. 21:49 #382770

broj poruka: 4228
Posle sam shvatio da ipak nije wireless.

Savet: ova tema može da ide u mali kućni aparati, pre nego u overklokovanje.

Bolje da si iskreno rekao šta hoćeš da uradiš, nego što si lagao.

EDIT: Imao bi neka prava da je to proizvod koji si tražio, tj, tvoja supruga i oni ga prodali kao takvog.

Pozdrav!

Vlada

cakleni re 07.12.2011. 21:55 #382771

Ustanovili smo u radnji da masinica radi kad je na kablu, tj. samo tako je i predvidjena da radi.
Nema punjivu bateriju u sebi, nije deklarisana kao baterijska.

A supruga je trazila punjivu. Iz toga sledi i bezicnu varijantu. Pa su joj umesto serije 1 koja radi samo na kablu predlozili bolju seriju 3 koja ima bolje karakteristike, pa i bateriju.

Jesmo se razumeli?
vladarko Ja mislim da smo se razumeli ako si sve pročitao šta sam napisao. 07.12.2011. 21:59 #382772

Kažem ti, i ja sam dobio takav jedan Braun, ali se nisam puno nervirao, jer sam ga dobio , pa mu nisam puno proveravao performanse i pokretao benčmarkove.

Pozdrav!

Vlada

tortojed Pa sta ti onda znaci ovo???? 07.12.2011. 21:59 #382773

`Realno, mislio sam da je crkla baterija, punio sam, al nije dala znake zivota.`

-Koju si bateriju punio te `nije davala znake zivota` kada i sam kazes da `Nema punjivu bateriju u sebi, nije deklarisana kao baterijska`.?
-Predlozili su joj seriju 3 a uzela je aparat iz serije 1? Zasto?

vladarko Sad sam proverio: 07.12.2011. 22:02 #382775

ja imam isti taj model - definitivno nije bežični.

Pozdrav!

Vlada

tortojed Vladarko, imas li ti neku ideju o tome kakvu je bateriju pokusao da puni 07.12.2011. 22:04 #382776

kada `Nema punjivu bateriju u sebi, nije deklarisana kao baterijska`?

vladarko Imam, kako da nemam, i ja sam je punio jedno veče. 07.12.2011. 22:07 #382778

Posle sam pročitao uputstvo i... punim je za vreme brijanja samo.

Pozdrav!

Vlada

stalex011 re: 07.12.2011. 22:10 #382780

broj poruka: 285
@torta: covek je spojio strujni kabl na masinicu, tako se puni onaj koji ima bateriju. mislio je da taj model ima bateriju i da ce se napuniti, ali je nema.

vladarko Re: re: 07.12.2011. 22:15 #382781

Pa, to je takva... reklama... I ja se par puta zaletim: vau, kakav bežični miš. Kasnijim guglovanjem proverim i vidim da na tom prikazu nema kabla koji postoji.

Naravno, puno pravo žalbe ima ako je gospođa tražila bežičnu mašinicu, a prodavac joj (ne)namerno prodao ovu. Doduše, i ovaj aparat je bežični, ali tada ne radi. Preporučljivo je da se, kad je takav, očisti od nusprodukata brijanja, pod vodom ili četkicom. Dobra stvar je što se dobija i ono ulje za podmazivanje koje je zgodno i za podmazivanje ventilatora na PC uređajima, pod uslovom da je pištolj/revolver za tamanjenje nesavesnih prodavaca već propisno održavan.

Pozdrav!

Vlada

:: @torta: covek je spojio strujni kabl na masinicu, tako se puni onaj koji ima bateriju. mislio je da taj model ima bateriju i da ce se napuniti, ali je nema
::
tortojed Razumeo sam: ocekivao je da punjac bude u aparatu, a bilo je: 07.12.2011. 22:17 #382782

i tata bi (hteo) sine...
Zbunilo me je insistiranje na reklamaciji/zameni za skuplji. Nema nikakvog osnova za pretnju inspekcijom itd. - sta si hteo pa pazaris to si i pazario, a uredjaj radi bas onako kako je i predvidjeno dsa radi.

stalex011 re: 07.12.2011. 22:19 #382783

LOL... pa ti vidim da nikad nisi video dalje od tvog cleancuta :) tako to funkcionise kod brauna vec decenijama

tortojed Re: re: Priznajem da nisam! Imam jedan stari-prastari Braun-Iskra-Sixtant 07.12.2011. 22:22 #382784

koji radi SAMO na 220V i kojeg sam kupio kada mi je brada tek pocela da raste (ti si tada verovatno tek poceo da rastes ili si tada tek bio u petogodisnjem planu proizvodnje, he, he!).

:: LOL... pa ti vidim da nikad nisi video dalje od tvog cleancuta :) tako to funkcionise kod brauna vec decenijam
stalex011 re: 07.12.2011. 22:27 #382787

znaci torta je dekica :) pa dobro mi mladji znamo malo bolje to oko nove tehnologije. mada i taj moj prvi ba(k)terijiski braun je vec u trecoj deceniji
Tristram Re: 07.12.2011. 22:31 #382788

broj poruka: 1872
Imam i ja Braun mog blaženopočivšeg dede što ga je uzeo dok je bio rudar u Nemačkoj, još uvek brije kao prvog dana.
I verovali ili ne - nema bateriju.

tortojed @Stalex - Gvozdje se kuje dok je vruce, pa da malo i ja tebe (pot)kujem: 07.12.2011. 22:33 #382789

Ovde je (u ovoj temi) problem - preciznost prilikom opisivanja odredjene situacije.
Naime, ako napises da si `pokusao da punis bateriju...` to podrazumeva da baterija tu POSTOJI ali ju je, iz nekog nepoznatog razloga, nemoguce napuniti (kvar same baterije, kvar punjaca...). Ono sto je doticni kolega TREBALO da napise glasi: MISLIO sam da se baterija puni (`stavljena na punjenje`), odnosno `verovao sam da baterija biva punjena...` (pa sam zatim utvrdio da nema ni baterije ni punjaca)...
- - - -
A za tebe, kao i za druge kolege vazi: za poznavanje tehnologije i tehnike, malo si se zeznuo ako mislis da se vise doznajes u `novo` zato sto si `noviji`. Zato, slobodno pitaj tortojeda, kada god ti nesto ne bude bilo jasno, ticalo se to `stare` ili `nove` tehnike...

cakleni da 07.12.2011. 22:42 #382793

@tortojed
mislio sam da se baterija puni, verovao sam da baterija biva punjena...

Hvala na paznji!
stalex011 re: 07.12.2011. 22:44 #382794

realno kako god da se izrazio ti si ga razumeo :) mozda malo manje ako ne znas kako se kod braun serije 3 puni bat.

a ako ce da se cepidlaci, isto tako je rekao: `A supruga je trazila punjivu. Iz toga sledi i bezicnu varijantu. Pa su joj umesto serije 1 koja radi samo na kablu predlozili bolju seriju 3 koja ima bolje karakteristike, pa i bateriju.` na sta si ti odgovorio: `-Predlozili su joj seriju 3 a uzela je aparat iz serije 1? Zasto?`

mozemo i dalje da cepidlacimo da me ucis da recenica pocinje sa prvim velikim slovom itd. sta god. vidimo se dedicice, odoh na vazduh .)
tortojed Upravo me je to (do kraja) zbunilo: ako su joj predlozili varijantu... 07.12.2011. 23:09 #382795

koja IMA bateriju (serija `3`) , implicitno su joj rekli da ova druga NEMA bateriju. Znala je, dakle, sta uzima (varijantu koja nema bateriju). Zbunilo me je to sto se ocekivalo pujenje baterije iako je od samog pocetka (vec tokom kupovine) bilo jasno da baterije nema...
- - - - - - - - - -
Igras Kaunter Strajk, Stalex? b0gomi, pravi si djed, u poredjenju sa mnom - odavno sam presao na novije tehnologije (COD4 i nekoliko `novijih` igrara)...
- - - - - - - -
Ja sve ovo pisem dok sam `na vazduhu` (outdoors)...

vladarko Opšta odlika serije 3 nije da je na baterije, 07.12.2011. 23:27 #382797

već da ima ovu `pametnu` foliju i da se može prati pod mlazom vode. A i na slikama je naveden bez kabla. Kada se pogledaju konkretni modeli (kao što je ovaj 300-1) vidi se da se kod nekih napominje da radi samo sa uključenim kablom.

@cakleni: stalex011 je nadrljao - kada se vrati sa `vazduha` tortojed će da ga ubedi da proda AMD procesor i ATI grafiku, a u najgorem slučaju da kupi BullDozer.

Poenta koju su oni naveli sa napisanom garancijom ne stoji. Ako je supruga tražila bežični (na baterije, punjivi) aparat za brijanje Braun, pa čak i da je insistirala na njihovoj Seriji 3, u pravu ste i možete da zamenite taj uređaj, pa čak i da vam vrate novac, jer ne odgovara ne po specifikaciji, već to nije ono što ste vi želeli da kupite. Ako prodavci u toj prodavnici ne budu hteli da vam izađu u susret moj savet ti je da se obratite nadležnoj tržišnoj inspekciji. Mislim da je par puta o tome bilo reči na ovom forumu, potraži - možda ima i broj.

Ali... uvek ima ali. Drži se ove priče, a ne da joj nisu rekli.

Hajde, pa u podforumu Mali Kućni Aparati da napišeš za šta si zamenio!

Pozdrav!

Vlada

tortojed Vladarko, ako si TI u pravu onda Cakleni nesto nije skapirao: 07.12.2011. 23:35 #382802

(citat, odlomak):
`...bolju seriju 3 koja ima bolje karakteristike, pa i bateriju...`.

To ce reci, predlozili su joj aparat koji IMA bateriju ali se ona odlucila za seriju 1 (valjda zbog razlike u ceni)...

vladarko Re: Vladarko, ako si TI u pravu onda Cakleni nesto nije skapirao: 07.12.2011. 23:48 #382807

http://www.cbt.rs/proizvod/497/300-1/

Za te pare skoro da je nemoguće da nije punjiv. Ali nije. Neko se tu gadno zbunio.

Pozdrav!

Vlada

:: (citat, odlomak)
:: #38277
:: `...bolju seriju 3 koja ima bolje karakteristike, pa i bateriju...`
:: To ce reci, predlozili su joj aparat koji IMA bateriju ali se ona odlucila za seriju 1 (valjda zbog razlike u ceni)..
stalex011 re: 08.12.2011. 00:24 #382820

hahah pa ima da te pojedem ka tortu u mw3 :D
a intel i nvidiu vec imam .) ne znam ja sta je amd :p

aj daj steam id da pikamo malo mw kad se sretnemo.

btw. koliko sam skontao zena mu je kupila tu skuplju seriju 3, na preporuku prodavca, i tu je problem
tortojed Nije kupila seriju 3, ako je suditi po tome sto Cakleni tvrdi (300-1) 08.12.2011. 00:35 #382822

Njoj je samo bilo PONUDJENO da uzme ovu (300-3). Barem sam tako ja razumeo.
- - - - - - - - - - - - - - -
Evo me u domu svome, Stalex, hajde na MW3 da te peglam!
DraganDL.
Dok mislim da si krenuo, ti da si tamo!
- - - -
A bre, dje si????

cakleni re 08.12.2011. 08:33 #382846

@tortojed
`Njoj je samo bilo PONUDJENO da uzme ovu (300-3). Barem sam tako ja razumeo.`

NE, nije joj bilo ponudjeno da uzme 300-3, nego da uzme iz serije 3 300-1 !!!!!!

oznaka modela 5747
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs