2.9ghz sam ja izvukao stabilno sa aftermarket kulerom, radi stabilno i ne greje se uopste, ne moze on da se klokuje puno vise od toga, FSB je dosta visok, i nise posebno veliko ubrzanje neces da dobijes......
Ja bi ti preporucio da kupis dobar Hladnjak za tovj CPU i onda bi mogo da ga klokujes na recimo FSB@400MHz, ako ti memorije rade isto sa DDR2-800MHz, onda mozez da stavis ratio na 1:1 (FSB:RAM). Stim bi dobio 20% vecu frequenciju, dali se to isplati? -> samo onda ako ti je sad Procesor za nesto prespor/preslab, onda da, inace ne. Zavisi sta hoces da postignes sa tom akcijom... (bolji performance za igrice? ako da, onda bi bilo dobro da kazez kakva ti je ostala konfiguracia kao recimo GPU)
U glavnom ako dobijas Bluescreen, onda moras da dignes Voltage, ali ne puno, samo malo, da bio dobio stabilnost, i nemoj odma da ga stavis na FSB@400, nego ja bih ovako to uradio, FSB@350, FSB@375, FSB@400, posle svakog stepena je potreban Test za stabilnost, (kao recimo prime95, min. 30minuta!!!), ako dobias greske, onda digni Voltage, ali ne puno, kazem samo malo. Imas uvezi toga jos puno da nadjes u net-u.
Aj ja ti dam moj 6750@3.6 i dodam `malo:`:-)para za taj tvoj...ploca mi ista kao tvoja tako da nema potrebe da i to menjamo? Koliki je mnozilac na 8300,7.5?
:: je na 3.3GHz i itekako se primecuje razlika :: al` ja imam mocnu plocu : :: o`s kupis moj Q8300 :: i moju plocu :: :: Q8300 GA-EP35-DS3 4x1GB Kingston Sapphire 6850 VW221D LCPower550W :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.