Hteo sam da pokusam da overclockujem usb sa 125hz na 1000hz i pratio sam uputstva sa ovog linka: http://www.ngohq.com/news/15043-how-to-increase-usb-sample-rate-in-windows-vista-7-a.html I sad kad prikljucim mis na taj usb port, ne radi.Cuje se onaj zvuk kao da je prikljuceno ali ne mogu da pomeram strelicu. Kad prikljucim tastaturu na taj isti port, radi najnormalnije. Takodje kada mis prikljucim na neki drugi usb port, radi. Jel moze neko da mi pomogne da vratim taj usb port `u funkciju` dok je mis prikljucen na njega?
AMD Phenom II 955 @3.2GHz Asus M4A87TD 2x2GB Kingston HyperX 1600MHz Sapphire 6870 1GB DDR5 Samsung SpinPoint F3 500GB Cooler Master 690 II Basic Chieftec CFT-600 Samsung BX2331
Šalu na stranu, čemu to? Jel si očekivao veći dpi miša, response time? I gde baš na 1000hz sa 125hz... Ne znam kako da vratiš, vidim u komentarima da nisi jedini kome ne radi miš posle ovakvog poduhvata... Fiat iustitia, et pereat mundus
Smanjujem resposne time sa 8ms, na 1/2ms u zavisnosti na koliko overklokujem. Navikao sam tako dok igram igrice, prvenstveno cs i bukvalno ne mogu da igram na 8ms. Ako me pitas da li osecam razliku, da, osecam je.Mislim na ovo izmedju 125Hz i 1000hz.
Windows podešava USB polling rate po defaultu na 125Hz, tj. na svakih 8ms proverava promene na USB uređaju (pokret miša).
USB standard podržava polling rate od 125 Hz, 250 Hz, 500 Hz ili 1Ghz ili ti ispitivanje promena na svakih 8, 4, 2 ili 1ms, što omogućava bolji odziv, tj. glatkije pokrete u igricama.
E sad. većina boljih gaming miševa omogućava promenu kroz sam drajver, dok oni s jeftinijim ulaznicma :) moraju malo da pribegavaju ovakvom prćkanju po OS. Nažalost većina jeftinijih miševa, a pogotovu wireless varijante često neće da rade s PR većim od 125MHz.
Pa ja imam Microsoft Inteli 3.0 i greota mi da radi na 125Mz, a u drajveru ne postoji mogucnost promene. Ovo mi je uspelo na xp-u ali ovde nece, tako da me sada samo zanima kako da vratim taj usb port dok je mis na njemu u rad. :D
Iscupaj mis, idi win dugme pa strelicama do my computera pa tu ovaj desni klik od tastature (desna strana izmecu win i ctrl). Odaberi Menage. Snadji se do device menager, tab, i uninstaliraj misa. Ugasi upali i ubaci misa. Ako nece onda isto ovo, ali sa univerzal serial bus controler. To uninstaliraj i ubaci drivere ponovo.
O kakvom vi overklokovanju zborite???? Ovo se ne moze nazvati overklokovanjem posto je samo promena responding time-a, po difoltu je 8ms a usb standard podrzava do 1ms naravno ako mis to podrzava, usb se svakako podrzavati i nema tu reci o oc samo promena poling rejta, evo na primer za X7 mog misonju sa njihovog sajta :
Designed with extreme fast report rate up to 1ms with full-speed USB (Maximum 1000Hz reports/sec) , the mouse allows you to fight 8 times faster than 8ms with an normal low speed USB mouse(125Hz).
Jednostavno, izbrises drajvere za misa koje win stavlja po difoltu i instaliras potom oskar X7 drajvere koji dolaze uz misa i onda setujes responding time uz pomoc oskar softvera prosto i jednostavno
Uradio sam kako si rekao i uspelo je. :) Hvala ti na pomoci. E sad, da li neko mozda ima tut kako da promenim polling rate na jednostavniji nacin, kao sto to moze na xp-u :) Inace imam w7 x64
:: Iscupaj mis, idi win dugme pa strelicama do my computera pa tu ovaj desni klik od tastature (desna strana izmecu win i ctrl). Odaberi Menage. Snadji se do device menager, tab, i uninstaliraj misa. Ugasi upali i ubaci misa. Ako nece onda isto ovo, ali sa univerzal serial bus controler. To uninstaliraj i ubaci drivere ponovo :: :: Ma probaj Sistem restore :: :: :: :: Javi sta je bilo ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.