Pa kad stavis mnozilac na 10 a fsb na 350 memorija ce poceti da se penje. E sad drzi odnos u normali za RAM.znaci do 1100 mhz. Ram podizes i spustas nezavisno od fsb-a na + i -
Pa nisi citao prvi moj post Probaj prvo sa 1,2v. pa vidi dali ce da se digne Windows ako se digne ukljuci Prime 95 pa testiraj. Ako zabode BSOD [ plavi ekran ]vratis se u BIOS pa povecas postepeno napon do 1,25 v. Dok ne dobijes stabilan klok. Klokovanje se radi postepeno i zavisi od dosta faktora.
Raspon napona za E7500 je od 1v- 1,3625v.[ Preporuka Intela ] Znaci sa 1,2-1,25 si siguran.
Ne znam od cega da krenem al ajde jedno po jedno Kloknuo sam ga i u biosu pokaze 3,51 Ghz na naponu od 1,2315 v podigne Win ( inace imam Win 7 64 bit) i pogledam u My Computer/properties on pokazuje da radi na 3,85 Ghz i tu mi se odseku noge Al reko radi pa sam preso preko toga i ukljucio Prime 95 i on me tamo nesto pita ja mu kazem ok i on pocne sa testom i resetuje se i jedva ukljuci bios i naravno vratim sve na staro
Moja pitanja su sledeca : Da li preko Prime 95 mogu da vidim temperaturu cpu ako ne onda gde mogu ? I sta tacno u Prime 95 treba da se namesti da se testira ?
Znam da si mi rekao da stavim FSB na 350 jer sam upravo to i uradio al Win 7 ga vidi kao da radi na 3,85 Ghz zato su mi se noge odsekle Jel postoji mogucnost da je Win 7 malo poludeo ili je sam ipak samo ja lud :)
Evo podigo sam napon na 1,24 v ali mi win 7 vidi opet da radi na 2,85 Ghz a i Prime 95 isto vidi tako da ne smem da pokrenem Torture test jer ce opet da izbaci plavi ekran
Sad sam vratio procesor da radi po starom na 2,92 GHz U CPU-Z pise da on trnutno radi na 1596,0 MHz odnosno 6x266 Nigde ne vidim polje gde bi pisalo na koliko max. moze da radi I vidim polje za specifikaciju cpu-a gde pise o kom proc. je rec
Iskljuci u BIOS-s opcije C1E i EIST, napone stavi na auto, mnozilac na 11, fsb na 333, ram na 800 ili 1066, zavisno koji ram imas, i to ce ti dati 3.66GHz (11x333). Testiraj sat-dva u Prime95, prvi ili drugi test. Ako pukne Prime povecaj napon za cpu za jedan-dva stepenika, i testiraj opet. Za box kuler i slabo provetreno kuciste ne idi dalje od ovih 3.66....
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647263. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.