znaci ovo kucam sa fona racunar mi je izbacen iz upotrebe. situacija je ovakva. ubacen je usb stick i izbacilo je poruku no signal detect sto sad kontam da je signal koji izbacuje monitor. usb memorija nije prepoznata. ovo ne opisujem bas najjasnije jer se nije meni desilo.sada je stanje ovako. problem je sa usbovima na ploci. tastatura ne radi ni na jednom usb slotu,kamera i fotoaparat nisu prepoznati, usb wifi adapter ne radi. medjutim stampac prepoznaje ima onaj ton kad se ukljucuje iskljucuje i stampa. na kompu imam jos jedan usb koji je na zadnoj strani, to je kao onaj nastavak za koji se skine ona limena plocica na zadnoj strani i on se usrafi. na njemu sam cimanjem uspio dobiti signal i tastatura radi sto iskljucuje kvar kod nje a mislim i kod windowsa. ali ne smijem biti siguran. sad me strah da obaram sistem jer kako cu nastaviti instalaciju ako mi ne radi tastatura. da li je ovo windows tj neki virus ili je ploca. da napomenem ploca je u garanciji do marta iduce godine. unapred se zahvaljujem.
ovo za ps2 znam sta je ali jel nuzna kupovina svih tih stvari kada bi stvar trebala da radi sama po sebi a razlog vise je sto je pod garancijom. ne bih da se blamiram , ako je windows ali ako mislite da je do hardvera onda mi je odluka laksa.
a ako ne ide, tj. ne rade usb portovi onda znas sta ti je ciniti posto je pod garancijom i nema blama. Mozes i da probas sa Ubuntu ili nekom drugom live verzijom sa cd-a da ne obaras sistem. Ako rade usb portovi onda je ploca ok. http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1782099
Pa ako ti tastatura radi preko internog konektora za USB,onda je najvjerovatnije do konektora. Ne bi vjerovao, ali dosta napajanja pregori baš zbog USB stickova novije generacije. Sa starim bolje rade racunari, tj. traže manji napon, pa ako ste na graničnim vrijednostima napajanja, potrudite se da ne ubacujete više stvari, koje se napajaju preko USB-a, a nemaju sopstveno napajanje. A ako ti radi na internom konektoru tastatura preko produžetka, slobodno reinstaliraj WIndows, mada mislim da je do izvoda USB konektora na zadnjem panelu od ploče. Virus nije, ali možeš pogledati da ti se slučajno nisu resetovale postavke za USB kontroler unutar BIOS-a, mada bi po defaultu trebalo da svi portovi USB-a rade na zadnjem panelu. Možda ise i USB kontroler zaglupio sa tim USB stikom. Imao sam i takav slučaj. operator
kupio sam mis koji ima ps2 nastavak. da li nastavak koji sam dobio uz mis mogu iskoristit za tastaturu. da li je razlika samo u boji. u pitanju je ploca iz ove teme kojoj ne radi usb. nosim nju na servis al tek kad na novom kompu installiram xp ali preko usb-a sto radim prvi put pa mi treba komp da gledam uputstvo. hocu li nesto sjebati na ploci ako za tastaturu koristim preko misevog ps2 nastavka?
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.