Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
A da te pitam nesto posteno
STRANA 1 OD 2  
alrad A da te pitam nesto posteno 21.11.2011. 21:38 T40451

status: user
broj poruka: 4843
Navatase me u busu, nisam bio svestan ni da sam usao unutra, a kamoli bez karte.

Sad ovo nije bas ni malo za uplatu.
Zna li neko hoce li da mi stigne 10x vise ako ne uplatim ili `zaborave`?
Znam da pre nikom nije stizalo nista al` ne znam kako sad stoje stvari.

p.s.
Nisam mogao da platim na licu mesta, nisu hteli da mi naplate pet kazni.
Mixx ??? 21.11.2011. 21:56 #378725

broj poruka: 2931

Forum : Komponente
Servis i `overklokovanje`

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
unknow13 Jebes to 21.11.2011. 22:14 #378730

broj poruka: 581
nego na cemu si ti bio kad nisi bio svestan da si usao u autobus?

Gigabyte GA-MA770-DS3
Athlon 5000+ @ 3 GHz
2x2gb Kingstone ddr2 cl6 900mhz
Ati 3650
Termaltake 470w
500GB WD Caviar Blue
Termaltake WingRS
Benq 22` FullHD
Sidewinder x6 & G500

ribolovac re 21.11.2011. 22:16 #378732

broj poruka: 1305
Ako nisi iz Bg-a i mesto prebivalista ti je dalje od 100km, onda ti nece slati kaznu. Ako si iz bg-a, onda cekaj misljenje kaznjavanih beogradjana.

i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h,

xenox Ebi ga... 21.11.2011. 22:19 #378733

broj poruka: 1403
Kod ovih nema zaboravljanja. E, sad, dosta su cesto davali popuste, ono daj 1000 za tri kazne...
Koliko treba da uplatis? (2500?)

Asus M4A88T-M, AMD x435 (otkljucan)
1x4GB ddr3 1333, CF SanDisk 4GB, Win XP
WD Green 1TB, 2xSamsung F3 1.5
Frontier DIVA

codeus ... 21.11.2011. 22:21 #378734

broj poruka: 4054

koliko si dobio za uplatu ? ako nije sluzbena tajna .. :)

mene je uhvatio chika policajac kako vozim Peugeot Bajsikl u suprotnom pravcu .. bez LK .. kad mi je rekao 22k .. pukle su mi gume :/

alrad 21.11.2011. 22:42 #378736

Mixx: a gde da stavim? Svastara ne radi. A i jeste `overklokovanje`.
unknow13: na brigama.
ribolovac: Bg, cekam misljenje.
xenox&codeus: ne bih o cifri, za neke je malo pa bi se smejali, ali za mene bas i nije.

Mortificat Re: A da te pitam nesto posteno 21.11.2011. 23:19 #378745

broj poruka: 3519
Neće da ti stigne ništa više nego što ti piše na `računu`. Inače ne znam zašto si kanarincima uopšte davao LK...Sa druge strane cenim tvoje moralne kvalitete, čim nisi pokušao da se izvučeš(osim ako nisi uspeo ili ti nije palo na pamet), mada čujem da i komunalni kerovi često idu sa njima ruku pod ruku.

:: Navatase me u busu, nisam bio svestan ni da sam usao unutra, a kamoli bez karte
::
:: Sad ovo nije bas ni malo za uplatu.
:: Zna li neko hoce li da mi stigne 10x vise ako ne uplatim ili `zaborave`
:: Znam da pre nikom nije stizalo nista al` ne znam kako sad stoje stvari
:: p.s
:: Nisam mogao da platim na licu mesta, nisu hteli da mi naplate pet kazni
:: _______________________________________________________________
:: 955, PC6790, 870-C45, PAT8/1333, HIT1TB, LC600H, TTV3, W7U64SP1&XPSP3
alrad Re: Re: A da te pitam nesto posteno 21.11.2011. 23:29 #378754

Nisam imao volje da se izvlacim, u bedaku sam a i blam je.
A kako mislis nece vise? Pise, uvecava se za kamatu, sudske i administrativne troskove.

:: Neće da ti stigne ništa više nego što ti piše na `računu`. Inače ne znam zašto si kanarincima uopšte davao LK...Sa druge strane cenim tvoje moralne kvalitete, čim nisi pokušao da se izvučeš(osim ako nisi uspeo ili ti nije palo na pamet), mada čujem da i komunalni kerovi često idu sa njima ruku pod ruku
:: :: Navatase me u busu, nisam bio svestan ni da sam usao unutra, a kamoli bez karte
:: ::
:: :: Sad ovo nije bas ni malo za uplatu.
:: :: Zna li neko hoce li da mi stigne 10x vise ako ne uplatim ili `zaborave`
:: :: Znam da pre nikom nije stizalo nista al` ne znam kako sad stoje stvari
:: :: p.s
:: :: Nisam mogao da platim na licu mesta, nisu hteli da mi naplate pet kazni
:: :: _______________________________________________________________
:: :: 955, PC6790, 870-C45, PAT8/1333, HIT1TB, LC600H, TTV3, W7U64SP1&XPSP3
ilicstefan Pa dobro da li si ti lud 21.11.2011. 23:31 #378756

broj poruka: 1577
Pa što si im dao dokumenta čoveče. Al` ajde šta je tu je. Kazna će ti stići svakako i naravno tu je i kamata, bolje to plati odmah nego posle da ti natovare kamatu i sudske troškove za jednu pišljivu kartu.

Inače ko god se nađe u ovakvoj situaciji samo lepo izađi na sledećoj stanici i nemoj da se svađaš sa njima, i nipošto nemoj da daješ dokumenta. Ako kreneš da se svađaš sa njima to je još gore, onda će on na tebe da krene da se dere još gore (jer naravno svi kad dođu na mesto kontrolora misle da su najvažniji u svemu tome i da bez njih svet ne može).

Često upali i ako pitaš vozača da te pusti da pređeš kod njega, e onda ti ne mogu ništa.

Međutim sad ti pored svega ovoga ne gine Skender. Moraš sad čak tamo da se cimaš i tu da platiš kaznu. Ako se ne varam ta kazna baš i nije mala. Kako sam nešto čuo kazna je 3000 dinara.

Hoće li neko sladoled?

http://bit.ly/pv60

Mortificat Re: Re: Re: A da te pitam nesto posteno 21.11.2011. 23:43 #378759

Onda je moja greška...Meni je jednom stiglo na kućnu adresu, mrzelo me da se svađam sa `kontrolorima`, a bio sa ribom, ali ništa više od one sume sa `računa`. I to kevina drugarica radila u GSP-u, pa nisam ni platio pun iznos :)
Moguće da je sad drugojačije...:)
Ne reče odakle si...Ukoliko si u krugu 011, onda nemoj da se cimaš dok ne odeš na šalter da podigneš mesečnu legitimaciju....

:: Nisam imao volje da se izvlacim, u bedaku sam a i blam je
:: A kako mislis nece vise? Pise, uvecava se za kamatu, sudske i administrativne troskove
:: :: Neće da ti stigne ništa više nego što ti piše na `računu`. Inače ne znam zašto si kanarincima uopšte davao LK...Sa druge strane cenim tvoje moralne kvalitete, čim nisi pokušao da se izvučeš(osim ako nisi uspeo ili ti nije palo na pamet), mada čujem da i komunalni kerovi često idu sa njima ruku pod ruku
:: :: :: Navatase me u busu, nisam bio svestan ni da sam usao unutra, a kamoli bez karte
:: :: ::
:: :: :: Sad ovo nije bas ni malo za uplatu.
:: :: :: Zna li neko hoce li da mi stigne 10x vise ako ne uplatim ili `zaborave`
:: :: :: Znam da pre nikom nije stizalo nista al` ne znam kako sad stoje stvari
:: :: ::
:: :: :: p.s
:: :: :: Nisam mogao da platim na licu mesta, nisu hteli da mi naplate pet kazni
:: :: :: _______________________________________________________________
:: :: :: 955, PC6790, 870-C45, PAT8/1333, HIT1TB, LC600H, TTV3, W7U64SP1&XPSP3
alrad 21.11.2011. 23:53 #378764

icil: nije to tako jednostavno, ne daju ti oni opciju da izadjes na sledecoj stanici.
Barem meni nisu. Ili plati odmah kaznu ili daj LK.

Morti: ma verovatno su i na tome sto si ti dobio bile ove pretnje ako ne platis, oduvek je to postojalo na papiru.
Samo je pitanje da li ih ostvaruju. Do skora nisu, sad ne znam.
Jel` mozemo da pitamo kevinu drugaricu da malo pripomogne? :)

Mixx ... 21.11.2011. 23:58 #378766

karta za prevoz predstavlja ugovor izmedju tebe i pravnog lica koje obavlja .... blablabla
veoma bitna cinjenica koju vecina ne zna je da je kontrola u autobusu ustvari lice koje je zaposljeno u firmi koja te prevozi, a ne drzavni organ gonjenja, prinude itd....
sta hocu da kazem: po vazecem ustavu/zakonu jedino telo koje moze da te prinudi na nesto je SUD i njegova produzena ruka (murija). znaci:
kontrola: pomaze bog, junace!
ti: bog ti dobro dao, neznana delijo!
kontrola: kartu na pregled
ti: nemam
kontrola: licnu kartu (legitimisanje sme da obavlja samo pandur)
ti: ne dam
kontrola: izadji iz busa
ti: necu
kontrola zove policiju i pokusava da te zadrzi do dolaska iste (ogranicavanje slobode kretanja ili lisavanje slobode, takodje sme samo pandur )
ti: lomis vilicu kontroloru, bacas ga kroz sofer sajbnu i napustas bus kroz istu (samoodbrana)
kontrola: hvala sto ste se vozili gsp-om, zelimo vam prijatan dan

malo sam iskarikiro, ali kapiras sustinu: ne daj da te legitimisu i ne daj da te lise slobode, na to nemaju zakonsko pravo!

Mortificat Re: 22.11.2011. 00:12 #378771

Bih rado, ali žena ne radi više tamo, ali mogu da se raspitam ako hoćeš u vezi detalja.

:: Morti: ma verovatno su i na tome sto si ti dobio bile ove pretnje ako ne platis, oduvek je to postojalo na papiru
:: Samo je pitanje da li ih ostvaruju. Do skora nisu, sad ne znam
:: Jel` mozemo da pitamo kevinu drugaricu da malo pripomogne? :
alrad 22.11.2011. 00:30 #378776

Mixx: mozda je sve tako (mada ima prilicno diskutabilnih stvari) al` sad je kasno.

Morti: Ma jok bre, zezam se, necu da cimam nikoga toliko. Hvala.

Ljudi: javite se slobodno ako ste platili ovo po sudskoj presudi da znam da utuzuju.
Nije sramota. Ne trazim da kazete da ste bili u javnoj kuci :)

Zdebeli Re: ... 22.11.2011. 00:51 #378777

broj poruka: 1383
Zanimljivo kako se uvek savetuje neko, kako da izbegne kaznu koju je zasluzio.
Hoces da se vozis autobusom - plati kartu! Ako neces da placas kartu a ti udji u taxi pa nemoj taksisti da platis.

:: karta za prevoz predstavlja ugovor izmedju tebe i pravnog lica koje obavlja .... blablabl
:: veoma bitna cinjenica koju vecina ne zna je da je kontrola u autobusu ustvari lice koje je zaposljeno u firmi koja te prevozi, a ne drzavni organ gonjenja, prinude itd....
:: sta hocu da kazem: po vazecem ustavu/zakonu jedino telo koje moze da te prinudi na nesto je SUD i njegova produzena ruka (murija). znaci
:: kontrola: pomaze bog, junace
:: ti: bog ti dobro dao, neznana delijo
:: kontrola: kartu na pregle
:: ti: nema
:: kontrola: licnu kartu (legitimisanje sme da obavlja samo pandur
:: ti: ne dam
:: kontrola: izadji iz bus
:: ti: nec
:: kontrola zove policiju i pokusava da te zadrzi do dolaska iste (ogranicavanje slobode kretanja ili lisavanje slobode, takodje sme samo pandur
:: ti: lomis vilicu kontroloru, bacas ga kroz sofer sajbnu i napustas bus kroz istu (samoodbrana
:: kontrola: hvala sto ste se vozili gsp-om, zelimo vam prijatan da
:: malo sam iskarikiro, ali kapiras sustinu: ne daj da te legitimisu i ne daj da te lise slobode, na to nemaju zakonsko pravo
:: __________________________________________________
:: http://img810.imageshack.us/f/useyourcpu.jpg
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
alrad 22.11.2011. 01:03 #378779

Taksi je privatan, a autobus je drzavni. Moji su placali ne karte nego citave autobuse. Ali neka...

Pise ovde: Opomena se izdaje putniku koji je odbio da u vozilu plati doplatnu kartu i duzan je da se iz vozila udalji na prvom narednom stajalistu`.

Sta sad ovo znaci? Da nisam duzan da platim kaznu ako izadjem na prvoj stanici?
To mi nisu rekli. Ja sam i izasao na prvoj a oni napisase opomenu.

A rekli su da mozemo da sidjemo dokle kod idem pa tu da mi napisu. Nesto mi ovde nije jasno.

Mixx ... 22.11.2011. 01:07 #378780

sto se tice sudske presude,vec dugo funkcionisem po principu: navataju me kerovi, napisu kaznu za sta god, ignore, PRODJE GODINU DANA i kazna zastari... ili
napisu kaznu, ne prodje godinu dana, PREKRSAJNI sud pokrene postupak, resetuje se kaunter, znaci cekam da prodje GODINU DANA OD POKRETANA POSTUPKA ili DVE GODINE OD PREKRSAJA kada nastupa APSOLUTNA zastarelost. naravno, za sve to vreme ne primate pozive na uvidjaj, pozive za odsluzenje kazne zatvora, panduri kad dodju kazem caletu da im kaze da sam u crnoj gori, itd... zasad funkcionise, pu,pu,pu... ovo sve vazi za saobracajne prekrsaje, vozac sam po profesiji (kad nisam pravnik na pcb) :)

u parnicnom postupku dug ne zastareva, znaci ako je te je drugo lice tuzilo ui sud presudio u njegovu korist, odnosno ako je DUG a ne KAZNA, u tom slucaju dug ne zastareva nikad.

tip: svi racuni -za struju, grejanje, komunalije, telefon itd zastarevaju godinu dana posle izdavanja racuna ako nije pokrenut parnicni postupak!!!

Zdebeli 22.11.2011. 01:09 #378781

Nisam ovde mislio na tvoj slucaj nego na opste stanje oko bilo kakve slicne situacije (kao npr. apel za ostavljanjem karte u automatu i sl.).
Meni se nikad nije deslio da mi traze cim udjem, obicno uvek cekaju da vide da li ces da otkucas ili ne.
Sa doplatnom kartom odnosno opemenom imas pravo da se vozis citav dan (tako je bilo poslednji put kad sam citao).

JE3A hmmm.. 22.11.2011. 01:09 #378782

broj poruka: 913
Greska je sto si im dao LK.
Po propisu su trebali da te upute kod vozaca da kupis kartu (mada oni to nikad ne cine vec odmah hoce da naplate kaznu i time sebi zarade za platu!) i od sada znaj da kad god te zaustave i traze LK, reci da po zakonu moraju da te upute kod vozaca po kartu, pa tek onda traze LK.
Ako neces da kupis kartu ili nemas, tek onda mozes (ali i ne moras) da im das LK!
Znaci, odes kod vozaca lepo, kupis kartu i to je to-za ubuduce, ako te uhvate bez karte!
Sad, oni imaju tvoje podatke, ti imas kaznu da platis..
Mislim da ces morati da platis, nazalost.

Nije bogat onaj koji ima mnogo, vec onaj kome treba malo!

Mortificat Re: Re: ... 22.11.2011. 01:11 #378783

Retorika državnog aparata, koji te na svakom koraku eksploatiše, opstruiše i kasnije progoni!

Izvini, ali post ti nije na mestu.

:: Zanimljivo kako se uvek savetuje neko, kako da izbegne kaznu koju je zasluzio.
:: Hoces da se vozis autobusom - plati kartu! Ako neces da placas kartu a ti udji u taxi pa nemoj taksisti da platis
:: :: karta za prevoz predstavlja ugovor izmedju tebe i pravnog lica koje obavlja .... blablabl
:: :: veoma bitna cinjenica koju vecina ne zna je da je kontrola u autobusu ustvari lice koje je zaposljeno u firmi koja te prevozi, a ne drzavni organ gonjenja, prinude itd....
:: :: sta hocu da kazem: po vazecem ustavu/zakonu jedino telo koje moze da te prinudi na nesto je SUD i njegova produzena ruka (murija). znaci
:: :: kontrola: pomaze bog, junace
:: :: ti: bog ti dobro dao, neznana delijo
:: :: kontrola: kartu na pregle
:: :: ti: nema
:: :: kontrola: licnu kartu (legitimisanje sme da obavlja samo pandur
:: :: ti: ne dam
:: :: kontrola: izadji iz bus
:: :: ti: nec
:: :: kontrola zove policiju i pokusava da te zadrzi do dolaska iste (ogranicavanje slobode kretanja ili lisavanje slobode, takodje sme samo pandur
:: :: ti: lomis vilicu kontroloru, bacas ga kroz sofer sajbnu i napustas bus kroz istu (samoodbrana
:: :: kontrola: hvala sto ste se vozili gsp-om, zelimo vam prijatan da
:: :: malo sam iskarikiro, ali kapiras sustinu: ne daj da te legitimisu i ne daj da te lise slobode, na to nemaju zakonsko pravo
:: :: __________________________________________________
:: :: http://img810.imageshack.us/f/useyourcpu.jpg
Mixx ... 22.11.2011. 01:19 #378787

nije na mestu sa moralne strane ili ne funkcionise kako sam napisao?

BassivitY mixx 22.11.2011. 01:24 #378788

broj poruka: 911
Ček ...kako će on nešto da kaže sa polomljenom vilicom?

Inače, bila je takva situacija sa drugaricom koja je na drugoj godini prava. Sličan dijalog kao ovaj koji je mix naveo, samo nekako uljudnije. Ja sam umirao, devojka je čika kontrolora zbunila toliko da se samo okrenuo i nastavio dalje. A ona u fazonu `pazi ovog molim te, on meni traži dokumenta?` Mislio sam u hag će da ga otera hahah

Ja se ne vozim se često gsp-om a i kada se vozim, skoro nikada nemam kartu, recimo od 10 vožnji kartu imam na 2 najviše. Doduše, dosta pomaže i krupnija gradja i grub glas. Žene su najgore. Ne možeš da ih izlupaš a ako se svadjaš, samo ćeš da digneš galamu (to jest one će). I onda si ti kriv.

Što se tiče toga zašto nećeš da spominješ cifru jer će se neko smejati, veruj mi da nema zašta da se smeju. Ipak mi živimo u srbiji u kojoj za 3000 na primer (teško da imaš da platiš više od toga) platim net 2-3 meseca, struju ili nesto slicno. Valjda smo svi prerasli takvo podsmevanje :)

@Zdbeli - a da prebije taksistu? Salim se

Brate, ne kupis kartu od 60 dinara a oni ti lupe kaznu od 3000? Pa daj leba ti, jel to normalno? Recimo da ako te uhvati kontrola bez karte, moras da kupis od njih po duplo vecoj ceni (120din), ako ne, kazna od 500 din bi bila ok. 3000 je preterano. Nije da pokusavam da ispravim krivu drinu al brate sto je mnogo, mnogo je. Saobracajne kazne su drugo (da se ogradim odma), ti se ipak radi o ljudskim zivotima. Mada su i one nekad preterane, cisto da ne bude da pokusavam da ih pravdam.

gsp se mlati od para i non stop poskupljuju. Aj makar da se vozimo u autobusima koji su bar prosli tehnicki, nego se vozimo u seljobusima u kojima je zimi hladnije nego napolju. Jebote, sedim u 47 pre neki dan odma do srednjih vrata a izmedju nogu rupa F15 najmanje kroz koju se naravno direktno vidi asfalt. Neko manje dete da propadne kroz tu rupetinu (ne mislim bukvalno, al autobusi su suplji samo tako).
Trebali su da umesto ovih krseva ubace bar onaj iz Ko to tamo peva, sa svinjcem pozadi i rostiljem sa strane. Bar da narod ne crkne gladan dok ceka sledeci autobus kad se ovaj pokvari.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
CARPE DIEM

:: kontrola: pomaze bog, junace
:: ti: bog ti dobro dao, neznana delijo
:: kontrola: kartu na pregle
:: ti: nema
:: kontrola: licnu kartu (legitimisanje sme da obavlja samo pandur
:: ti: ne dam
:: kontrola: izadji iz bus
:: ti: nec
:: kontrola zove policiju i pokusava da te zadrzi do dolaska iste (ogranicavanje slobode kretanja ili lisavanje slobode, takodje sme samo pandur
:: ti: lomis vilicu kontroloru, bacas ga kroz sofer sajbnu i napustas bus kroz istu (samoodbrana
:: kontrola: hvala sto ste se vozili gsp-om, zelimo vam prijatan da
:: malo sam iskarikiro, ali kapiras sustinu: ne daj da te legitimisu i ne daj da te lise slobode, na to nemaju zakonsko pravo
Mortificat Re: ... 22.11.2011. 01:27 #378789

Nisam tebe citirao, tako da nije tebi ni bilo upućeno, ne znam kako si se pronašao?

:: nije na mestu sa moralne strane ili ne funkcionise kako sam napisao
alrad 22.11.2011. 01:27 #378790

Mixx: pa jel` ovo sa GSP spada u prekrsajni ili parnicni?

Jeza: ovo je korisna informacija ako je tacna. Naravno da bih kupio kod vozaca da sam znao da je tako.
Ima da se vadim na ovo.

Zdebeli 22.11.2011. 01:30 #378792

@Mortificat
Ti ljudi koji savetuju druge isto rade i u drzavnom aparatu pa ce jednog dana oni opstruisati tebe.

Identicna scena iz dva ugla. Sluzbenica za bilo kojim drzavnim salterom.
Ako je poznajes reci ces `Ma boli te uvo, radi sto manje mozes`.
Ako cekas u redu reci ces `Jao sta rade ove salteruse, sto ide ovoliko sporo`.

@Mixx
Sa moralne, sa ove druge itekako funkcionise, zato i jeste raspad.

STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs