Monitoru se posle izvesnog vremena u radu gasi i pali meni sam od sebe.
Zamenjeni su svi elektroliti preventivno, jer su imala dva problematicna.
Do juce je radio normalno posle zamene, ali sada se problem vratio. S tim da je prvo poceo da posle tri sata manifestuje problem, a sada vec na nekih pola sata pocinje da bude dosadan.
Potpuno random izbacuje meni, i nema neku `vremensku distancu` - dakle, kako mu se cefne. Ali kad pocne, ne zna da stane...
neki predlog?
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
Pre svega otkaci plocicu sa tasterima pa pusti da monitor radi cisto da vidis da li je na njoj problem. Ako ti se i dalje desava da se pojavljuje meni onda je problem negde na glavnoj ploci. Ako se meni ne pojavljuje onda skini plocicu sa tasterima i pogledaj da li na njoj imas male smd kondenzatore vezane paralelno sa tasterima. Proveri unimerom na najvecem mogucem omskom podrucju svaki kondenzator posebno, ako pokazuje bilo sta sto nije beskonacan otpor onda ti je tu problem. Ili ako ti je jednostavnije odlemi jedan po jedan kondenzator pa probaj monitor.
Plocica sadrzala samo mikroprekidace, bez ikakve dodatne elektronike. Samsung 7XXx serija vec ima nesto elektronike. SVAKI je resen vadjenejm plocice ili vadjenjem 25 evra + PDV u ovlascenom servisu :)
Zato mu i rekoh da vidi da li na plocici ima kondenzatore jer ne znam kako ta njegova izgleda. A bas kad ima samo tastere onda je tek nauka da se proveri sta nije u redu :)
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.