HDD Maxtor sata 120gb instaliran XP sp2. Nece da se podigne sistem dodje do `Windows` i tu pocne da sija crvena lampica na kucistu (neprekidno). Nekad u biosu nece da ga prepozna
E sada kada prikacim neki Samsung hdd od 80gb koji je ATA, sistem se podize sa onog Maxtora, koji kad je sam nece ni da `bekne`.
Pa vidi da li se desava isto. Povadi sve pci kartice, otkaci optiku i ostavi samo osnovno (mb, ram, cpu i jedan hdd) pokusaj svezu instalaciju windowsa na maxtora. S1000RR
Crvena lampica za hard disk nekada hoće da bude i non-stop uključena
14.11.2011. 23:59
status: user broj poruka: 4228
kada postoji problem sa drajverom grafičke karte. Ali taj problem ne uzrokuje neprepoznavanje u BIOS-u.
Kažeš da ti PowerMax javlja da je disk potpuno ispravan? Nema žutih Attention i crvenih Warning? Probaj da zameniš SATA kabl prvom prilikom, kao najjednostavniji sledeći korak.
EDIT: vidim sada da pišeš da se greje: probaj da ga ohladiš. Zar on nema ventilatorčić na čipsetu?
Meni se isto desilo samo je u pitanju bio maxtor 80gb i msi k7n2 ploca sa naduvanim kondenzatorima i sempron. Hard ispravan, ploca otisla u vecna lovista.
i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h,
Stavio sam neki ventilator (sa neke stare graficke) na cipset i reinastalirao XP, i sada radi (tezi deo posla tek sledi, posto ce klinac ciji je komp da me udavi da mu instaliram igrice (a bilo ih je mnogo)).
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.