elem.. pocelo je od pre neki dan, slika se zamrzne i to je to, ne reaguje vise, onda mora restart. Za sad se desava samo dok igram WoT pa sam mislio da je nesto do bagovite igrice. Od malo pre ima jos jedan simptom, posle restarta (tacnije gasenja pa paljenja) sistemski vent pocne da urla i na monitoru nema slike, pa opet posle restarta pojavi se asusov ai logo i tu zabod, tek posle treceg restarta se butovao win a onda cim sam upalio chrome opet zabod. Sad se butovao i radi normalno ali ne znam dokle ce.
Konfiguracija: asus m2n-e x2 6000+ neki ram 2x 1gb ddr2 saphire 4850 (onaj sto se greje ko lud) lc power .. neki bolji .. kostao 60 eur pre 3 god
CPUID pokazuje sledece temperature cpu 55, gpu 81 (znam da je visoka ali takva je od kako sam ga kupio), hdd 30
Udji u BIOS i iskljuci boot logo, pa pogledaj gde zabada prilikom podizanja sistema. RAM testiraj sa GOLD MEMORY TESTom, a HDD sa HDD REGENERATORom. Oba alata imas na Hirens boot CDu.
Sad sam skontao da ti zabada i prilikom paljenja (ona situacija sa ventilatorom), tako da HDD otpada... Ne sasvim, ali sanse su mizerne da je on. Najverovatnije taj `neki ram`.\ Izvadi jedan modul pa testiraj. AKo zabada i dalje, onda probaj sa izvadjenom modulom a onaj kojim si prethodno testirao izvadi van.
S1000RR
:: Udji u BIOS i iskljuci boot logo, pa pogledaj gde zabada prilikom podizanja sistema :: RAM testiraj sa GOLD MEMORY TESTom, a HDD sa HDD REGENERATORom :: Oba alata imas na Hirens boot CDu :: :: Meni smrdi na los sektor na hardu :: :: S1000R :: ::
Skidam lagano navedene programe pa cu testirati deo po deo, da napomenem da komp zabada samo dok igram WoT, i posle restarta posle tog zabadanja, ako me razumete. Temperatura (gpu) je u idle-u 81 od kako sam kupio graficku, ako se secate to je ona prva safirova single slot serija sa losim hladjenjem. ... inace, ovih dana sam igrao pes, fm, danas skyrim, bez ikakvih problema.
Radi vent 100%, cujem ga. Izvrteo Heaven bez problema svih 26.. necega.. temperatura posle testa 88c. Jos jednom napominjem ove temperature su od kad sam kupio karticu (http://goo.gl/nioLP), i meni je bilo cudno, ali po netu (ukljucujuci i pc berzu) sam nasao da je takav model kartice i da su joj to temperature.
Temperatura procesora ti je velika ako je IDLE u pitanju. Koliko se secam, taj 6000+ je imao vise temperature nego neki dual-core x2 4000+ za par stepeni, ali 55c idle je previse.
Isto vazi i za grafu. Ako je IDLE, previsoko je.
Btw, cisto da eliminises jos jednu soluciju. Baci pogled na elektrolite maticne ploce. Da li je neki naduven?
Oni mogu da naprave slicne ili takve probleme...
:: :: elem.. pocelo je od pre neki dan, slika se zamrzne i to je to, ne reaguje vise, onda mora restart. Za sad se desava samo dok igram WoT pa sam mislio da je nesto do bagovite igrice. Od malo pre ima jos jedan simptom, posle restarta (tacnije gasenja pa paljenja) sistemski vent pocne da urla i na monitoru nema slike, pa opet posle restarta pojavi se asusov ai logo i tu zabod, tek posle treceg restarta se butovao win a onda cim sam upalio chrome opet zabod. Sad se butovao i radi normalno ali ne znam dokle ce :: :: Konfiguracija :: asus m2n- :: x2 6000 :: neki ram 2x 1gb ddr :: saphire 4850 (onaj sto se greje ko lud :: lc power .. neki bolji .. kostao 60 eur pre 3 go :: :: CPUID pokazuje sledece temperature cpu 55, gpu 81 (znam da je visoka ali takva je od kako sam ga kupio), hdd 3 :: :: Hvala u napred ::
88c za singleslot HD4850 je u redu. Proveri plocu.
:: Radi vent 100%, cujem ga :: Izvrteo Heaven bez problema svih 26.. necega.. temperatura posle testa 88c :: Jos jednom napominjem ove temperature su od kad sam kupio karticu (http://goo.gl/nioLP), i meni je bilo cudno, ali po netu (ukljucujuci i pc berzu) sam nasao da je takav model kartice i da su joj to temperature :: :: Idem dalje, skidam gold memory... ::
Ne mogu sad da testiram ni ram ni hdd, nemam ni jedan prazan cd ni dvd.. a hirens boot mi je na poslu.
Sad sam gledao plocu nista se nije nadulo, temperatura procesora je 52c u idle-u, posle heaven-a je pokaizvao 57. Pretpostavljam da se greje cpu dok igram WoT, posto citam da igrica opterecuje samo jedno jezgro, pa se mozda cpu slogira, ipak je mator..
Ajd` caskom skini prime95 i odradi blend test. Pusti ga jedno pola sata... Sat..
:: Ne mogu sad da testiram ni ram ni hdd, nemam ni jedan prazan cd ni dvd.. a hirens boot mi je na poslu :: :: Sad sam gledao plocu nista se nije nadulo, temperatura procesora je 52c u idle-u, posle heaven-a je pokaizvao 57. Pretpostavljam da se greje cpu dok igram WoT, posto citam da igrica opterecuje samo jedno jezgro, pa se mozda cpu slogira, ipak je mator. :: :: ::
Druze tebi blokira komp bez bsod(plavi ekran), proveri sata kablice od harda i na ploci, izvuci i namesti opet lepo, to se i meni desavalo... edit: probaj u drugi sata ulaz na ploci isto da bocnes sata kabl od harda...
uradi ti blago meni update bios-a.. i probaj sa nekom drugom grafickom.. ako je cooler za cpu prasnjav ocisti ga i zameni pastu na procesoru (to je samo preventive radi)
:: :: elem.. pocelo je od pre neki dan, slika se zamrzne i to je to, ne reaguje vise, onda mora restart. Za sad se desava samo dok igram WoT pa sam mislio da je nesto do bagovite igrice. Od malo pre ima jos jedan simptom, posle restarta (tacnije gasenja pa paljenja) sistemski vent pocne da urla i na monitoru nema slike, pa opet posle restarta pojavi se asusov ai logo i tu zabod, tek posle treceg restarta se butovao win a onda cim sam upalio chrome opet zabod. Sad se butovao i radi normalno ali ne znam dokle ce :: :: Konfiguracija :: asus m2n- :: x2 6000 :: neki ram 2x 1gb ddr :: saphire 4850 (onaj sto se greje ko lud :: lc power .. neki bolji .. kostao 60 eur pre 3 go :: :: CPUID pokazuje sledece temperature cpu 55, gpu 81 (znam da je visoka ali takva je od kako sam ga kupio), hdd 3 :: :: Hvala u napred ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.