E ovako Uzo sam skoro ovaj procesor i zeleo bi malo da ga nasviram, jer mi je 2,33ghz bas malo, pa me zanimaju vasa iskustva i predlozi:-)) Mashina se pretezno koristi za muzicku produkciju i gaming(sa vremena na vreme, manje vishe) Mobo: Gigabyte P35c DS3 Processor: Q8200 Ram: 8gb ddr2-800mhz Grafa: Power Color HD 4650 1gb dd3 128-bit Kuciste i napajanje Chieftec 360watti Cooler: Cooler Master Hyper TX3 Iam Real Temp i Orthos i Prime 95 za testiranje. Preshao sam na ovaj processor sa c2d E8500 koji sam drzao na 4ghz za svaki dan(stabilno), ali neznam koliko mi je to bilo pametno al ajde! Koja su vasa mishljenja i sta mislite koliko mogu da dobijem na ovom processoru kad ga kloknem na ovoj plochi da radi stabilno sa svim ovim komponentama. Jel mi treba jache napajanje? Do koliko wati za safe overclock? Dajte vashe misljenje i predloge jer mi trenutno mnogo znachi!! Hvala vam svima unapred!:-)) doobz
Uzo si najgori moguci quad za overklok.... Al ajde, sta je tu je. Nekih 3.0GHz bi mogao da doguras, al vise od toga tesko. A E8500 na 4GHz je zver, nema bas smisla menjati ga za tako slab quad. Koliko si ga platio? Da si presao sa E8500 na neki Q9550, Q9650 pa da ima smisla, ovako si sa najjaceg s775 duala presao na najslabiji quad, pa sam proceni koliko je to pametno, tj. za tvoje potrebe....
:: :: E ovako Uzo sam skoro ovaj procesor i zeleo bi malo da ga nasviram, jer mi je 2,33ghz bas malo, pa me zanimaju vasa iskustva i predlozi:-) :: Mashina se pretezno koristi za muzicku produkciju i gaming(sa vremena na vreme, manje vishe :: Mobo: Gigabyte P35c DS :: Processor: Q820 :: Ram: 8gb ddr2-800mh :: Grafa: Power Color HD 4650 1gb dd3 128-bi :: Kuciste i napajanje Chieftec 360watt :: Cooler: Cooler Master Hyper TX :: Iam Real Temp i Orthos i Prime 95 za testiranje. :: Preshao sam na ovaj processor sa c2d E8500 koji sam drzao na 4ghz za svaki dan(stabilno), ali neznam koliko mi je to bilo pametno al ajde :: Koja su vasa mishljenja i sta mislite koliko mogu da dobijem na ovom processoru kad ga kloknem na ovoj plochi da radi stabilno sa svim ovim komponentama. Jel mi treba jache napajanje? Do koliko wati za safe overclock? Dajte vashe misljenje i predloge jer mi trenutno mnogo znachi!! Hvala vam svima unapred!:-) :: doob ::
Imao sam slicnu kombinaciju - Q8300 + GA P35 DS3 Ploca je bila odlicna za overkclock C2Duo 6300 procesora koji je radio na 3,6GHz, dok sa Q8300 sam jedva dostigao 3GHz posto za njega ipak treba ploca sa boljom naponskom jedinicom. Ako dostignes te vrednosti, smatraj da si na konju :) Takodje smatram da nije bilo potrebe menjati C2Duo 8500 za Q8200...
Nisi nista dobio, ali nisi mnogo ni izgubio - kada se radi o igrama.
04.11.2011. 00:56
status: user broj poruka: 10999
JESI dobio (malo, koliko-toliko) kada je rec upravo o onome sto si naveo kao glavnu svoju aktivnost - ozbiljni audio/video editori u stanju su da simultano koriste i vise od 4 jezgra. Medjutim, tu ti overklok i nije toliko bitan - nateras li CPU na 2.8GHz, smatraj da radi za sve pare... Do sledeceg apgrejda - Ivy Bridge-a!
Re: Nisi nista dobio, ali nisi mnogo ni izgubio - kada se radi o igrama.
04.11.2011. 12:20
status: user broj poruka: 19010
sta bre nije izgubio, izgubio je MNOGO sa E8500
:: JESI dobio (malo, koliko-toliko) kada je rec upravo o onome sto si naveo kao glavnu svoju aktivnost - ozbiljni audio/video editori u stanju su da simultano koriste i vise od 4 jezgra :: Medjutim, tu ti overklok i nije toliko bitan - nateras li CPU na 2.8GHz, smatraj da radi za sve pare... Do sledeceg apgrejda - Ivy Bridge-a :: :: ::
pa da ali da covek pored e8500 uzme i zameni ga za Q8200, to ne mogu da razumem nikako.. taj koji je dobio E8500 za ovaj se usrecio a jos je i pare dobio..
:: Ako je intel u pitanju nikada se nista ne gubi sta god da se radi i menja, nauci vec jednom :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Gh :: Ram:7 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1 :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Philips 22 :: ::
:: jast :: mogao je i za celeron da ga menja opet bi bio na dobitku, jer intel je to : :: :: :: CPU-Z: http://bit.ly/oxgxge :: :: :: :: Ako je intel u pitanju nikada se nista ne gubi sta god da se radi i menja, nauci vec jednom ::
pa ko ti brani da radis sta god zelis, tvoja stvar
:: i radi mi za sve pare : :: kad budem imao vise para, necu ih dati na komp sigurn :: eto : :: :: CPU-Z: http://bit.ly/oxgxge :: :: :: :: obicno kaze samo onaj sa AMD-o ::
Ako pazljivo pogledate uvodni post vidcete da i on sam skontava da je latio Q od punog dzaka P, tako da to nije poenta!
Sto se tebe druze tice sa tim napajanjem zahvali bogu sto komp uopste i radi, a s`obzirom da je ploca ubi boze za tu exotiku i da taj krs od grafe ne moze ni ovako na def da isprati CPU, OC je u ovom slucaju samo misaona imenica za tebe.
Naravucenije: Zajebo si se. Za te pare bolje da si se na grafu fokusirao.
I najbitnije sta je tu je, narani svinje i nish ne diraj
nebitno sto je slab, ali novije igre traze quad, inace sa ovim sam dostigao 2.9ghz i to je maximum, na 3ghz crashuje sistem, inace trebao si prvo jacu grafiku pa onda cpu kao sto ti rekose, inace ovaj CPU za igranje zadovoljava sve, sve radi lepo......
meni sve igre rade na max na E8400 3.4+GTX260 blablablablablablabla... TREBA, ali ne treba bas taj Q8xxx
:: nebitno sto je slab, ali novije igre traze quad, inace sa ovim sam dostigao 2.9ghz i to je maximum, na 3ghz crashuje sistem, inace trebao si prvo jacu grafiku pa onda cpu kao sto ti rekose, inace ovaj CPU za igranje zadovoljava sve, sve radi lepo..... :: :: :: :: :: Intel q8200 2.3GHz OC 2.9Gh :: Gigabyte GA-ep35-ds3 :: Kingston HyperX 2x1GB DDR2 800+Elixir 1GB 800MH :: WD3200AAK :: Sapphire Vapor-X HD 5770 1GB GDDR5 :: OCZ MXS-PRO 600 :: Windows 7 RTM 7600 SP1 32-bit :: ::
Meni je sa winampom, tv-om, mozilom, i nekom igrom isao dual 5200 na 90% opterecenja , pa i visse cak, tako da mi se nije isplatio da uzimam opet dual, nego lepo bapnem odmah quad, naravno quad uzet je polovan.....
:: meni sve igre rade na max na E8400 3.4+GTX260 blablablablablablabla... TREBA, ali ne treba bas taj Q8xx :: :: :: :: nebitno sto je slab, ali novije igre traze quad, inace sa ovim sam dostigao 2.9ghz i to je maximum, na 3ghz crashuje sistem, inace trebao si prvo jacu grafiku pa onda cpu kao sto ti rekose, inace ovaj CPU za igranje zadovoljava sve, sve radi lepo..... :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Intel q8200 2.3GHz OC 2.9Gh :: :: Gigabyte GA-ep35-ds3 :: :: Kingston HyperX 2x1GB DDR2 800+Elixir 1GB 800MH :: :: WD3200AAK :: :: Sapphire Vapor-X HD 5770 1GB GDDR5 :: :: OCZ MXS-PRO 600 :: :: Windows 7 RTM 7600 SP1 32-bit :: :: :: ::
Kloknuo ga na 3ghz i radi savrsheno! testirao sa pprimom 95 na priority 10 i nijednu gresku josh nije prijavio!!! I josh traje test, pa cemo videti posle 24h, sto se tiche stabilnosti na 3.1 ghz... Uzivajte i Hvala na podrshci i savetima:-)))
:: :: :: :: Kloknuo ga na 3ghz i radi savrsheno! testirao sa pprimom 95 na priority 10 i nijednu gresku josh nije prijavio!!! I josh traje test, pa cemo videti posle 24h, sto se tiche stabilnosti na 3.1 ghz... Uzivajte i Hvala na podrshci i savetima:-)) ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.