Imam problem sa kulerom CPU-a, u pitanju je Intel dual core E5400, na Gigabyte P35 DS3L ploci. Naime nikako nemogu da smanjum broj obtaka CPU kulera koji je oko 2400 RPM, i uz to pravi nesnosnu buku. U pitanju je origalni intelov BOX kuler. Znavi neradi ni u biosu onaj SMART FAN (disable, enable) sve sam probao, nece ni preko programa SPEED FAN, ni preko Gigabytovog programa EASY TUNE.
Re: Pomoc !!! CPU kuler staljno na visokim obrtajima
03.11.2011. 15:15
status: user broj poruka: 4420
A sto ti za pocetak ne bi skinuo taj kuler i ocistio ga? Promena termalne paste se podrazumeva...
Clearly you`re lacking in the intelligence department.
:: Imam problem sa kulerom CPU-a, u pitanju je Intel dual core E5400, na Gigabyte P35 DS3L ploci :: Naime nikako nemogu da smanjum broj obtaka CPU kulera koji je oko 2400 RPM, i uz to pravi nesnosnu buku :: U pitanju je origalni intelov BOX kuler :: Znavi neradi ni u biosu onaj SMART FAN (disable, enable) sve sam probao, nece ni preko programa SPEED FAN, ni preko Gigabytovog programa EASY TUNE ::
Kuler sam cistio vazduhom, ali meni je temperatura procesora OK i naravo kad mi kuler radi na 2400 RPM ali to sa ciscenjem i pastom nisam bas siguran posto bi kuler morao da se preko softvera regulise bez obzira na temperaturu procesora
crko ti je ventilator ..trazi drugi... http://www.youtube.com/watch?v=aJ_lp141YKQ&feature=related AMD Athlon II 445 Kingston HiperX 2x2GB 1066mhz Gigabyte 770-DS3 Gigabyte 5870 SOC GX-550W 2xSamsung F3 Spinpoint RAID0 CM V8 HP Kuciste
:: Kuler sam cistio vazduhom, ali meni je temperatura procesora OK i naravo kad mi kuler radi na 2400 RPM ali to sa ciscenjem i pastom nisam bas siguran posto bi kuler morao da se preko softvera regulise bez obzira na temperaturu procesor :: :: ::
kontroler kontrolise na osnovu temperature procesora, tako da ima veze, zameni i pastu, ne verujem da ti je cooler riknuo, bice da tako radi, promeni pastu.. i vidi rebra da li je kompresor lepo ocistio.
:: Kuler sam cistio vazduhom, ali meni je temperatura procesora OK i naravo kad mi kuler radi na 2400 RPM ali to sa ciscenjem i pastom nisam bas siguran posto bi kuler morao da se preko softvera regulise bez obzira na temperaturu procesor :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.