Ne zato što se kondenzatori ne slažu nego što je to frontier. Naime ono spada u ona kung fu napajanja (čitaj kineska) koja su veoma nekvalitetna i samo sa njima čekaš trenutak kada će da crknu. Čim se već jedan kondenzator naduo pitanje je kada će i još jedan, možda sad odmah, možda sutra, možda za nedelju dana, a možda nikada. Sa tim napajanjima ti je uvek kocka.
Bolje lepo daj par hiljada i kupi neki cooler master ili lc power i da te ne boli glava. Em garancija, em kvalitet.
Slobodno menjaj - ona slova su verovatno nazivi proizvodjaca.
02.11.2011. 20:41
status: user broj poruka: 10999
Bitno je da budes siguran da si dobro procitao parametre (napon i kapacitet) i da nema drugih neispravnosti na napajanju koje popravljas. Obrati paznju na polaritet (+/-) kada budes zalemljivao ovaj `novi` (inace sledi: `bus pukla? booom!`)...
ma zameni slobodno, nebitno je koji su samo da su istih vrednosti
:: Imam jedno Frontier napajanje nakom je jedan kondenzator naduven pa bih da ga zamenim :: :: Imam kondenzator koji sam skinuo sa neke pokvarene ploče, oba su 6.3V 2200mikroF samo na jednom piše i TNR dok na drugom KZG. Da li odgovaraju :: :: AthlonII x2 240 @3,33GHz - ECS nforce9m-a - Sapphire 4870 512MB - Kingston 2x1GB ddr2 800MHz - WD5000AAKS + WD10EADS - Chieftec GPS550AB-A
Zbilja, zašto zbunjujete čoveka? Našao je pokvarenu mat. ploču...
04.11.2011. 01:46
status: user broj poruka: 10999
za koju se zna (ili se pretpostavlja) da joj je pregoreo chipset (ili se pojavio hladan lem). Sa te ploče je skinuo elektrolit od 2200uF (za koji veruje da je ispravan) i hoće da ga ugradi u neki uređaj. So, why do you laugh at him?
Ja sam ti rekao da staviš isljučivo novi kondenzator jer se tokom vremena suše, čitaj menjaju svoje prvobitne karakteristike, to što tebi napajanje RADI ne znači da radi kako treba, a još smešnije od svega mi je što niko odavde nema pojma o tome...
:: Ja stvarno ne znam zašto LOLuju, kondenzator je zamenjen i napajanje radi bez problema.. :: :: Hvala svima na pomoći.. :: ::
zajebavaju se malo, ljudi zeljni veselja, bitno da ti sada mirno kondenzujes ali bez zaebancije, gledaj to napajanje da smenis, to nek ti je prvo na listi, recimo sa nekim chieftec-om
:: Ja stvarno ne znam zašto LOLuju, kondenzator je zamenjen i napajanje radi bez problema.. :: :: Hvala svima na pomoći.. :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.