U slučaju da su se neki prepali ovo nije povratak među aktivne forumdžije i ovaj put neću mnogo da kenjam. Hteo bi samo da podelim s vama ovaj revolucionaran dizajn kome sličan dosad ne videh.
Kuler je načinjen dabome od otpada to jes od krša ko što u naslovu piše, iskorišćeno je jedno staro rebro od intela bemliga koji soket a ventovi su amd-ovi box i za test spojeni na 5V što je vrlo poželjno jer svi znamo koliku graju dižu na punoj brzini. Da sam imao dva četveropinska mogao sam da ih spojim na kartu pa da dobiju auto regulaciju ali nažalost jedan je matori tropinski tako da ništa od te rabote. Osobenost dizajna je u tome da je protok najveći uz bazu kulera a pri vrhu rebara slabo što može da se oseti i golom rukom, dabome dobra stvar. U čitavoj priči nije idealno to što su na telu rebra jako debela i retka što nije pogodno za velik protok koji ovde može lako da se dobije, rezultati bi sigurno bili bolji da su gušća a ne bi bilo zgoreg ni da ima koji pajp. Telo box kulera od jačih phenoma bi ovde leglo ko prasetu turčin čini mi se.
Interesantno je da sa ciklonom temperatura memorije nije mnogo niža iako duva direktno preko nje, najverovatije zato što je `hladi` toplim vazduhom sa gpu (toliko o `revolucionarnom hlađenju svih komponenata na ploči` kojim se često busaju proizvođači top-down kulera). Da se ovo sve nalazilo u klasičnom kućištu koje ima bar nekakav airflow verovatno bi razlika bila i manja.
Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
Gde si bre Raicu..??? Sta je sa tobom?? Sigurno si se ozenio i sredio.Neces vise da dolazis na berzu,sto ??? Ko ti to smeta ?? Pa ti si bio najaci lik ovde.Ajde vrati se........XD
Ma eto Vlado, otputovao kojekude na nedelju-dve pa posle kad sam se vratio nisam više imao volje da dolazim, reko i bolje što nemam a na ženidbu me bogu fala ne nateraše, nije još dotle došlo. Razmisliću i o tom koraku kad mi dojadi da kuvam i perem čarape, da ne čuju sifražetkinje.
->Miško: Na 5V na koliko je i testirano - super, na 12 poleće. Računam da bi na auto regulaciji bilo taman.
A jel se to meni cini, ili si ti SS sa Budzevinom napravio po pocetku Unigine Heavena. a sa Cyclone-om pri kraju... Gde bas da udaris na mog Cyclnone-a?
Clearly you`re lacking in the intelligence department.
:: Ma eto Vlado, otputovao kojekude na nedelju-dve pa posle kad sam se vratio nisam više imao volje da dolazim, reko i bolje što nemam a na ženidbu me bogu fala ne nateraše, nije još dotle došlo. Razmisliću i o tom koraku kad mi dojadi da kuvam i perem čarape, da ne čuju sifražetkinje :: :: ->Miško: Na 5V na koliko je i testirano - super, na 12 poleće. Računam da bi na auto regulaciji bilo taman :: :: Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima. :: ::
Hehe, moram da priznam da padam u iskušenje al žao mi da te bacam u trošak. A i ne znam šta bi onda s ovih pet kila travarice što mi rođak dovukao iz zavičaja.
->Miško: Da, taj screen s budževinom je bio posle jednog prolaza a onaj s ciklonom posle dva-tri, puštao sam i budževinu više prolaza ali mi se otkačio vent pa sam morao da ugasim, stabilizuje se na toj temperaturi pa sam drugi put slikao čim je stigao do nje da se ne smaram, tu je na ~60c. I naravno - nisam udario na tvog ciklona nego na svog.
:: Ako se vratis saljem ti za Novaka iz Trstenika o mom trosku domacu gromovacu [ extra je :: Razmisli dobro 2 puta ne nudim....
Dobro, samo MemIO nije temperatura memorije, to je senzor koji se nalazi na GPUu kao i ostali, ovaj je valjda blizu mem kontrolera. Zašto je na njemu temp koji stepen manja nego na cycloneu, a na drugim senzorima malo veća - ko će ga znati.
:: Interesantno je da sa ciklonom temperatura memorije nije mnogo niža iako duva direktno preko nje, najverovatije zato što je `hladi` toplim vazduhom sa gpu (toliko o `revolucionarnom hlađenju svih komponenata na ploči` kojim se često busaju proizvođači top-down kulera). Da se ovo sve nalazilo u klasičnom kućištu koje ima bar nekakav airflow verovatno bi razlika bila i manja :: :: Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
Nema logike, koji će ti senzor na kontroleru a i da se nalazi tamo temperatura bi mu bila ista u oba slučaja. Ta temperatura je bila viša i kod onog budženja sa hyper TX3, mogu sad sa ciklonom da probam da prekrijem čipove kartonom ako oćeš? Imaš negde i VRM temp na naponskom regulatoru, mislim da je na referentnim kartama, naravno viša je na kartama koje nemaju hladnjake na njima.
Na kraju krajeva nebitno, važno da je temperatura normalna, jelte.
:: Dobro, samo MemIO nije temperatura memorije, to je senzor koji se nalazi na GPUu kao i ostali, ovaj je valjda blizu mem kontrolera. Zašto je na njemu temp koji stepen manja nego na cycloneu, a na drugim senzorima malo veća - ko će ga znati :: :: :: :: Interesantno je da sa ciklonom temperatura memorije nije mnogo niža iako duva direktno preko nje, najverovatije zato što je `hladi` toplim vazduhom sa gpu (toliko o `revolucionarnom hlađenju svih komponenata na ploči` kojim se često busaju proizvođači top-down kulera). Da se ovo sve nalazilo u klasičnom kućištu koje ima bar nekakav airflow verovatno bi razlika bila i manja :: :: :: :: Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
Kako nema logike, ima više senzora na čipu, od kojih je jedan nazvan memIO. Ne vidim zašto bi temp bila ista u oba slučaja, uvek postoje razlike na senzorima istog čipa. Test sa kartonom bi rešio dilemu, al dobro kad nije bitno.
:: Nema logike, koji će ti senzor na kontroleru a i da se nalazi tamo temperatura bi mu bila ista u oba slučaja. Ta temperatura je bila viša i kod onog budženja sa hyper TX3, mogu sad sa ciklonom da probam da prekrijem čipove kartonom ako oćeš :: Imaš negde i VRM temp na naponskom regulatoru, mislim da je na referentnim kartama, naravno viša je na kartama koje nemaju hladnjake na njima.
Bemliga, ni taj karton nije nešto bio osobito topao na dodir a trebalo bi da je blokirao disipaciju bar malo... osim ako nismo upravo otkrili nov materijal za kulere.
Ok za razliku na senzorima unutar čipa, ali sve ih pokriva jedna baza, da je ta razlika stalno ista pa nikom ništa, ali mi čudno da je memio pretekao disp a nisam, šta znam overvoltovao i klokovao memoriju, nema odakle da dođe promena. Jedino možda ako mi budževina nije dobro nalegla na čip.
->SVI: Hvala na pozdravima, lepo je kad vidiš da te se ljudi rado sećaju, pa makar i ovako.
:: Kako nema logike, ima više senzora na čipu, od kojih je jedan nazvan memIO. Ne vidim zašto bi temp bila ista u oba slučaja, uvek postoje razlike na senzorima istog čipa. Test sa kartonom bi rešio dilemu, al dobro kad nije bitno ::
i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h,
Vrlo interesantan dizajn, moram priznati. Koliko god da izgleda kršno ipak je postignut odličan efekat inteligentom primenom štapa i kanapa. Svaka čast na ideji. Uvek sam podržavao zahvate ovog tipa. Mogao si recimo te tropinske ventove da ubodeš na eventualne slobodne konektore na MB pa da im regulišeš brzinu softverski kroz speedfan, ili čak da napraviš profil da rastu obrtaji s povećanjem temperature.Tako sam ja uradio ranije kad sam pravio custom hlađenje za moju staru 7900GS AGP od s478 box kulera. Izgledalo je još grđe od ovog ali je zato hladilo brutalno za razliku od stock hladnjaka koji je bio smešan. Ako nađem okačiću fotke te budževine, ono vredi videti. :))) A šta se desilo sa tvojim ciklonom? Skin`o si ga radi testa ili si bio prinuđen na DIY rešenje?
Ahahahaah, nista manje nisam ni ocekivao xDD Da nisam uzeo ovog frozr-a, mogli smo onog referentnog radeona da zbudzimo na ovako nesto, samo sa 12icama :D
I sad kad si vec tu, moras da ostanes bar do 9998 postova :)
LG 42LD420 Phenom II x6 1055t Gigabyte 970A-UD3 G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, GTX560ti Twin Frozr II OC G.Skill Sniper SSD 120GB SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apollo
Izvinjavam se sto trazim ovo u tvojoj temi, al` da ne otvaram novu i ne spamujem, a nesto se za*ebavam sa win7.. je l` moze neko da mi baci na mail download link za win7 64 bit?
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.