E ovako, kupio sam jos jedan 92mm cifta fan i pridodao bi ga u push pull varijantu na cm tx3 kuler, ovaj vent sto sam kupio dosta slabiji Airflow ima u odnosu na originalni kuler koji se dobija sa tx3 i mene zanima gde bolje da stavim slabiji vent, da gura ili da vuce tj kako ce bolje hladiti i nece biti mesh-a koji ce kvariti linearni brzi protok vazduha kroz telo kulera, ima li neko iskustva sa ovom situacijom kad se stavljaju slabiji i jaci vent?
da izvlaci vazduh...ali vidi(imam istu takvu situaciju-push je njegov fabricki koji ide i do 2800rpm 4pin na ploci,pull neki coolermaster max 2000rpm na molexu)u toj situaciji kad se prvi vrti 2500rpm pri opterecenju bolje ti je da nemas pull nego da ga gusi - - x puta sam to proverio pri opterecenju procesora(hw monitorom) meni je razlika na c2d e8400 OC3.8 u takvim situacijama 2-3-4 C... u istim ambijentalnim uslovima...
Nije me mrzelo, probao sam sve kombinacije i momci su u pravu skroz ali samo za idle stanje, kad je slabiji stavljen u pull varijantu temp u idlu je niza za oko 2-3 stepena od bilo koje druge kombinacije ali zato pod opterecenjem totalna katastofa, gori mnogo rezultati kad je samo originalni kulerpostavljen i veljchy je bio skroz u pravu i za to, jednostavno onda slabiji kuler samo smeta i bolji su rezultati hladjena kad je samo originalni kuler u push varijanti bez onog iza koji `kao` pomaze, ali zato kombinacija originalnog u pull varijanti a slabijeg napred u push varijanti donosi rezultate da je u idlu temp visa za 2-3 stepena od obrnute varijante dok u ful opterecenju sam dobio upravo ono sta sam i trazio, temp dobijene su 8-9 stepeni nize nego kad je samo originalni kuler stavljen u push, evo testa prajma od 20 i neki minut, max temp je bila posle 12-tog minuta i posle je pala za jedan stepen i nije se vise dizala
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.