Imam neke probleme sa masinom, da ne pisem ponovo samo cu navesti moje postove na drugom forumu:
Zeza masina
Imam problem sa kompom koji pocinje da me izludjuje, jer nisam siguran sta me zeza. Masina je sledeca: i5 na 3-4Ghz sa MH, ladan ko spricer, GTX4601GB, 4GB DDr3.
Desava se u svim igrama da fraps pokazuje dobar FPS, 30-60 zavisno od igre, ali igre koce, uopste ne rade glatko za taj FPS. I nece nijedna igra u fullscreenu da radi. Cisto drivere sweperom, probao razne verzije i isti djavo. Win7 64bitni je star 10 dana, ima sve update. Probao BF3 betu, Crysis 1,2, Civ5. Imam zadnji beta driver, probavao i druge ista prica, cak mi se sa 275.33 javljaju artekafakti u Crysis Warhead.
Sta tu moze biti problem? Graficka, nestabilno napajanje? Masina je u garanciji, ali se bojim odneti jer ko zna kad ce mi to srediti.
Pozdrav. Jesi li probao neki test tipa FurMark, 3DMark ili tako to...? Ako nisi, probaj pa vidi sta ce tamo da kaze framerate i da li ce se pojaviti smetnje. Mogao bi da probas i MemTest... imas li mozda neku SAT ili TV karticu, interni modem? Probaj da izmenjas i driver-e za ostali hardware.
Mislim čim se dešavaju pojavljuju neki gličevi zelene tačkice i sl. na ekranu pretpostavka pada na grafu i to prvo proveri, najbitnije su tu temperature mada tu može da bude i da je memorija na grafi otišla.I par saveta onako odokativno otvori kućište proveri 6pin kabal koji ulazi u grafu da slučajno tu nešto labavo probaj i sa otvorenom stranicom kućišta jer bi tad temp trebalo da su manje ako je do temp. Ali kako je moguće da neće SVE igre da rade u fullscreenu to ti je neki bag u win-u probaj neku drugu verziju win-a i vidi da nisi pokupio neki virus pa te i on nešto sexa. Za početak istestiraj sve a ako ti ne ide oteraj mašinu na garanciju pa nek se oni bakću.
Pustao sam FurMark, nista cudo nisam video, mada ne znam koliko dugo treba da radi. Stavio sam onaj Xtreme burn, temp nije prelazila 63 C. Jel taj MemTest mora sa boot diska da se pokrece?
Nemam SAT ili TV karticu, interni modem.
Pa ne znam sto bi menjao drivere od ostalog HW kad sve radi ok.
Evo bas se igram sa Furmarkom i primetio sam da je usage na 99%.
Ono sto se od bagova jos desava je to da kad pustim sliku na LCD TV pored kompa, pojavljuju se artefakti u vidu nepravilnih boja, dosta roze pixela ima, e sad cim mrdam mini HDMI kabl na grafickoj desi se da nestanu ti pixeli. To se desava od prvog dana kako sam uzeo kabl. Uvek sam mislio da kabl ne valja, do ovim cudnih trokiranja u igrama.
Jos sam jednu stvar primetio, a to je da kad pomeram neki prozor levo desno, ostaje beli trag pored teksta? Ima li to isto veze sa grafickom ili mozda ovaj moj LCD monitor izumire.
Sad cu da pustim Memtest 20min da radi, da vidim sta kaze.
Igre nisu htele da rade u fullscreenu zbog Teamview-ra. Cim sam ugasio quick connect opciju, ide sve u fullscreen. E sad ono sto sam primetio da u sred igranja graficka obori core clock na 400Mhz ?!
Mada je i meni tesko da poverujem da je Low GPU Usage moguc i sa i5 750... Instaliraj MSI Afterburner i pokreni ga, pokreni neku zahtevniju igru, drndaj je malo pa posle gledaj sta je Afterburner zabelezio sto se tice gpu usage... Citao sam po netu da se ljudi sa Core2Quad-ovima zale na low Gpu usage sa Nvidijinim karticama, ali bas i za klokovani i5-750 jos nisam cuo... Uradi ovo sto ti rekoh pa javi...
Clearly you`re lacking in the intelligence department.
Naravno da sam gledao GPU usage, uglavnom je OK, ponekad je padao u BF3, ali kazu da je to posledica drivera.
Imam osecaj da je kartica falicna, jer pokazuje dobar FPS u igrama, ali ne rade tecno. Takodje sam imao artefakte na LCD TV pored kompa, kad gledam filmove, pojave se nepravilne boje pixela, konkretno roze.
Takodje kad pomeram neki prozor levo desno ostaje beli trag teksta, ne verujem da je to normalno na LCD monitoru sa odzivom od 2ms.
Nema ovo veze sa LGU, jer se coveku javljaju hijeroglifi na ekranu! :D Graficka je ovde problem, opet te 460-ke... Jesi li kupio celu masinu posebno, ili si sklapao sam? 99% je graficka u pitanju.
Ako si menjao drajvere, nista ti ne preostaje samo reklamacija. 100% je gaficka u pitanju, nikakvi ostali bakraci kao npr. napajanje... PS: Nemoj da je vadis, ako treba da izgubis garanciju zato sto si vadio pa isprobavao na drugom kompu. Ako nemas neke nalepnice i tako to, onda probaj, pa upakuj kako je bilo i cao...
:: Kupljena cela masina zajedno :: :: Od prvog dana mi igre cudno rade, ali kao sto sam rekao sem Starcrafta 2 nisam nista ozbiljnije igrao :: :: Jbt na PS3 igre rade na 20-30 FPS pa je igrivost i tecnost animacije vrhunska :: :: A na kompu da nije na preko 30,40 FPS ? :: :: ::
Evo igram Crysis Warhead sad kad sam onemogucio preko Forceware-a da spusta GPU clock, primecujem da igra radi tecnije, FPS se krece od 30-40+, ali ima tih dropova.
Evo sad u diskusiji oko LGU-a sa jednim drugom covek mi je poslao ovaj link posta cijem se autoru to isto desava sa 580gtx i i7-2600k http://goo.gl/KwZIg Sazivi se sa tim... Ali ako imas artefakte to je siguran razlog za reklamaciju, ali proveri kartu na drugom kompu/monitoru da ne bude do kablova ili jos nekih drugih gluposti...
Sta se desava na defaultu? Tu mi sve lici da karta trotluje i da zbog toga dolazi do nepravilnog rada mada ako prikazuje fps u realnom vremenu..Hm.. Da je nisi preklokovao ili si degradirao GPU?Vidim da ga drzis na 875 Mhz dok je default 675 Mhz Moze da bude i do naponske sekcije na karti.
Nije mi samo jasno da sumnju nisi odmah otklonio tako sto ces probati drugu graficku kartu. Pa i da nije graficka skines sa dnevnog reda. Probaj i sa drugim napajanjem.
Da li se isto desava i sa klokom CPU-a na 3.0 Ghz i 4.0 Ghz? Jel GTX Gigabyte ? :)
Prijatelju moraces sam korak po korak.. 1.Podigni apsolutno nov sistem.Windows 7 Sevice Pack 1 - 64 bit. 2.Prvo nemoj da ubacujes driver za chipset od ploce vec ubaci driver od graficke karte WHQL. Probaj neku igru.Ako budes imao problem,ubaci driver za chipset.
Sve to testiraj na default sistemu.Znaci CPU na default. Ako prodje kako treba tek tad dizi OC.
Problemi sa LGU su aktuelni sa 4xx serijom a prozimaju se i kroz celu 5xx. Cuo sam za slucajeve i u 2xx seriji ali ga cenim da su to vise izuzeci, dok je za nove Nvidia serije to manje-vise pravilo. Kod AMD-ovih kartica nema tih problema, kod njih mozes i 6850/6870 da nakacis na platformu sa dual core procesorom i da nema nikakvih LGU zajebancija.
Ma ajde bre, sa i5 jednu 460-ku da nemozes da poteras! Ako nisi dosao da nas zezas, ONDA...> Cim ti se javljaju crte,boje,tacke, gluposti, itd. itd. to znaci da graficka nije ispravna. Nema sta tu vise da se raspravlja. Pogotovo oko LGU. Smesno je da ti na ovu stranu puca slika od hijeroglifa a ti se zalis na LGU. Vidis i sam da nije graficka ispravna najverovatnije. A i slusaj malo kad ti se pomaze, dobro ti je rekao Skyfire da ne stavljas drajvere za chipset, a ti odmah znas da oni nemaju nikakve veze sa gafikom?
:: Evo igram sad Crysis 2 na 1680x1050 na extreme ili ultra, ima GPU usage dropova :: :: Bem ti nVidiju i njene kartice :: :: Jel se to ne desava na novijoj generaciji, tipa GTX560Ti ili kod ATI-ja na 6850, 6870 :: :: Kakvo je tamo stanje sa driverima? Ova zadnja serija Forceware drivera je raspad, puca driver u sred rada masi ljudi :: :: ::
Da bi bio 100% siguran da je graficka falicna zabodi je u drugi komp i gledaj sta se desava. Ako ima artefakata/kockica onda je nosi na reklamaciju,, kad je budu testirali videce isto sto i ti i molim lepo. Taj LGU sto se tebi desava nije nista strrasno (ovo je strasno btw, http://goo.gl/LYHRb ) i realno sa time moze da se igra. Pitaj Mixera kakav je LGu imao sa gtx 460 i 560Ti sa athlonom x 4, pa je kupio i5 2500k da bi resio problem. Ako te ne mrzi da googlas ukucaj lepo u pretrazivac `nvidia low gpu usage` pa ces videti...
:: Kako ja u servisu da im dokazem da je graficka falicna :: :: Nisam video na forumima da se ljudi zale na LGU za GTX560 seriju? :: Gde si ti to video :: :: Ne volim ATI, niti njihove drivere, ali izgleda da cu biti primoran da predjem na stranu crvenih :: :: Ili to ili GTX570.
Kruh ti! Sa kojim je ovo CPU-om? :D Sempron vs. Celeron!? :D
:: Da bi bio 100% siguran da je graficka falicna zabodi je u drugi komp i gledaj sta se desava :: Ako ima artefakata/kockica onda je nosi na reklamaciju,, kad je budu testirali videce isto sto i ti i molim lepo :: Taj LGU sto se tebi desava nije nista strrasno (ovo je strasno btw, http://goo.gl/LYHRb :: i realno sa time moze da se igra. :: Pitaj Mixera kakav je LGu imao sa gtx 460 i 560Ti sa athlonom x 4, pa je kupio i5 2500k da bi resio problem :: Ako te ne mrzi da googlas ukucaj lepo u pretrazivac `nvidia low gpu usage :: pa ces videti.. :: :: :: :: Clearly you`re lacking in the intelligence department. :: :: :: Kako ja u servisu da im dokazem da je graficka falicna :: :: :: :: Nisam video na forumima da se ljudi zale na LGU za GTX560 seriju? :: :: Gde si ti to video :: :: :: :: Ne volim ATI, niti njihove drivere, ali izgleda da cu biti primoran da predjem na stranu crvenih :: :: :: :: Ili to ili GTX570.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.