Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Napajanje???
STRANA 1 OD 1
medapanda Napajanje??? 24.09.2011. 11:11 T38571

status: user
broj poruka: 227
Imam Be quiet 450w napajanje...Radilo do juce ko singerica dok odjednom pocelo da se cuje ko da je cvrcak u njemu...Cvrci i iritira me...Pokusao sam da zaustavim prvo jedan ventilator pa drugi da vidim da li ce prestati ali izgleda nije do ventilatora...I nesto sto sam sada primetio a je to sto kada iskljucim kompijuter jedan ventilator se vrti nom stop ali ne punom brzinom ko kada radi kompijuter...A drugi ventilator se pomera napred jedno pola santimetra i vrati pola santimetra nazad...I kada je ugasen komp ono i dalje cvrci ko kada je upaljen samo dosta tise...i to se moze podneti..jel je dosta tiho ali se cuje...A kada je upaljen nom stop cvrci i iritira neverovatno...

Znalci...Da li znate do cega je to?Inace radi normalno,samo iritira najstrasnije...A sada nisam pri parama da kupim drugo...

HVALA UNAPRED!!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
xenox Prodavnica 24.09.2011. 11:21 #362630

broj poruka: 1403
pa kupi novo...

Asus M4A88T-M, AMD x435 (otkljucan)
1x4GB ddr3 1333, CF SanDisk 4GB, Win XP
WD Green 1TB, 2xSamsung F3 1.5
Frontier DIVA

imarkovic Re: Napajanje??? 24.09.2011. 11:34 #362636

broj poruka: 19010
pevaj nesto, pusti neku muziku, i onda neces cuti to cvrcanje..
ako napajanje radi onda tako radi, moraces da se naviknes na to ili da zalijes zavojnice(ako su one) ili da kupis novo napajanje, treceg nema.

:: Imam Be quiet 450w napajanje...Radilo do juce ko singerica dok odjednom pocelo da se cuje ko da je cvrcak u njemu...Cvrci i iritira me...Pokusao sam da zaustavim prvo jedan ventilator pa drugi da vidim da li ce prestati ali izgleda nije do ventilatora...I nesto sto sam sada primetio a je to sto kada iskljucim kompijuter jedan ventilator se vrti nom stop ali ne punom brzinom ko kada radi kompijuter...A drugi ventilator se pomera napred jedno pola santimetra i vrati pola santimetra nazad...I kada je ugasen komp ono i dalje cvrci ko kada je upaljen samo dosta tise...i to se moze podneti..jel je dosta tiho ali se cuje...A kada je upaljen nom stop cvrci i iritira neverovatno..
::
:: Znalci...Da li znate do cega je to?Inace radi normalno,samo iritira najstrasnije...A sada nisam pri parama da kupim drugo..
:: HVALA UNAPRED!
golfer re.Napajanje??? 24.09.2011. 11:45 #362637

broj poruka: 317

To cvrcanje je znak da ti je napajanje pri kraju i postoji mogucnos da u vrlo kratkom roku pukne skroz na skroz i pri tome u vecna lovista povede maticnu, graficku, i ko zna sta jos! Cviljenjem te moli da mu pomognes, a pomoci ces mu zamenom elektrolita u choperu u primarnoj (mreznoj) strani, sitna je to stavka 50-100 dinara pod uslovom da znas da koristis lemilicu i da imas neka elementarna znanja iz elektronike u suprotnom nadji nekog ko to zna i guraj dalje, pozdrav!
medapanda Re: Prodavnica 24.09.2011. 12:15 #362639

Ocigledno ne citas...Lepo sam napisao da nemam para za drugo...Ako ne mozes da pomognes nekome nemoj nista ni da mu pises...Hvala ostalima na odgovorima...

:: pa kupi novo..
:: Asus M4A88T-M, AMD x435 (otkljucan
:: 1x4GB ddr3 1333, CF SanDisk 4GB, Win X
:: WD Green 1TB, 2xSamsung F3 1.
:: Frontier DIV
Stripy Re 24.09.2011. 12:20 #362641

broj poruka: 4163
Isključi mašinu dok ne kupiš novo napajanje ako nećeš da rizikuješ da ti isto pukne i spali računar.

servispc bre

CrowBgd cvrcka 24.09.2011. 12:28 #362642

broj poruka: 1376
odnesi kod majstora dobro je to napajanje. boli ga mozda klasika za bq nije to bas neresiv kvar. ima tu dosta ljudi po betzi koji to resavaju,jeftinije ti je od novog...
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1578258

imarkovic Re: Re: Prodavnica 24.09.2011. 12:29 #362643

420W LC-Power LC420H-8 - 1199din, Desk.
420W LC Power LC420H V1.3 8CM FAN - 1720din, Monitor.

:: Ocigledno ne citas...Lepo sam napisao da nemam para za drugo...Ako ne mozes da pomognes nekome nemoj nista ni da mu pises...Hvala ostalima na odgovorima..
:: :: pa kupi novo..
:: ::
:: :: Asus M4A88T-M, AMD x435 (otkljucan
:: :: 1x4GB ddr3 1333, CF SanDisk 4GB, Win X
:: :: WD Green 1TB, 2xSamsung F3 1.
:: :: Frontier DIV
medapanda Re: cvrcka 24.09.2011. 13:05 #362649

Znao bih ja da odlemim i zalemin sta treba...Ali ne znam sta zameniti :)
Kako ispitati itd...
Pomirio sam se sa tim da cu morati da kupim drugo napajanje...Ali ovo bih mogao da prodam,ali ovako da ga uvalim nekome to ne bih mogao,tako da bih ga prvo opravio...

:: odnesi kod majstora dobro je to napajanje. boli ga mozda klasika za bq nije to bas neresiv kvar. ima tu dosta ljudi po betzi koji to resavaju,jeftinije ti je od novog..
:: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=157825
imarkovic Re: Re: cvrcka 24.09.2011. 13:19 #362654

pa covece jel citas sta pise golfer, KONDENZATORI, CAPACITORI, zameni SVE one vece, komad ti je 10,12din, ukupno ce te izaci 50, zapises koje su im vrednosti, odes kupis zamenis, prodas

:: Znao bih ja da odlemim i zalemin sta treba...Ali ne znam sta zameniti :
:: Kako ispitati itd..
:: Pomirio sam se sa tim da cu morati da kupim drugo napajanje...Ali ovo bih mogao da prodam,ali ovako da ga uvalim nekome to ne bih mogao,tako da bih ga prvo opravio..
:: :: odnesi kod majstora dobro je to napajanje. boli ga mozda klasika za bq nije to bas neresiv kvar. ima tu dosta ljudi po betzi koji to resavaju,jeftinije ti je od novog..
:: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=157825
golfer re.Napajanje??? 24.09.2011. 13:31 #362656

broj poruka: 317

Daj neki kontakt telefon da se dogovorimo, ja cu ti to srediti i nece te kostati nista!!!!

-imarkovic- ne treba menjati velike elkonde, oni su uglavnom dobri, problem su oni mali,2,2uF, 4,7uF i 10uF , tzv. sprezni elkondi, naravno nije na odmet proveriti i velike u sekundaru i to ne samo kapacitet vec i unutrasnji otpor ali za to treba ESR metar sto nema bas mnogo ljudi ovde pogotovo ne neko kao sto je `medapanda`!!!
medapanda Re: re.Napajanje??? 24.09.2011. 14:08 #362663

Drug mi ima radnju audio servis...On ce mi to zameniti...Znaci one velike ne treba menjati samo te manje?

:: Daj neki kontakt telefon da se dogovorimo, ja cu ti to srediti i nece te kostati nista!!!
:: -imarkovic- ne treba menjati velike elkonde, oni su uglavnom dobri, problem su oni mali,2,2uF, 4,7uF i 10uF , tzv. sprezni elkondi, naravno nije na odmet proveriti i velike u sekundaru i to ne samo kapacitet vec i unutrasnji otpor ali za to treba ESR metar sto nema bas mnogo ljudi ovde pogotovo ne neko kao sto je `medapanda`!!!
Mirko2233 ... 24.09.2011. 14:29 #362673

broj poruka: 122
Golfer...

A kako ce on znati da ga neces zajebati, opraviti napajanje i ostaviti ga za sebe :)
Pritom mora da plati i postarinu kada bude slao napajanje.A koliko ja znam to napajanje ima oko 2kg i postarina je oko 300din. da ti ga posalje. i 300din. da mu ga ti vratis.Malo ne isplatljivo :)
xenox Sorry 24.09.2011. 20:10 #362796

broj poruka: 1403
Izvini, ne procitah bas do kraja. Ali se na kraju svelo na prodavnicu kao najsigurnije i najbrze resenje.

:: Ocigledno ne citas...Lepo sam napisao da nemam para za drugo...Ako ne mozes da
:: pomognes nekome nemoj nista ni da mu pises...Hvala ostalima na odgovorima..

:: pa kupi novo.
:
:: Asus M4A88T-M, AMD x435 (otkljuca
:: 1x4GB ddr3 1333, CF SanDisk 4GB, Win
:: WD Green 1TB, 2xSamsung F3 1
:: Frontier DI
:

Asus M4A88T-M, AMD x435 (otkljucan)
1x4GB ddr3 1333, CF SanDisk 4GB, Win XP
WD Green 1TB, 2xSamsung F3 1.5
Frontier DIVA

imarkovic Re: re.Napajanje??? 24.09.2011. 20:48 #362806

e i ja tebi

:: Daj neki kontakt telefon da se dogovorimo, ja cu ti to srediti i nece te kostati nista!!!
:: -imarkovic- ne treba menjati velike elkonde, oni su uglavnom dobri, problem su oni mali,2,2uF, 4,7uF i 10uF , tzv. sprezni elkondi, naravno nije na odmet proveriti i velike u sekundaru i to ne samo kapacitet vec i unutrasnji otpor ali za to treba ESR metar sto nema bas mnogo ljudi ovde pogotovo ne neko kao sto je `medapanda`!!!
medapanda Ako neko hoce... 25.09.2011. 14:49 #362912

..ovakvo napajanje za 15evra nek se javi...prodacu ga..stize mi sutra drugo...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs