Dodjoh danas sa mora i reko da pogledam sta ima na berzi kad odjednom maler. Komp nije radio ni dva minuta, ugasio se sam od sebe Kad sam hteo da pokrenem ponovo nece. Poskidam sve i ostavim samo plocu i procesor, ventilator se samo na tren pokrene i nista. Sve je mrtvo. Lampica na ploci svetli i to je sve. Nista cudno ne primecujem ni na ploci ni na procesoru.
Izlecenje je moguce samo u slucaju izjednacenja duhovne i materijalne strane. Sve drugo je utopija !
Pokusan reset biosa? Ako jeste a opet nece, demontiraj sve, izvuci bateriju, i ostavi ga jedno pola sata takvog, sklopi pa probaj. Ako i tada nece, vrlo verovatno da je skiknula ploca.
U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!
Pre 5 dana sam imao potpuno identican problem. Znaci, samo na 2 sek. se zavrte kuleri i gasi se. Zveknuo chieftec i sad furam frontier
:: Dodjoh danas sa mora i reko da pogledam sta ima na berzi kad odjednom maler :: Komp nije radio ni dva minuta, ugasio se sam od seb :: Kad sam hteo da pokrenem ponovo nece :: Poskidam sve i ostavim samo plocu i procesor, ventilator se samo na tren pokrene i nista. Sve je mrtvo. :: Lampica na ploci svetli i to je sve :: Nista cudno ne primecujem ni na ploci ni na procesoru :: :: :: Izlecenje je moguce samo u slucaju izjednacenja duhovne i materijalne strane :: Sve drugo je utopija !
cisto informativno, jel Chieftec serija GPS bila u pitanju? desi ti fantome, samo iskocis odjednom pa te opet nema jedno 2god
:: Pre 5 dana sam imao potpuno identican problem. Znaci, samo na 2 sek. se zavrte kuleri i gasi se. Zveknuo chieftec i sad furam frontier :: :: :: :: Dodjoh danas sa mora i reko da pogledam sta ima na berzi kad odjednom maler :: :: Komp nije radio ni dva minuta, ugasio se sam od seb :: :: Kad sam hteo da pokrenem ponovo nece :: :: Poskidam sve i ostavim samo plocu i procesor, ventilator se samo na tren pokrene i nista. Sve je mrtvo. :: :: Lampica na ploci svetli i to je sve :: :: Nista cudno ne primecujem ni na ploci ni na procesoru :: :: :: :: :: :: Izlecenje je moguce samo u slucaju izjednacenja duhovne i materijalne strane :: :: Sve drugo je utopija !
Nije Gigabyte vec Asus P5QL-E . Napajanje sigurno nije.Uzeo je novog Seasonic-a plus sto on ima napon,znaci moze da startuje masinu.Napajanje je u zivotu. Ploca najverovatnije a moze biti i CPU posto i onako nije bio neki primerak.
A mozda je vlaga usla u socket ili su mozda gremlini :D
To sto je napajanje Seasonic uopste ne garantuje da se nece pokvariti kada njemu dune. To sto napajanje ima napon kada se rucno startuje prespajanjem, takodje ne znaci da ce raditi kada se ubaci u masiinu. Kao sto ni to sto je ploca Asus nije neka garancija da je nepokvarljiva.
Gremlini se isteruju metlom ili cestkom, stvar ukusa
:: To sto je napajanje Seasonic uopste ne garantuje da se nece pokvariti kada njemu dune. To sto napajanje ima napon kada se rucno startuje prespajanjem, takodje ne znaci da ce raditi kada se ubaci u masiinu. Kao sto ni to sto je ploca Asus nije neka garancija da je nepokvarljiva :: :: Gremlini se isteruju metlom ili cestkom, stvar ukusa :: :: :: :: ::
Vidi da ti nije pobrljaveo bios pa da ne detektuje lepo memoriju, mada ako ne vrti cooler na procesoru onda mi deluje kao da je crkla ploca, nosi ti to u servis nek testiraju cpu i plocu pa neka ti kazu ili ako mozes testiraj ti sam (ako imas jos 1 plocu i cpu koji rade).
imarkovic, mozda si i u pravu. Ma pederi mali te bre u oci gledaju i smeju ti se a ti im ne mozes nista... Cetka je jednom radila, al` onda ekipa zapalila kod burazera u komp, cerekali mi se svaki put kada sednem da ih isterujem
identicna situacija kao kod mene sto je bila kada sam ovim 1090t,testirajuci stabilnost (Linx) `ubio` 770-c45..pri startovanju kuleri se na 0.5 sec pokrenu i onda mrtvilo,osedeo sam :P
:: Kad sam hteo da pokrenem ponovo nece :: Poskidam sve i ostavim samo plocu i procesor, ventilator se samo na tren pokrene i nista. Sve je mrtvo. :: Lampica na ploci svetli i to je sve :: Nista cudno ne primecujem ni na ploci ni na procesoru
C45 je djubre od ploce, samo zbog toga sto se lako zapuca... AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-HD4870-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB
:: identicna situacija kao kod mene sto je bila kada sam ovim 1090t,testirajuci stabilnost (Linx) `ubio` 770-c45..pri startovanju kuleri se na 0.5 sec pokrenu i onda mrtvilo,osedeo sam : :: :: :: :: :: Kad sam hteo da pokrenem ponovo nece :: :: Poskidam sve i ostavim samo plocu i procesor, ventilator se samo na tren pokrene i nista. Sve je mrtvo. :: :: Lampica na ploci svetli i to je sve :: :: Nista cudno ne primecujem ni na ploci ni na procesoru ::
pa ne bih bas tako smeo da kazem,ali staviti na nju nesto jace od onih atholna x4 je glupost..slaba naponska,a ja se napravio pametan sa 1090t pa jos pri kloku od 3.7-3.9 ghz koliko je vec bilo u pitanju..
:: C45 je djubre od ploce, samo zbog toga sto se lako zapuca..
Probaj samo ploču bez procesora i probaj bez 4pin-skog džeka za napajanje procesora. Ako bez njega ploča zavrti ventove vrlo je moguće da je trsla naponska sekcija za cpu...
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.