To je za experte koji bi da cackaju, a blage nemaju. :) A plus, to treba i nakako povezati jel? Sigurno ce se snaci... :) AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-HD4870-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB
Ne moraš da se zezaš i vadiš bateriju nego lepo na dugme. Naravno skupo je kao đavo. Meni bi recimo bilo veoma zgodno jer je na mojoj debilnoj ploči baterija tik uz grafičku, moram nju da izvadim, pa tek onda da uradim clear CMOS. Još imam 4850 vapor x koja je maih dimenzija. Da imam neku veću, ne bih ni video bateriju.
850 RSD, ovi nisu normalni. Napravio bih ga za 5nin. Zar nije lakse `reset` dugme spojiti ionako ni za q nije, ako dodje do blokade 4sec power i reseno, a ako je na ploci dzamper, onda najobicnoji preklopnik se usrafi na zasritnu plocicu PCI na kucistu i gotovo. Ako je ovo nekome tesko da odradi(ako mu uopste i treba) onda hbmlga.
Davno turio to, na drzacu za usb sa zadnje strane, zajdno sa prekidacem vezanim na red sa power tasterom, da kada imam radoznale goste, ne mogu da ga upale dok nisam tu :)
U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!
Kad bi mogao da se resetuje sa daljine uz pomoc moba slanjem SMS-a `clear cmos` na odredjen broj ili preko satelita nekako... to bi bilo od koristi, pogotovo kada smo na godisnjem odmoru negde. Mada platis komsiji pivo i on ti odradi.
:: Baš sam se pitao čemu služi CMOS taster na nekim tastaturama :: :: Pozdrav :: :: Vlad :: :: :: tastatura sa istom funkcijom (znaci reset biosa iz fotelje :: :: prostim pritiskanjem ctrl+cmo :: :: :: :: SVAST :: :: :: :: ulsi :: :: :: ::
Ma, mora da može da mu se nađe još neka pametna funkcija, majku mu! Da diže napon na USB portovima ili... Stao mi mozak...
Pozdrav!
Vlada
:: gluplju stvar u zivotu nisam video.. jos ako se nadje neki genije sa ROG plocom da kupi ovo. :: :: :: :: http://goo.gl/a1bG :: :: :: :: Pogledajte i komentar :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: Vlada
+1 ma ok,bice neko koga ce ovo zanimati..ali cena,mislim stvarno..malo luksuza i odma udaraju po usima :D
:: Kad bi mogao da se resetuje sa daljine uz pomoc moba slanjem SMS-a `clear cmos` na odredjen broj ili preko satelita nekako... to bi bilo od koristi, pogotovo kada smo na godisnjem odmoru negde. Mada platis komsiji pivo i on ti odradi
za te pare cu sam da ga napravim, uzmes sa starog kucista kabal koji vezuje USB na ploci i usb na kucistu ( http://www.frontx.com/cpx502.html ) skines jumper sa ploce ubodes kabal izvuces ga napolje sa malo zicom spojis 1-2 konektor(otvor), i ostavis da tako stoji, kad oces da restartujes bios samo sa istom zicom prespojis 2-3 konektor(otvor), ja bateriju nikad ne vadim kad restartujem bios, i sve ovo ima da me izadje manje od 50 din.
Edit: Mogu i od ventilatora konektori moze i od CD roma audio kabal, ma sve sto ima 3+ prikljucaka, ko zeli moze da ubaci i preklopni taster sa 3 pozicije da mu lepse izgleda.
Ja na DFI ploci imam dzamper za clear CMOS na zadnjoj strani ploce, ispod USB portova. Dosta puta mi je bilo od koristi, jer ne mora da se vadi i otvara kuciste, pa mislim da je ovo elegantno resenje za one cije ploce to nemaju. Mada je malko skupo...
Demon to some. Angel to others. _______________________________
ma nema potrebe ni za tim, dovoljno je da uzmes malo veci jumper i njim da resetujes bios, btw za svaku plocu koju sam ikada imao resetovao sam bio po jednom, tako da mi je bas potreban poseban bracket da mi zauzima mesto na kucistu zbog clear cmos-a.. ps lakse ti je da umesto tog usb konektora uzmes sa nekog starog kucista conn sa 2 pina i s druge strane napravis neko dugmence i bachis ga kroz kuciste napolje i napies na njemu CLRCM :)
:: za te pare cu sam da ga napravim, uzmes sa starog kucista kabal koji vezuje USB na ploci i usb na kucistu ( http://www.frontx.com/cpx502.html ) skines jumper sa ploce ubodes kabal izvuces ga napolje sa malo zicom spojis 1-2 konektor(otvor), i ostavis da tako stoji, kad oces da restartujes bios samo sa istom zicom prespojis 2-3 konektor(otvor), ja bateriju nikad ne vadim kad restartujem bios, i sve ovo ima da me izadje manje od 50 din :: :: Edit: Mogu i od ventilatora konektori moze i od CD roma audio kabal, ma sve sto ima 3+ prikljucaka, ko zeli moze da ubaci i preklopni taster sa 3 pozicije da mu lepse izgleda.
Ne sporim da ovo ume da bude korisno, na primer, zbog nedostatka prostora ustežem se da kupim jedan dobar kompresor, ali zato trošim komprimovani vazduh u bočicama (za izduvavanje prašine, ne za ličnu upotrebu!).
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.