Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Kako zalemiti?
STRANA 1 OD 1
Bundeva Kako zalemiti? 12.08.2011. 01:32 T37753

status: user
broj poruka: 409
Imam RCA cinc audio konektore na nekom Microlabu na kome su deca ugurala nesto u rupe i ne moze da se izvuce. Takodje je tesko i da se isti zameni jer je u vidu kockice na kome su jedan iznad drugog beli i crveni cinc i tesko se nalazi i zeznuto ga je promeniti. Koliko znam jedan ima levi a drugi desni kanal i masu. Ja bih to hteo da zalemim direktno na tu plocicu u vuferu, ima mislim 3 pina valjda levi, desni i jedna masa pa bih odsekao ona cinceve na satelitima i te zice zalemio direktno, ima ih 4 ali su jedna levi, druga desni a ostale 2 mase, jer svaki satelit je levi ili desni a nosi svaki po masu. Jel negde gresim ili moze ovako i sta paziti pri tom?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MilosNBG ... 12.08.2011. 02:54 #351520

broj poruka: 1586
Drugar, ipak ti to odnesi u neki RTV servis, obicno imaju te konektore od rashodovanih televizora i mini linija, da ti to lepo odrade. U sustini, moze da se nabudzi tako kako si zamislio, ali treba da se skida tocak, pa dobos, pa rukavac, pa polu-osovinu pa tek onda da uglavljujes :) ... Znas kol`ki je to pos`o :)

Zivela nacionalna klasa :)

Elem, masa oba satelita je zajednicka, bar je tako na vecini izlaznih pojacavaca za te multimedia zvucnike. Vodi racuna da ne izgoris stampu na plocici, ako nisi vican lemilici, daj nekom ko jeste. I naravno, pazi da ne napravis negde kretek spoj. To ti je to, manje-vise, ako si bas resio sam to da odradis.

U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!

codeus ... 12.08.2011. 08:21 #351527

broj poruka: 4054

tako je tikvice ... te dve mase uvrnes zajedno i zalemis u jednu tacku (gnd) .. ostale dve zice (unutrasnje) idu na levi & desni kanal ..

to sto deca ugurala .. sa zadnje strane rca uguras tanak srafciger i pomeris jezicak na dole da oslobodis ugurani predmet .. i ondak ga lepo izvuces
Pisko Koji spoj da ne napravi! 12.08.2011. 12:10 #351557

broj poruka: 6650
Kreten spoj ili kratki spoj... (2. post)...
LM moze seljacki, al` lepse je profesionalno... a najbolje je ovo zadnje, vadjenje!

Budale veruju u sreću.

MilosNBG ... 12.08.2011. 12:39 #351560

broj poruka: 1586
Haha Pirsko, sjajan si :) Zajeb, sta ces, tako izgleda kad pokusavas nadvai kompa odjednom da kucas :) Dobro je sto je samo to greska :) Pardoniram vasoj profesionalnoj malenkosti, kratak spoj je u pitanju :)

U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!

codeus Re: ... 12.08.2011. 12:51 #351562

broj poruka: 4054

pardon ... RCA nema nikakve jezicke ... pomesao sam sa 3.5mm dzekom ... previse gumenih bombona ujutro ..

kljesta i iscupaj strani predmet .. ili daj deci da se igraju pa ce ona to izvaditi :)

::
:: tako je tikvice ... te dve mase uvrnes zajedno i zalemis u jednu tacku (gnd) .. ostale dve zice (unutrasnje) idu na levi & desni kanal .
:: to sto deca ugurala .. sa zadnje strane rca uguras tanak srafciger i pomeris jezicak na dole da oslobodis ugurani predmet .. i ondak ga lepo izvuces
Bundeva Re: Re: ... 12.08.2011. 12:56 #351564

broj poruka: 409
Ne moze. Uslo je duboko, a sa druge strane nije klasika vec je u kucistu malom koje je zatvoreno sa svih strana osim na panelu gde se steka kao PS/2 plus je nepristupacno.

:: pardon ... RCA nema nikakve jezicke ... pomesao sam sa 3.5mm dzekom ... previse gumenih bombona ujutro .
:: kljesta i iscupaj strani predmet .. ili daj deci da se igraju pa ce ona to izvaditi :
:: ::
:: :: tako je tikvice ... te dve mase uvrnes zajedno i zalemis u jednu tacku (gnd) .. ostale dve zice (unutrasnje) idu na levi & desni kanal .
:: :: to sto deca ugurala .. sa zadnje strane rca uguras tanak srafciger i pomeris jezicak na dole da oslobodis ugurani predmet .. i ondak ga lepo izvuces
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs