Caletov komp je samo danas stao...kad se upali cuje se 3x Bip, kratka pausa, 3x bip, kratka pausa...i sve tako u nedogled...nema slike na ekranu...vadio i vracao memorije...isto...
Sta bi moglo da bude?...Komp ima integrisanu grafiku na ploci...neka intelova...procesor je iz E serije dual core...
do danas je komp radio i sad kad se upali nema slike na ekranu, cuje se ovo pistanje, rade svi kuleri i to je to...ja sumnjam na integrisanu grafiku ili mozda napajanje, mada ne verujem da bi mu radili svi kuleri i da bi uopste palio da je crklo napajanje...ne znam...
Imam 2 ploče M2V-MX koje uključuju sve ventilatore uredno, jedino što samu sebe ne uključuju. Kao što napisa gilopile: probaj sa samo jednim memorijskim modulom u više slotova.
i tako u nedogled onda je graficka. konkretno mi je riknula 4870x2 e sad verovatno je drugacije za tu integrisanu! ako nije integrisana onda je nesto drugo otkazalo na ploci
... obicno sadrzi deo koji krste sa `Troubleshooting`. E tu imas opisano, sta koji tip pistanja znaci. Ili reci koja je ploca, pa da ukljucimo forumski `mindstorming` po ovom pitanju.
Pozdrav.
- Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
U ovom slucaju je bitna ploca da se utvrdi tacno pistanje tj zbog cega pisti, ali inace ljudi kazu
primer
gasi se komp ili restartuje
a problem je ustvari bio jaka graficka na preslabo napajanje i to se ustanovi nakon 2 dana kada lik kaze koje napajanje ima i slicni drugi primeriprimeri...
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 Ram:7 Gb Kingston hyperX genesis 1600MHz GPU: 470 gtx Gigabyte MBO: AM3+ 970 Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU: LC power 600w CpuCooler:Titan Vanesa Pacov:Mx518
sredio sam...nasao sam uputsvo ploce, koja je inace bas intelova, oznaka dp31pr...po uputstvu pise da je ili ram ili nije upisao nule u Rom-u..ili tako nesto ...skinuo rtc bateriju, vratio, komp radi...
hvala svima, i izvinjavam se zbog nepotpunih podataka
Izgleda da je najbitnije pronaći CLR CMOS džamper i njegove položaje uklj/isklj.
Pozdrav!
Vlada
:: U ovom slucaju je bitna ploca da se utvrdi tacno pistanje tj zbog cega pisti :: ali inace ljudi kazu :: :: prime :: :: gasi se komp ili restartuje :: :: a problem je ustvari bio jaka graficka na preslabo napajanje i to se ustanovi nakon 2 dana kada lik kaze koje napajanje ima i slicni drugi primeriprimeri.. :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 105 :: Ram:7 Gb Kingston hyperX genesis 1600MH :: GPU: 470 gtx Gigabyte :: MBO: AM3+ 970 Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU: LC power 600 :: CpuCooler:Titan Vanes :: Pacov:Mx518 :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.