Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
razlika izmedju stock kulera na Athlonu X4 i Phenomu X6?
STRANA 1 OD 1
JE3A razlika izmedju stock kulera na Athlonu X4 i Phenomu X6? 06.08.2011. 12:24 T37638

status: user
broj poruka: 913
Pozdrav ljudi.

Drugar hoce da menja stock cooler na athlonu x4 za stock cooler od phenoma X6.
Da li ce biti neke drasticne razlike u temperaturama?
Ja sam mu rekao da kupi Xigmatek Loki ili CM 212+ ali kaze da nema vise od 500 din.
Da li mu se to isplati (da li ce biti neke velike razlike u temperaturi kad taj od Phenom stavi na Athlon X4 620) na ovim velikim temperaturama?
Nece klokovati proc, ne bavi se on overklokovanjem..

Sta da mu kazem?

Pozdrav!

P.S. Meni se CM 212+ mnogo dobro pokazao i krajnje sam zadovoljan-odlicno hladi Phenom X 940, a ni ne cuje se. :)

Nije bogat onaj koji ima mnogo, vec onaj kome treba malo!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
bstaletic Sachekaj josh nekog, ali 06.08.2011. 12:26 #350062

broj poruka: 1889
bih se kladio da nece spustiti temperature vishe od 3 stepena.

If wants and needs divide me
Then I might as well be gone...

=================================================

http://img31.imageshack.us/img31/9500/acbpalithief.png

djokosrb isto sranje,samo drugo pakovanje 06.08.2011. 12:50 #350067

broj poruka: 6876
sa ovim mojim 955 sam prezadovoljan,ali realno,box cooleri od amd-a su teski shit.
JE3A samo? 06.08.2011. 12:52 #350069

Ja sam ocekivao makar 5-10 stepeni i to bi 10 stepeni bilo prohvatljivo jer ipak taj cooler na X6 ima heatpipe-ove i veci je od onog malog prcka na X4, ima osnovu od bakra..
Boga mi, slabo..
Mnogo vise sam ocekivao.

Pisko Pogrešan smer u razmišljanju 06.08.2011. 12:53 #350070

broj poruka: 6650
Kuler hladi dovoljno ili nedovoljno, a ventilator na njemu je bučan ili nije. Sve ostalo je preseravanje.
Imati kombinaciju da hladi dovoljno i da nije bučan, dobitno je, ostalo su manji ili veći promašaji.
Stok kuler amd-a (foxconn-ov) je dovoljan za hlađenje, (eureka) a pogotovo je onaj od x6 dovoljan za x4, to je vrlo moronski zaključak ili dilema, štagod. Ali, problem sa stok kulerima je buka, trajnost i vibracije. Tu neće dobiti ništa. Odnosno, menja tante za kukuriku, čiji je smisao meni nedokučiv.
Dopisujem ako uspem, jer sam video da ste dodavali i vi komentare: taj za x4 hladi dovoljno, a i ovaj od x6 će, čemu promena osim zbog buke? A ne klokuje...

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

JE3A re@pishko 06.08.2011. 12:58 #350071

znaci bio sam u pravu,to sam mu i ja govorio ali me je on ubedjivao da ako moze dovoljno da hladi phenom X6 onda moze i bolje da ohladi Athlon X4.
Ja sam onda zato i ocekivao makar 10 stepeni manje temperature u load-u.
Kazem mu ja da kupim CM 212+, nagovoricu ga da ne bi bacao pare bzvz.

Hvala!

Pisko Bolje 06.08.2011. 13:26 #350074

broj poruka: 6650
Ma da, poenta je u tome `bolje` i `dovoljno`. Sigurno će ga hladiti bolje, ali, već je dovoljno. Kao da na vatru od bukovih trupaca dodaš kutiju čačkalica. Bolje gori ali je efekat blesav.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

vladarko Bolja 06.08.2011. 15:07 #350093

broj poruka: 4228
je đunta sa sitnim nutom, ali ako može da nabudži i onu sa krupnijim - to je još bolje!

Pozdrav!

Vlada

JE3A re.. 06.08.2011. 15:14 #350095

Pa ako ce dobiti nize temperature za samo 5 stepeni onda mu je bolje da ne baca pare.
Znaci, interesuje me koliko bi bile bolje performanse Athlona X4 sa Phenom X6 coolerom.
Ako neko zna neka javi.

Pozdrav!

vladarko Re: re.. 06.08.2011. 15:36 #350102

broj poruka: 4228
Ako si hteo da pitaš koliko će bolje hladiti AX4 sa PX6 hladnjakom/ventilatorom mislim da si dobio 3 odgovora koji se poklapaju sa tvojim mišljenjem: neisplativo, osim u slučajevima kada sa 500 RSD hoće da spusti drastično visoku temperaturu AX4.

Pozdrav!

Vlada

:: Pa ako ce dobiti nize temperature za samo 5 stepeni onda mu je bolje da ne baca pare
:: Znaci, interesuje me koliko bi bile bolje performanse Athlona X4 sa Phenom X6 coolerom
:: Ako neko zna neka javi
::
:: Pozdrav
:: Nije bogat onaj koji ima mnogo, vec onaj kome treba malo!
doca80 Re: razlika izmedju stock kulera na Athlonu X4 i Phenomu X6? 06.08.2011. 16:23 #350107

broj poruka: 3053
ja sam bas to probao sto tebi treba,temperature su ostale iste,ponekad u nekim rezimima rada procesora su bile manje za 1-2 stepena.Ne isplati se menjati,isti q.... samo bolji kuler tipa 212 i sl,e tu videti razliku u temperaturama,i najbitnije u buci koju stvara stock kuler na 6000obrtaja:))

NAJBOLJI OSLONAC U ZIVOTU JE SANK

:: Pozdrav ljudi
:: Drugar hoce da menja stock cooler na athlonu x4 za stock cooler od phenoma X6
:: Da li ce biti neke drasticne razlike u temperaturama
:: Ja sam mu rekao da kupi Xigmatek Loki ili CM 212+ ali kaze da nema vise od 500 din
:: Da li mu se to isplati (da li ce biti neke velike razlike u temperaturi kad taj od Phenom stavi na Athlon X4 620) na ovim velikim temperaturama
:: Nece klokovati proc, ne bavi se on overklokovanjem.
:: Sta da mu kazem
:: Pozdrav
:: P.S. Meni se CM 212+ mnogo dobro pokazao i krajnje sam zadovoljan-odlicno hladi Phenom X 940, a ni ne cuje se. :
:: Nije bogat onaj koji ima mnogo, vec onaj kome treba malo!
JE3A OK, hvala-resili ste mi nedoumice.. 06.08.2011. 17:01 #350116

Puno hvala na odgovorima, samo ste potvrdili neka moja razmisljanja i nagadjanja.
Znaci, bio sam u pravu da ipak mora da kupi aftermarket cooler i to makar CM 212+.
Ubedicu ga da uzme cooler i da se ne razmislja vise.

Hvala i pozdrav svima!

f0rever fgdsfg 06.08.2011. 20:21 #350155

broj poruka: 3821
Ja sam taj kuler stavio na Athlon 7750 koji je sa BOXom od Athlon II 445 isao i do 70C na 3,0GHz.

Sa njim je temperatura 65.
xbane ... 06.08.2011. 20:48 #350161

broj poruka: 299
kod mene u kineskom kucistu i na ovim vrucinama ATH2 x3 440@x4 na default frekvenciji 3ghz ne prelazi 47-48 stepeni u igricama (prime95 do 56 stepeni),NA STOCK KULERU(koji se inace vrti do 3300 obrtaja na 100%).Napon je smanjen na 1.202v.

Kakve su temperature kod drugara,jer stvarno ne vidim razlog da menja kuler ako nece klokovati CPU.Bolje da smanji napon sa 1.35 na 1.2x ako moze
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs