E ovako, imam PII 955BE, OC na 4.1. Ploca je Biostar a880g+ sb710. Problem je u tome sto kad stavim u BIOSu 1.45V, u CPU-Z mi ocitava 1.476 kad je u idle, to i ne bi bio toliki problem da se V naglo ne poveca na 1.5v kad ga opteretim. Znaci navikao sam na drugim plocama, ako stavim 1.476 u IDLE da prilikom opterecenja padne bar na 1.45v, ali ovde radi suprotno, i skace na 1.5. Jel to normalno ili da je vracam?????? Inace sem tog problemcica, zadovoljan sam plocicom, nisam ni sanjao da ce ovoliko poterati Phenoma jer je Quad, a plocica mala integrusa.
apsolutno je neizvodljivo da pri opterecenju smanjuje napon. ako se tako i nesto desavalo ranije ili je bila falicna ploca ili su ocitavanja bila pogresna (verovatnije).
A vise me zanima sta to ne moze da se odradi na 3.2 pa mora da stoji 24/7 na 4.1 i kilike su temp bile kad se OC.
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 Ram:7 Gb Kingston hyperX genesis 1600MHz GPU: 470 gtx Gigabyte MBO: AM3+ 970 Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU: LC power 600w CpuCooler:Titan Vanesa Pacov:Mx518
:: apsolutno je neizvodljivo da pri opterecenju smanjuje napon. ako se tako i nesto desavalo ranije ili je bila falicna ploca ili su ocitavanja bila pogresna (verovatnije) :: :: ::
radim neki video editing i konvertovanje, pa mi treba svaki sekund. Temperatura je 58 stepeni kad je skroz na skroz opterecen (prime 95, orthos, full HD film, youtube clip, muzika u pozadini, sve to odjednom). Kuler je Spire Gemini sa dva Scythe s-flex venta (smanjen broj obrtaja na 5V da ne prave buku), tako da imam bar jos 2 stepena lufta, a siguran sam da proc moze i na 4.2 na boljoj ploci. Inace kad je na 4.1, u odnosu na 3.5, dobitak je 25 sekundi u renderovanju klipa duzine 4,37 min, sto znaci da je za render klipa od 1 sat dobitak nekoliko minuta, a to meni mnogo znaci:)
:: Moj glas ide na losa ocitavanja - 99 :: :: A vise me zanima sta to ne moze da se odradi na 3.2 pa mora da stoji 24/7 na 4.1 i kilike su temp bile kad se OC :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 105 :: Ram:7 Gb Kingston hyperX genesis 1600MH :: GPU: 470 gtx Gigabyte :: MBO: AM3+ 970 Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU: LC power 600 :: CpuCooler:Titan Vanes :: Pacov:Mx518 :: :: :: apsolutno je neizvodljivo da pri opterecenju smanjuje napon. ako se tako i nesto desavalo ranije ili je bila falicna ploca ili su ocitavanja bila pogresna (verovatnije) :: :: :: :: :: ::
Pa onako, BeQuiet 400w, ali koristim integrisanu graficku tako da sam siguran da napajanje ima dovoljno snage, mada siguran sam da moze da tera i neku 5770 u ovo. iskren da budem ne menja mi se jer ima izlaze na 5V za ventove, tako da mi ne trebaju fan kontroleri.
:: to je deseti deo volta.Pretpostavljam da imas dobro napajanje.
:: :: E ovako, imam PII 955BE, OC na 4.1. Ploca je Biostar a880g+ sb710. Problem je u tome sto kad stavim u BIOSu 1.45V, u CPU-Z mi ocitava 1.476 kad je u idle, to i ne bi bio toliki problem :: da se V naglo ne poveca na 1.5v kad ga opteretim. Znaci navikao sam na drugim plocama, ako stavim 1.476 u IDLE da prilikom opterecenja padne bar na 1.45v, ali ovde radi suprotno, i skace na 1.5. Jel to normalno ili da je vracam????? :: Inace sem tog problemcica, zadovoljan sam plocicom, nisam ni sanjao da ce ovoliko poterati Phenoma jer je Quad, a plocica mala integrusa
Tako i treba da bude. U BIOSu ti je sigurno i ukljucena odredjena opcija koja regulise vdrop, te zato ploca pri opterecenju procesora malo digne napon - skoro sve novije ploce rade po tom principu. Da uzmemo za primer da ti je procesor na 4.1GHz stabilan na 1.5v pod opterecenjem, a takodje ce biti i sasvim stabilan na 1.476 kada ne radi nista. Ploca mu u idle daje nesto manje napona (opet, sasvim dovoljno tj. koliko mu i treba da bude stabilan u idle) i na taj nacin smanjuje potrosnju i zagrevanje (koliko-toliko).
Bio mi je potreban odgovor strucnih lica, mada stvarno secam se kad sam imao Intel combo, izmedju ostalih i maximus formula + Q6600, ako je na 1.4v bio u idle, pod opterecenjem padne na 1.375, zato mi je ovo sad bilo cudno.
Ranije su se trudili da `peglaju` napon na odredjenoj granici - a to nije lako osim ako naponska nije dovoljno dobra i jaka za odredjen procesor. Nova metoda koja se koristi je upravo ta da se napon ne pegla vec da ploca isti poveca pod opterecenjem - sto je ocigledno i mnogo bolja opcija.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.