Interesuje me da li je neko uspeo da namesti da Kingstone hyperx genesis grey da radi na 1600 (XMP) na ovoj ploci. Koliko kapiram s obzirom da ploca ne zna sama da ucita xmp podesavanja to mora manuelno da se podesi ? Realno velike dobiti sa 1333 na 1600 nece biti al sto da ne ako moze. Naravno sve ovo bez klokovanja procesora. (X3 Rana 450 @ 3.2 def. clock. )
Ja sam moju plocu(770-c45) jednu vec ispratio na vecna lovista... Upravo jer sam manuelno podigao memaru na 1600 i zakucala se ploca i adios... PS: izvinjavam se, nije manuelno nego automatski sam dizao... AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GTX460 1GB TOP-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB
:: Pa znam da nema, zato sam i pitao da li je neko to manuelno podesavao.. : :: ::
memoriski kontroler u tvom procesoru kao i u drugim am3 procesorima radi na max 1333MHz tako da moras da dizes fsb da bi ti memorija radila na 1600, jel to mozda taj msi ima nesto da radi memorija na 1600 bez klokovanja na sajtu ne pise nista o tome?
Nisi ti samo dizao takt memorije ngo i procesora automatski
i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h,
`Ja sam moju plocu(770-c45) jednu vec ispratio na vecna lovista... Upravo jer sam manuelno podigao memaru na 1600 i zakucala se ploca i adios... PS: izvinjavam se, nije manuelno nego automatski sam dizao... `
Bolje onda da ne diram nista, mrzi me da se bakcem sa garancijom.....
Pa koliko sam procitao po netu, desavalo se to i drugima. Meni se to desilo zbog onog dugmica AUTO OC oni prekidaci na maticnoj. I da, pored memare i cpu sam dizao jer to ide jedno sa drugim na AUTO. Ali, sta reci, fail... Ako vec nameste AUTO, onda nek i radi sve kako treba... Ja po tom pitanju nisam zadovoljan sto se tice MSI-a... AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GTX460 1GB TOP-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB
:: `Ja sam moju plocu(770-c45) jednu vec ispratio na vecna lovista... Upravo jer sam manuelno podigao memaru na 1600 i zakucala se ploca i adios.. :: PS: izvinjavam se, nije manuelno nego automatski sam dizao.. :: :: :: Bolje onda da ne diram nista, mrzi me da se bakcem sa garancijom.... :: :: ::
Pa šta ti se ne sviđa kod toga?Kada se zasitiš te ploče posle godinu dana, pomeriš taj prekidač, i AUTOmatski dobiješ novu ploču ili samo doplatiš za noviju.Verovatno u prevodu to znači `auto over current`, a ne ono što svi ostali misle.Tako spališ ploču i automatski prelaziš na noviju. :)
1) memorija 1.65V - 1.7V (ukoliko je memorija kao npr. moja Kingston DDR3 1800 onda se voltaža memorije ne dira) 2) Northbridge voltaža - 1.2V 3) CPU NB VID voltaža - 1.3V
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.