Pozdrav svima! Interesuje me vase misljenje kakve bi bile temperature kad bih stavio ovaj cooler na AMD Phenom x4 940 i kako bi radilo. Zvuci smesno pa da znam da li mi se isplati da ga kupujem ili ne.. Sitja je u pitanju ali ga ne bih uzimao ako mi ne bi koristio..
Hvala i pozdrav!
Nije bogat onaj koji ima mnogo, vec onaj kome treba malo!
Sa mog aspekta je potpuno neopravdana investivicija. Osim ako ga dobijaš za 800 din. Kuler je malo bolji od fabričkog, što tebi može da znači, ali nisi potegao pitanje overclocka, a tu se neće baš proslaviti. Ima još jedna stvar koju ljudi mešaju: Postoji i bolja verzija ovog kulera zove se Blue Orb II :D Ni ona nije nešto Bog zna šta, ali opet je bolja opcija...reci nam budžet/opcije, pa da vidimo nešto.
Temperature su od 40-60 stepeni,a hladim ga stock kulerom.. Mnogo se cuje cooler,ko da ce komp da mi poleti.. Ne klokujem proc.,to cu na zimu.. :) Pa kupio bih ga za oko 500 din.,a koliko vidim onda mi se to ne bi isplatilo. Bolje onda da uzmem CM 212+ za 2500 din.
Razmisljao sam se da uzmem Xigmatek Loki ali je poskupeo na 1800 din. (kontao sam da ako je par stepeni razlika izmedju ova dva i posto su oba tiha onda da ustedim 1000 din. i da uzmem Loki),pa sam na kraju odustao i mislim da je CM 212+ bolja kupovina. Sad mi je dosla ova ponuda ali ako mi to ne resava problem buke i hladjenja (tj. ako je isto kao sa stock,osim malo sto ce me resiti buke) onda nista. Ploca je Gigabyte 880 ud2h.. Jedini problem je sto imam Patriot Viper memoriju sa hladnjacima koji su visoki.. Valjda ce se sve uklopiti kako treba,tj. valjda nece smetati kad se budem odlucio na CM 212+. Bio je u opticaju i Balder (ima polovan u oglasima) ali kontam da nema neke velike razlike izmedju Baldera i CM 212+. Jos dok kupim ventilator za Balder,na kraju izadje 35-40e sto nije malo.
balder ti ide sa 12cm ventom koji je tih i ima 4 led bele diode.
AMD Athlon II X3 425@X4@Xigmatek Balder Asus M4A785TD-M EVO 2x2GB DDR3 1700Mhz Exceleram CL9 ATI HD4730 512MB DDR5@AC turbo pro PC power cooling and silencer 500W@CM690II Basic WD 640GB Blue,2x2TB WD Green@RAID 1
:: Razmisljao sam se da uzmem Xigmatek Loki ali je poskupeo na 1800 din. (kontao sam da ako je par stepeni razlika izmedju ova dva i posto su oba tiha onda da ustedim 1000 din. i da uzmem Loki),pa sam na kraju odustao i mislim da je CM 212+ bolja kupovina :: Sad mi je dosla ova ponuda ali ako mi to ne resava problem buke i hladjenja (tj. ako je isto kao sa stock,osim malo sto ce me resiti buke) onda nista :: Ploca je Gigabyte 880 ud2h. :: Jedini problem je sto imam Patriot Viper memoriju sa hladnjacima koji su visoki. :: Valjda ce se sve uklopiti kako treba,tj. valjda nece smetati kad se budem odlucio na CM 212+ :: Bio je u opticaju i Balder (ima polovan u oglasima) ali kontam da nema neke velike razlike izmedju Baldera i CM 212+. Jos dok kupim ventilator za Balder,na kraju izadje 35-40e sto nije malo :: :: Nije bogat onaj koji ima mnogo, vec onaj kome treba malo! :: :: ::
OK ali da li je isto efikasan kao i CM 212+? Pretpostavljam da leze i na AM3+ socket,a kakvo je stanje sa bracketima (da li uz njega idu bracketi za nadolazeca podnozja ili imaju da se kupe i gde)? Opet je i Balder skuplji od novog CM 212+ za 650 din.,a kupio bih ga..
brat mi je uzeo 212+ i u odnosu na njega imam solidno bolje temp a i po testovima koliko znam opet je bolji Balder(ne zato sto ga imam).Pase i na AM3+.koliko znam pase i na trenutno sva intel resenja i3,i5,i7.ako si zainteresovan javi se na mail ili imas pod oglasima :)
AMD Athlon II X3 425@X4@Xigmatek Balder Asus M4A785TD-M EVO 2x2GB DDR3 1700Mhz Exceleram CL9 ATI HD4730 512MB DDR5@AC turbo pro PC power cooling and silencer 500W@CM690II Basic WD 640GB Blue,2x2TB WD Green@RAID 1
:: OK ali da li je isto efikasan kao i CM 212+? Pretpostavljam da leze i na AM3+ socket,a kakvo je stanje sa bracketima (da li uz njega idu bracketi za nadolazeca podnozja ili imaju da se kupe i gde) :: Opet je i Balder skuplji od novog CM 212+ za 650 din.,a kupio bih ga. :: :: :: Nije bogat onaj koji ima mnogo, vec onaj kome treba malo! :: :: ::
Ja imam blue orb II (ovaj sto ispisuje temperaturu, ne znam cak ni punu oznaku) na 955BE, recimo na 3.5 ghz na 1.325V temperatura je bila 62c u full load sad kad su bile najvece vrucine (bez klime), a idle 38c, na 4ghz sa 1.4v ne moze da smanji temp, tj. ubije 73c za manje od 2 min sto je visoko za AMD. eto nadam se da sam ti pomogao.
re@gogi Super,hvala ti puno druze! Znaci kao i stock cooler je sto se tice temperatura. A sto se tice tisine?? Kako se cuje,je l` mnogo glasan u idle-u?
Heh ali tvoj proc radi na 3.5GHz,pa imas iste temp kao ja na def. vrednostima. Videcu da za par dana kupim neki cooler,citam da ce za 7-10 dana opet temperature ici preko 36 stepeni,cak i 38-39.. Malo da rashladim komp.. Mnogo se razmisljam izmedju Xigmatek Baldera i CM 212+.. Hvala jos jednom na savetima i odgovorima,pomogli ste kao i uvek. Pozdrav svima!
Imao sam OCZ Vendettu 2 i morao sam da je prodam za 20e (falile mi pare za napajanje) ali nije dobro resenje jer je specifican sistem kachenja hladnjaka i ako se ne stavi da dobro naleze na proc onda odose temperature gore.. Inace je stvarno dobar cooler. Mislim da je bolji sistem kad se skida ona plastika i kad se cooler shrafi na plocu,ipak je to tezina (od 700g-1kg,sto nije malo).. Vidim da Balder ima 3 heatpipe-a,a CM 212+ cetiri.. Jos ako je CM tishi sto se tiche buke,a temperaturne razlike minimalne,najverovatnije cu kupiti CM 212+..ima ga za 2350 din.,sto nije skupo za takav cooler. Stavio bih ga da izbacuje topao vazduh pozadi,a ne na gore (zbog napajanja) i reseni svi problemi.. Nije bogat onaj koji ima mnogo, vec onaj kome treba malo!
Meni u Prime Athlon otkljucan u punokrvnog x4 Phenoma na 3.0 (1.27 v) ne prelazi 40 C, a ventilator se vrti na 900 rpm, dok je stock leteo na 5000+. Nema ni govori o buci na ovoliko obrtaja dok se na 2000 (max) cuje, ali znatno manje od stock-a.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.